Carmen Dan amenință cu un nou 10 august. Vestele galbene româneşti: „Nu uităm! Veţi plăti!”

2
146

Ministrul de Interne Carmen Dan, principala vinovată din punct de vedere al funcţiei politice pentru actul criminal din 10 august, ameninţă că represiunea s-ar putea repeta, cu ea şefă a forţelor de ordine. 

În plan intern, ne-am obișnuit deja cu apelurile președintelui la proteste, la violență, la anarhie și dacă acest joc pe care continuă să-l facă acum… eu cred că este un joc mult mai periculos având în vedere contextul politic european. Este evident pentru toată lumea că președintele este în campanie electorală și că își încalcă grav atributul constituțional de mediator. Ce pot să vă asigur este că în calitate de ministru de Interne voi face tot ce îmi stă în putere, evident în limitele legale, pentru a menține ordinea publică și securitatea tuturor cetățenilor, indiferent de funcțiile pe care le ocupă aceștia sau de culoarea politică”, a declarat azi Carmen Dan.

Afirmaţiile absolut iresponsabile pentru un demnitar european seamănă leit cu cele dinaintea manifestaţiei din 10 august. Atunci, ea, Liviu Dragnea, şefii Jandarmeriei şi aliaţii lor din media au incitat la violenţă, vorbind ca şi când ştiau dinainte că huliganii infiltraţi printre manifestanţii paşnici îşi vor face datoria. Ulterior, violenţele „prevestite” de ei s-au adeverit: au făcut înconjurul lumii mii şi mii de imagini cu jandarmii gazând populaţia paşnică, atacând oameni nevinovaţi, punând în pericol vieţile copiilor, femeilor şi bătrânilor. Ulterior, toată comunitatea internaţională a condamnat actele de huliganism de stat, iar Parlamentul UE a votat o rezoluţie împotriva guvernării PSD-ALDE. Iar protestele din Franţa au arătat că acolo jandarmii au făcut ce trebuiau să facă cei din Bucureşti: au arestat imediat violenţii, nu au atacat protestatari paşnici, dimpotrivă i-au protejat de cei agresivi, nu au folosit forţa decât EXCLUSIV împotriva celor care erau violenţi.

Tot azi, în Italia, ţara cu sute de mii de români abandonaţi de guvernul PSD-ALDE (vezi cazul sancţiunilor pe noul Cod Rutier), şi-au făcut apariţia şi primele „veste galbene” româneşti! Grupuri de români s-au strâns la Milano, în nordul Italiei, într-un protest de solidaritate cu „vestele galbene” din Franţa, dar şi pentru a trage un nou semnal de alarmă legat de ce se întâmplă în România.

„Mâine se fac patru luni de la represiunea şi din 10 august şi niciun rezultat. Niciun jandarm arestat sau măcar sancţionat, doar câţiva civili. Nicio demisie politică, iar acum Carmen Dan ne ameninţă că ne va da omorul din nou. Nu vom uita. Vor plăti!”, a declarat pentru ZIARISTII.com Roxana Şerban, participantă la miting.

2 COMENTARII

  1. Sa nu uitati ca pe 11 octombrie a.c. sindile si cucos au luat lumina pentru reusita interventiei din 10 august cand au fost invitatii chiriasului radu duda la palatul elisabeta.Cacealmaua familiei regale : principesa Margareta -comunicat ca e de acord ca poporul are dreptul la protest. printul Duda – primire a sefilor jandarmeriei la palat. Curat murdar in familia regala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here