Apel DISPERAT al magistraţilor: Tudorele, nu UCIDE justiţia! Opriţi ordonanţele! Continuă protestele de stradă ale judecătorilor şi procurilor tineri

3
1082
"Ciordache" şi Tudorel, aliaţii infractorilor

Asociațiile „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”, „Forumul Judecătorilor din România” și „Inițiativa pentru Justiție” fac un apel disperat adresat ministrului Justiţiei, premierului României şi liderilor politici aflaţi la putere de a stopa modificarea prin ordonanță de urgență a Codurilor penale. O astfel de măsură ar condamnaților definitiv să poată ataca sentințele la Înalta Curte, ceea ce ar echivala practic cu uciderea actului de justiţie.

Dedicaţie pentru Liviu Dragnea

Dacă Tudorel Toader va promova aceste acte, Liviu Dragnea va scăpa de condamnarea definitivă din Dosarul Referemdumului şi de cea iminentă din Dosarul Bombonica, în care este deja condamnat la 6 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în primă instanţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alături de iniţiativa asociaţiilor mai sus menţionate, magistraţii tineri din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară au anunţat că vor continua mâine protestele prin care cer ABROGAREA nocivei Ordonanţe 7.

„Nu ştiu dacă vom mai sta pe scările instanţelor, poate vom decide să schimbă forma de protest, inclusiv locul”, a declarat procurorul Bogdan Pârlog.

Atacul pregătit de Tudorel Toader pentru a fi executat de Dăncilă

Iată ce efecte grave ar putea avea ordonanţele pregătite de Tudorel Toader, pe care Vasilica Dăncilă, o marionetă pusă în funcţie de clanuri special pentru a executa comenzi fatale împotriva statului de drept, le va semna fără să clipească:
  • se modifică art 155 alin (3) C. pen. și prescripția specială se va împlini dacă termenul de prescripție este depășit cu jumătate, asta în cazul în care limitele de pedeapsă nu se măresc iar majoritatea infracțiunilor au limite de pedeapsă mai mici decât în vechiul Cod penal, de unde este împrumutată această regulă
  • dispar formele agravate ale anumitor infracțiuni, forme prin care legiuitorul arăta că faptele sunt mai grave, stabilea pedepse mai mari și totodată un termen de prescripție mai mare, în acest sens fiind imposibil de ignorat că infracțiunea pentru care nu se mai prevăd forme agravate este cea de abuz în serviciu, fiind abrogat articolul 13/2 din Legea 78/2000, care reglementa abuzul în serviciu în cazul în care s-a obținut un folos injust, și eliminarea aceleiași infracțiuni din cuprinsul art 309 C. pen. care impune agravarea răspunderii dacă s-au produs consecințe deosebit de grave.
  • Eliminarea abuzului în serviciu din cuprinsul art 309 C. pen este cel puțin stranie având în vedere, pe de-o parte, că sunt păstrate în acest articol toate celelalte infracțiuni de serviciu care ar putea produce o pagubă, dar și, pe de altă parte, că această infracțiune este păstrată atunci când este vorba de cauze care diminuează răspunderea penală (a se vedea în acest sens modificarea art 308 C. pen., unde sunt enumerate toate infracțiunile de serviciu și se prevede că limitele de pedeapsă se reduc cu jumătate dacă este achitat prejudiciul)

Pentru a fi evidentă diferența, în momentul actual o infracțiune de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave are o pedeapsă maximă de 10 ani și 6 luni și un termen general de prescripție de 10 ani (20 de ani prescripție specială). Prin aplicarea modificărilor, aceeași infracțiune va avea o pedeapsă maximă de 7 ani și un termen general de prescripție de 6 ani (9 ani prescripție specială).

Mai mult, în corelație cu aceste modificări preconizate, puterea legislativă și puterea executivă nu iau nicio măsură privind dimensionarea și creșterea capacității logistice a sistemului judiciar, deși tehnologizarea, informatizarea și dimensionarea schemelor de personal sunt atributul lor exclusiv.

În aceste condiții, efectul cumulat al tuturor măsurilor legislative din ultimii doi ani este, în realitate, unul de blocare totală a uneia dintre puterile statului de către celelalte două.

”Aceste ultime proiecte de ordonanță de urgență, consecutiv celorlalte acte normative față de care o mare parte a judecătorilor și procurorilor protestează, atacă însăși structura sistemului de drept penal. Actul normativ trebuie să fie impersonal și difuz, fundamentat pe realitatea socială și motivat de nevoia de a răspunde unei situații concrete ori unui fenomen constatat în mod obiectiv. În acest moment, legea – nedezbătută public, neelaborată de puterea legislativă și nejustificată de vreo urgență – este adecvată doar nevoilor unui grup de persoane și nu nevoilor societății în ansamblu”, conchid asociațiile magistraților în comunicatul de presă.

