Băsescu: „Îl voi susţine pe Iohannis în turul 2 la prezidenţiale”

5
2759
Băsescu și Iohannis, la schimbarea de mandat

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că PMP va avea candidat la alegerile prezidenţiale din acest an, dar că în turul doi îl va susţine pe Klaus Iohannis.

„Iohannis mai ţine un echilibru cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la Curtea Constituţională, e un soi de opoziţie la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE. Pe de altă parte, nu aş vrea să se înţeleagă greşit. PMP va avea candidat în primul tur, nu pe mine, că nu mai pot. Dar în turul doi categoric îl voi susţine pe Iohannis”, a afirmat Băsescu, la România TV.

Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare, fostul şef al statului nu a dat un răspuns direct, precizând că va face ce trebuie să ajute PMP şi că va sprijini partidul în campania electorală.

“Ce o să fac în mod cert, o să sprijin PMP-ul în campania electorală. (…) Mai e timp, nu de lista PMP-ului stă electoratul, au liste grele, de la PSD, de la PNL. Voi face ce trebuie să ajut partidul în orice caz, voi fi partenerul lor în campanie. Îi voi sprijini pentru că sunt un partid curăţel, zic eu, faţă de ce e pe piaţa publică în momentul de faţă. E un partid care a trecut pragul la toate alegerile de când s-a înfiinţat, nu văd de ce n-ar trece acum”, a mai spus Traian Băsescu, citat de Digi 24.

El a comentat şi alianţa dintre USR şi PLUS, spunând că USR a primit instrucţiuni să primească partidul cumpărat de Dacian Cioloş.

 

5 COMENTARII

  1. Sînt curioasă să văd cum comentează redacția „Ziariștilor” afirmația lui Băsescu: „USR a primit instrucţiuni să primească partidul cumpărat de Dacian Cioloş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here