Carmen Dan, după 6 ore la DIICOT, mai trage o minciună: „N-am condus acțiunile operative”. Iată dovada!

5
6757
Carmen Dan, PSD
Carmen Dan

De fapt le-a condus. Dacă minciuna pe care a spus-o la ieșirea de la DIICOT le-a spus-o și procurorilor, atunci mâna dreaptă a lui Dragnea în „afacerea 10 august” are o mare problemă. Carmen Dan a petrecut 6 ore cu procurorii, susținând din nou că nu a condus acțiunile operative.

„Am fost prezentă ieri la MAI. Mi-am întrerupt concediul, dar asta nu înseamnă că am intervenit în misiunea operativă de aseară. Invit public să iasă orice angajat al MAI de la orice nivel care a primit vreun ordin direct de intervenție operativă de la ministrul Carmen Dan. Ce s-a întâmplat aseară a fost grav, dar nimeni nu poate acuza jandarmii”, a declarat Carmen Dan în data de 11 august 2018 în fața reporterilor.

Un „angajat” al lui Carmen Dan a acceptat invitația și a ieșit. A vorbit cu mine, Emilian Isailă, care la acea vreme investigam din punct de vedere jurnalistic, pentru Ziare.com, ce s-a întâmplat în data de 10 august.

Un oficial al guvernului la acea vreme mi-a acordat un interviu lung pe care l-am înregistrat. Acea persoană mi-a povestit cum, în data de 10 august, a primit un telefon pe linia oficială de comunicare.

 „… în jurul orei 14:00 a sunat pe telefonul de serviciu la biroul meu și carmen Dan mi-a cerut un raport cu privire la faptul că duba protestatrului Cristian Mihai Dide nu fusese încă ridicată din Piața Victoriei. În plus, mi-a solicitat să nu părăsesc instituția în data de 10 august”, a declarat oficialul la acea vreme.

Din această mărturie făcută de un reprezentant al guvernului la acea dată, care era în legătură directă cu ministrul Carmen Dan, se conturează o coordonarea de către șeful Internelor a reprimării manifestației din Piața Victoriei.

Acesta e doar un exemplu de implicare directă a lui Carmen Dan.

Oficialul statului român a dorit să-și păstreze anonimatul la acea vreme. Tot ce am publicat din acel interviu pe parcursul timpului a fost citat ca o sursă apropiată de evenimentele din 10 august.

La scrierea acest articol, am cerut aprobarea pentru a-i face publică identitatea. Cerere la care nu am primit răspuns până în momentul publicării. De aceea, identitatea sursei va rămâne ascunsă până voi primi o aprobare validă de la persoana pe care am intervievat-o în acele zile.

Dar, mai grav, după coordonarea represiunii, a fost și încercarea repetată  a lui Carmen Dan de a justifica violențele și represiunea protestatarilor de către forțele de jandarmi.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat la acea vreme că atacul forțelor de ordine asupra manifestanților reprezintă o „normalitate” în statele civilizate. Ea le-a cerut cetățenilor să se obișnuiască cu astfel de intervenții în forță.

„În orice alt stat european, unde astfel de conflicte violente au loc mult mai frecvent ca în România, statul intervine în forță pentru restabilirea ordinii și siguranței publice. Cred că toți cetățenii au avut ocazia să vadă cum se desfășoară astfel de intervenții de restabilire a ordinii publice în orice alt stat democratic”, a declarat Carmen Dan, sâmbătă 11 august, 2018, la o zi după intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.

Dacă vă mai amintiți, în acele zile la Antena 3 rula în buclă secvențe decupate din ‘intervenția brutală a forțelor de ordine din alte state”, iar invitații în studio încercau să „implementeze” o nouă realitate pentru România.

Carmen Dan a mințit și astăzi în fața jurnaliștilor și a opiniei publice, dacă a făcut-o în fața anchetatorilor urmează să stabilească un complet de judecători, spunând că nu a coordonat nimic în data de 10 august, ea fiind implicată până peste cap și, permanent, la dispoziția lui Liviu Dragnea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cu încetineală ardelenească, Iohannis i-a împlinit visul lui Dragnea: Maior va fi schimbat din funcție

* Kovesi blocată de 20 de ore pe un aeroport din Belgia! WizzAir s-a făcut de râs, procurorul-șef UE nu poate ajunge acasă

* Ajutorul lui Predoiu, fost șef SIE, fără efect. Pro România s-a făcut praf! A fost Ponta agent SIE?

* Ponta e terminat! Hemoragie în masă din Pro România. După Tudose, pleacă şi Câmpeanu, Constantin, parlamentari, şefi de organizaţii, consilieri

* Andreea Esca: „Moartea lui Ceaușescu era ceva imposibil!” După 30 de ani, vedeta vorbește despre căderea dictatorului

* De ce pleacă jurnaliștii de la Digi 24? Partenera de emisiune a lui CTP, la Libertatea

* Toate dedesubturile demisiei bruște a Mădălinei Dobrovolschi. De ce a plecat de la palat?

5 COMENTARII

  1. A mai spus un lucru interesant, si anume ca i-a trimis comunicari premierului Romaniei, adica dancila stia exact ce se petrece in Bucuresti, si n-a venit inapoi de unde se dusese, sper ca au intrebat-o si unde se afla dancila.

  2. Va rugam sa-i luati des interview lui Darmen Can din priza.
    Cu fiecare declaratie a acestei ibovnice trecute a criminalului
    stalinist dragnea, PSD mai scade cu 5 procente.

    Inca cinci interviewuri si PSD aluneca in zona procentelor negative.

    Tinem pumnii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here