Călin Goia (Voltaj): „Un 10 august se poate repeta. Avem capacitatea să ne mobilizăm din nou”

0
7438

„Mai am doar zece zile de trăit, să ştiţi copiii mei că v-am iubit…”

Mai ţineţi minte cum începe melodia „10 zile”, interpretată de Călin Goia, solistul trupei Voltaj? Versurile nu sunt foarte lungi, dar melodia creată din spiritul protestelor anti-PSD&ALDE a strâns peste 500.000 de vizualizări.

Călin Goia a fost în Piaţa Victoriei şi crede că un 10 august se poate repeta.

„Un OUG pe amnistie și grațiere ar legifera tot ce înseamnă corupție și hoție, iar un protest precum cel din 10 august s-ar putea repeta, crede el, pentru că societatea civilă nu şi-a pierdut capacitatea de a se mobiliza, susţine artistul într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

Călin Goia:

  • „Iubesc țara în care trăiesc și nu mă văd trăind în altă parte, dar cu un ochi râd, cu altul plâng, ca orice român în momentele actuale. În urmă cu doi ani, am participat și eu la protestele din Piața Victoriei și, cumva inspirat de energia de acolo, am lansat piesa 10 Zile. În momentul în care s-au întâmplat acele evenimente, ne-am gândit că hoția este de condamnat indiferent că vine dinspre stânga politicii, dinspre dreapta politicii și am fost în unanimitate de acord că trebuie să spunem ceva. Am fost surprinși să vedem cât de dezbinată e lumea, câte reacții și pro, și contra am avut la acel mesaj, dar noi ne-am poziționat foarte clar, împotriva hoției”.
  • „Eu cred că energia din Piaţă există și mocnește acolo, în fiecare român, și cred că un 10 august este elocvent pentru ceea ce simte România în zilele acestea. Și sondajul făcut acum legat de referendum împotriva amnistierii unor fapte penale este elocvent, la fel, și cred că și datorită faptului că suntem mai conectați prin tot ce înseamnă digital și mai informați, cred că putem reacționa prompt și un 10 august se poate repeta oricând sau alte proteste în Piața Victoriei. Chiar dacă pare că lumea a cam lăsat armele, eu cred că avem capacitatea să ne mobilizăm din nou”.
  • „Cu un OUG de amnistie şi graţiere e legiferat tot ce înseamnă hoție, corupție, e un exemplu dat de la cel mai înalt nivel și atunci omul de rând se va alinia la treaba asta. La un moment dat, am fost cu un taximetrist care zicea: Ia, uite, ce fac ăștia, era foarte revoltat, zice: păi, așa o să îl învăț și pe fiu-meu, de ce să stea ca prostul de mine, eu muncesc 10 ore în taxi, mai bine îl învăț să îi dea unuia în cap, că văd că oricum nu pățește nimic. Am avut o discuție aprinsă pe tema asta, că trebuie să păstrăm în jur anumite valori și să nu le părăsim doar pentru ca alții fac altfel”.

Interviul VIDEO, în înregistrarea de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here