Viorel Cataramă s-a grăbit să fie primul candidat care se înscrie oficial în cursa prezidențială. A depus miercuri la Biroul Electoral Central (BEC) peste 230.000 de semnături. Graba strică treaba: sâmbătă, BEC i-a respins candidatura, după ce i-a anulat peste 94.000 de semnături. Pragul minim este de 200.000 de semnături valide.
Exclus anul trecut din PNL, Cataramă și-a înființat propriul partid: Dreapta Liberală. El se pretinde a fi exponentul „adevăratului liberalism”.
Comunicatul BEC
- „În ședința din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea președintelui României din anul 2019.”
- „În ceea ce privește condiția referitoare la numărul susținătorilor prevăzut de art. 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004, în urma verificării listelor de susținători efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 94.170 de semnături, din totalul de 230.341, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidente, care înlătură prezumția simplă de validitate a acestora. Față de cele prezentate, rezultă că numărul de semnături neafectate de vicii de fond și de formă este mai mic decât numărul de 200.000, prevăzut de Legea nr. 370/2004, republicată, pentru o susținere valabilă a candidaturii. Ca atare, nu este îndeplinită condiția legală prevăzută de art. 4 alin 2 și art. 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004 referitoare la depunerea și înregistrarea candidaturii.”
- „Se reține că semnul electoral poate fi atribuit exclusiv unui candidat, astfel încât respingerea înregistrării candidaturii atrage în consecință și respingerea înregistrării semnului electoral.”
A contestat la CCR
Viorel Cataramă spune că a contestat la Curtea Constituțională decizia Biroului Electoral Central prin care i-a fost respinsă candidatura la prezidențiale, notează Mediafax.
„Este o decizie profund nelegală și am contestat-o deja la Curtea Constituțională. Este o decizie profund nelegală, bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem – oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective, care încalcă legea”, a declarat Viorel Cataramă pentru Mediafax.
Viorel Cataramă a fost primul politician care și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, ajungând la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.
Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale. Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei Hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.
PANARAMA asta de Viorel Cataramă este, de 30 de ani, OMUL -… SECURITĂȚII – CEAUȘISTE (!!!!!), ÎNFILTRAT in politica liberala !!!!!!