3 COMENTARII

  1. TITLU posibil din miile posibile =ÎNCĂ n-ați aflat că SUNTEM PROȘTI ?-păi cam așa ne cred și tratează marii ALEȘI ai neamului !iar psd@company sunt ELITA elitelor !NU? (gramatica ,e ultima mea grijă acum !-cine știe a înțelege ,ÎNȚELEGE !-restul ? oricum nu-i ajută ”dotarea ”,așa că să se abțină ,și de la VOT, dacă au un minim de decență căci ne-ați FERICIT destul !–cu patriotardismul vostru fardat ,interesat, meschin și impotent ,din oameni mici și de NIMIC ,singura ”calitate ”fiind TUPEUL agasant devenit scop și mijloc de PARVENIRE !) Și ATUNCI cînd :dreptatea este înjosită și umblă cu capul spart iar MINCIUNA umblă făloasă și se infatuează cu tupeu peste tot ca fiind doar ea,”ADEVĂR”-folosind toate mijloacele de manipulare și chiar și FORȚA abuzivă pe care o controlează și șantajează ? /cînd LAȘII și cei mai abjecți escroci scuipă pe BRAVI ?iar HOȚII+escrocii vor și ei să-ți croiască LEGI noi ,care să le justifice raptul și IMPOSTURA +IMORALITATEA?..TU (da și tu -orice te-ai crede și pretinde !)..vrei să spui că-i BINE?Că este normal?..Vai vouă ORBILOR ,atunci !..nu meritați LIBERTATEA ! ”PEREAT MUNDI ,FEAT JUSTITIA! ”=”Poate să dispară LUMEA ,dar JUSTIȚIE (a se citi” DREPTATE ”)trebuie să se FACĂ ! ”-altfel? sigur TOTUL se va prăbuși ,în lipsa reperelor morale ale civilizației umaniste sau prin alterarea,vicierea lor vor conduce la dictatură și HAOS iar dezastrul și tragediile ce vor urma vor fi suportate tot de VOI(naivii sau complicii cointeresați -că vă convine sau NU =0 barat /PLATA facturii tot VINE!) -cei fără de RESPECT pentru ADEVĂR și adepți ai MINCIUNII și fără de conștiință ,iar escrocii abili în manipulări vor și se VOR înstăpînii peste voi și sclavi veți FI -de nu ÎNȚELEGEȚI la timp ! S.O.S -EUROPA /S.O.S -lume civilizată /S.O.S ..ROMĂNE -oriunde te-ai afla căci ȚARA -i în mare pericol de a recădea sub neo-dictatura impostorilor coalizați(CIUMA coagulată a MEDIOCRILOR+ESCROCII abili în manipulări și amețirea minților slabe și credule, în promisiuni facile de parvenitism și cîștiguri FĂRĂ MUNCĂ sau merit !..prin degradarea principiilor morale și înlocuirea lor în scopul menținerii PUTERII -discreționar și-n folos personal sau de grup =devin INFRACȚIONALI /în orice stat democratic și unde LEGEA nu-i jucăria unor DEMENȚI paranoici ce se închipuie FAC-TOTUM . ) și-n disperarea lor de-a scăpa nepedepsiți ptr. FĂRĂDELEGILE și dezastrul produs țării ,sunt în stare de ORICE absolut -neavînd conștiință sau scrupule iar iluzia PUTERII i-a făcut PARANOICI
    și cu atît mai periculoși cu cît sunt mai sus în ierarhia PUTERII -de care se folosesc abuziv și în interes propiu sau de GRUP -infracțional mascați în PARTIDE -mai nou /spre a SCĂPA și fugii de răspundere!: Acești DEFECȚI -iresponsabili ce-și închipuie că-i ȚARA lor /precum scroafa ce se cocoață în copac și se proclamă împărat ,dacă li se TOLEREAZĂ demența utilă doar lor și acoliților lor !).. în manifestările lor de bufoni mizantropi ce vor să-și justifice ANORMALITATEA și să-și impună și cu FORȚA-căci o corup și pe ea – ,dacă prin manipulări grosolane simt că nu vor reuși ,această ”filozofie ” DEFECTĂ emanată de niște defecți cu susținerea conștientă ,cointeresată sau NAIVĂ a unor IMPOSTORI obedienți și periculoși – (dar nu IERTAȚI ,ptr. a nu se mai repeta acest coșmar ) -cu toată gașca lor amorală și imorală și îndepărtați cît mai curînd posibil de la cîrma țării și JUDECAȚI urgent -după FAPTE (că de abureli și contorsionări justificative ce țin la inculți ,e sătulă REALITATEA -ce nu UITĂ și nici IARTĂ /deșii imbecilii așa SPERĂ !OARE?) , ca fiind iresponsabili și toxici ptr. țară în frunte cu tartorul dracnea ,chintesența a ceea ce răsare din ”Somnul N(R)AȚIUNII ,va naște MONȘTRI ”,..sau nici acum nu ați înțeles ?..Disperarea îi împinge spre irațional iar paranoia PUTERII le-a robit și subjugat mintea (și așa de slabă calitate -parvenitismul fiind și mijloc și scop pentru EI )așa că de bună-voie și nesiliți nu se vor da înapoi de la NIMIC -oricît de ilogic ni s-ar părea nouă .Sunt și prezintă simptome de DEMENȚĂ și fugă de realitate pe care o vor supusă lor și intereselor lor .PUNCT /și restul e BÎLCI și spectacol ieftin pentru ”boborul ” în numele căruia devalizează tot și îi subjugă -culmea ridicolului -încet și pe nebăgare de seamă ,drepturile !Astfel ,cu democrația (manipularea )..se instaurează DICTATURA !LEGAL -desigur ,că fac și desfac TOTUL ptr. că POT /așa că ;Culegeți ce ați semănat ,adormiților !-sau încă mai credeți în minuni ,gen ”de toate ,fără număr ,fără număr !” marca psd -fără MUNCĂ sau MERIT ?..OARE? P.S -fiecare zi de tolerare =răspîndirea cancerului în tot organismul (țării !)..nu vă e (încă )clar?:.Nu-i bai ,vă trezește REALITATEA curînd (numai să nu fie -plus tard !)..și nu prea știe de glume și utopii ieftine..ATENȚIE MARE ,LA ..NEATENȚIE !..TU !Da,și tu IOANE ,și tu IOHANS,și tu JANOS ,și tu ,și tu ..aveți COPII?..DA?..CE moștenire le veți lăsa ?…dacă prin LAȘITATEA voastră -și tacită este tot complicitate – MORALĂ ,ați lăsat ȚARA să fie hăcuită ,furată și împărțită între TICĂLOȘII ăștia ?..SAU le ve-ți da justificări ,sau CE?.. COPII nu vă vor IERTA -și așa și meritați ,LAȘILOR /..dacă acceptați jugul fără măcar să LUPTAȚI ! _deja mulți ne-au și părăsit DEJA și astea nu se pot nici recupera ,nici cumpăra ,nici justifica ,oricîte PENSII -speciale sau nu -/oricîte FUNCȚII /MĂRIRI /și alte răsplăți INVOCAȚI voi spre a vă justifica imoralitatea -și nu valorează NIMIC (decît ptr. bolnavii și disperații după A AVEA -dar temporar și asta ! )..dacă AERUL este infectat cu OTRAVA TICĂLOȘILOR =irespirabil =..nu se poate trăi LIBER și liniștit ! ..Și COPII – întîi ne vor întreba ,..apoi vor HOTĂRÎ !:.E DREPTUL LOR !..Nu-l poți lua nici TU ,nici NIMENI -oricît te-ai crede TU de ”părinte ” -păi ? ..EȘTI ?..Sau doar mimezi ?..Dovedește ,ATUNCI !..și ZI ,de ZI !-și (poate ) vei avea parte de odihnă într-o ZI (vine SIGUR -singura certitudine confirmată 100% ,deocamdată /nu vă iluzionați ca proștii că averile vă scapă ,..amărîților !)..de o cruce și mormînt în pămîntul ȚĂRII și de COPII să-și aducă aminte și să pună o floare !..De meriți !Meriți ?..Tu hotărăști ,..căci ești LIBER (încă )..sau NU?..tu hotărăști ,p.s. Onoare ,susținere și respect celor ce luptă în linia ÎNTÎI (știuți sau NEȘTIUȚI ) cu hidra monstruosă a nemernicilor .coalizați mai nou în PARTIDE -o altă formă perfidă de GAȘCĂ de interese meschine -populiste ce vor a îngenunchea iarăși țara !..Că nu-i UȘOR ?..Normal !..Căci așa se alege grîul de neghină /prin BĂTĂLIE și foc -se călește și oțelul !..AMIN./..HAI că se poate ,..hai că avem de RECONSTRUIT o ȚARