joi, aprilie 18, 2024
AcasăFără categorie"Ba da, corupții ne violează şi ne tâlhăresc pe toți!"

„Ba da, corupții ne violează şi ne tâlhăresc pe toți!”

-

La dezbaterea moțiunii de cenzură, în Parlament, senatorul Șerban Nicolae (PSD) a făcut o declarație scandaloasă. Răspunsul Ralucăi Prună, ministrul Justiției în Guvernul Cioloş, a venit prompt, printr-o postare pe Facebook.

Șerban Nicolae: „Vreau să vă spun că recursul compensatoriu, care a scos din puşcărie tâlhari, criminali, violatori, a fost iniţiat de Guvernul Cioloş. Întrebaţi-o pe Prună! (…) Pentru că eraţi foarte revoltaţi ca nu cumva să scape corupţii… Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift. Din păcate, infractorii pe care i-aţi eliberat, ăia violează”.

Raluca Prună: „Corupția nu e făcută de oameni subțiri”

„Senatorul Șerban Nicolae a grăit de la tribuna Parlamentului o prostie şi o minciună. Și părea satisfăcut de performanța sa. Nu mă interesează Nicolae, însă m-a invocat direct. Sunt obligată să-i răspund, cu tot disprețul pentru modul murdar în care face politică.

- Advertisement -

1. Prostia: <<Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift>>.

Ba da, corupții ne violează şi ne tâlhăresc pe noi toți. Chiar şi pe senatorul Nicolae, căruia îi fură şansa să doarmă liniştit şi îl obligă să facă apărări penibile. Niciun coleg al său de politică, deja condamnat pentru corupție, nu e mai bun decât un violator sau tâlhar. E chiar mult mai rău. Violența cu care vine corupția de stat e multiplicată de milioane de ori. Victima e întreaga societate, care moare în spitale şi pe drumurile proaste, care are şcoli proaste şi căreia i se fură viitorul, şansele şi resursele. Toate casele corupților de neam prost, care se întind pe multe străzi, sunt din banii furați de la noi toți. La fel, arta în care investesc, maşinile de lux, proprietățile în străinătate şi conturile în paradisuri fiscale: toate, luate prin rapt de la noi toți.

FBI a făcut de ani buni profilul comportamental al infractorilor de tip <<gulere albe>>. Infracționalitatea economică (corupție, evaziune, spălare de bani) nu e făcută de oameni subțiri, cum crede Nicolae. Ăsta e un mit demontat de mult. E făcută de cele mai multe ori de infractori care au comportament şi rezoluție infracțională întemeiate pe narcisism, personalitate antisocială deviantă şi psihopatie.

- Advertisement -

2. Minciuna: <<Legea privind recursul compensatoriu a fost promovată de Guvernul Cioloş>>.

Nu e adevărat. Ideea aparține Guvernului Cioloş, dar proiectul nostru a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016. Proiectul de lege a fost preluat de Guvernul Grindeanu şi, prin absența magistrală a ministrului Toader la dezbateri, a fost complet deturnat, masacrat şi instrumentalizat în Parlament. Răspunderea pentru adoptarea lui în forma actuală şi pentru efecte este exclusiv a coaliției PSD-ALDE. Vă rog să vă uitați pe fişa actului legislativ. E pe pagina Senatului în care ne reprezintă Șerban Nicolae”.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Foarte buna precizarea d-nei Pruna,desi alde Nicolae nu va recunoaste nimic si o va tine langa cu minciuna lui ca sa fie credibil.Ei nu fac decat lucruri bune,cele rele au fost facute de altii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -