Anti-TeleorMania. Apare AVE – Alianţa Vestului: Cluj-Timişoara-Arad-Oradea

7
621

Faptul că România devine pe zi ce trece „TeleorMania” – o ţară tot mai rudimentară şi coruptă, la mâna unor Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader, Olguţa Vasilescu, Codrin Ştefănescu, „Mitralieră”&co. – nu înseamnă că părţile ei vii şi pro-europene rămân inerte la dezastrul provocat de guvernările baronilor sud-estului. Acum mai bine de două luni, primarii din Cluj-Napoca, Timişoara, Arad şi Oradea au format  o asociere administrativă menită să intensifice dezvoltarea econonomico-culturală a respectivelor zone, fără a fi la mâna Bucureştiului.

Azi, la Primăria Timişoara, are loc oficializarea evenimentului care dă practic şah politicii de tip PSD-ALDE şi anunţă apariţia ALIANŢEI VESTULUI:

„Sâmbătă, 8 decembrie 2018, cei patru primari inițiatori ai proiectului Patrulaterala Vestului, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, documentul-temelie al alianței noastre. Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului – în abreviere: AVE -, pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză, și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, sună comunicatul transmis de edilul Timişoarei, potrivit Ziua de Cluj.

La prima vedere, o astfel de structură nu e decât o simplă formă de organizare a primarilor din Ardeal, prin care aceştia să poată fi mai puternici împreună, în lupta cu „cartelurile” de tip TelDrum, care au pus stăpânire pe guvernarea României. Însă pe termen lung, e clar că dacă la Bucureşti regimul Dragnea-Tăriceanu va continua politica desprinderii de UE&NATO şi va văduvi nordul ţării de resursele bugetare şi europene, Alianţa Vestului nu va rămâne doar o simplă adunare de cafenea. Ea poate fi primul pas spre o autonomie a Ardealului, nu în sens etnic, aşa cum cere UDMR, ci în sens pur managerial. Unul în care resursele să nu fie luate de la cei care produc, pentru a fi transformate în şpăgi sociale şi în întreţinerea unui stat mafiot, ci să fie lăsate pentru dezvoltarea celor care muncesc.

7 COMENTARII

 1. Nu ne putem nicidecum separa români de români din cauza lui Dragnea. “Resursele” sunt ale României, nu ale lui Boc, Falcă, Robu, Bolojan, bineînţeles nici ale lui Dragnea, Doamne fereşte!. Trebuie să devenim o democraţie funcţională şi puternică, nu o Românie a cartelurilor.

 2. Este un gest josnic care, oricat o fac cei patru pe naivii, oricat de bine intentionati si de motivati spun ca sunt, in contextul actual este un pas spre scindare. Deci asta e darul pe care ei il fac, de centenar, Romanie, o separare pe criteriu teritoriali!
  Ii admiram pe acesti primari, dar aceasta initiativa este mizerabila – si cuvantul nu e prea tare
  Da, Romania este condusa de o mafie „sudista”, dar sa ne amintim ca, dupa ’89 am avut la carma tarii foarte multi politicieni ardeleni care, daca nu au atins aceasta culme a raului, au contribuit la ea.
  Intr-un articol recent din ziare.com, dedicar Centenarului, Petrisor Peiu scria despre efortul tanarului stat Roman care i-a platit pe grofii unguri care si-au parasit pamanturile din Ardeal cu 100 de tone de aur, ca sa rascumpere acele proprietati. Cu acest pamant au fost improprietariti fostii serbi din Ardeal.
  Acum, le merge bine. Ardealul e intr-o situate favorabila si intoarce spatele celorlalte regiuni nefericite din fostul Regat.
  Cum sa numesti asta altfel decatr tradare, josnicie!

  • @valll,
   Ne-stimate postac pesedist, AVE reprezinta dorinta ARDELENILOR de a nu mai fi partasi la distrugerea Romaniei de catre stapanii tai.
   Mai usor cu Haznaua3 pe scari, postacule pesedist.

 3. Se dovedeste ca a fost in zadar moartea Eroilor Romani pt Unirea Transilvaniei cu Tara Romaneasca.In zadar regina maria a umplut de moarte si suferinta regatul.Tot cu bogatiile regatului s-au rascumparat imobilele grofilor din Transilvania,echivalent a peste 40 milioane de tone aur plus granele vandute ca tara sa poata exista.Si acum apar nefericitii astia 4 primari care intocmesc niste acte CARE VOR FI FOLOSITOARE UNGARIEI. ACUM NU SUNT PT CA ASTIA 4 PRIMARI SUNT ROMANI CU MINTEA SLABA. GANDITI-VA CE SE VA INTAMPLA CAND DUPA ALEGERI LOCALE CELE 4 PRIMARII VOR FI CASTIGATE DE CATRE CETATENI DE ETNIE MAGHIARA!!!! ATENTIE CA SE PIERDE TRANSILVANIA DIN PIX! Si e o forma mascata de bune intentij

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.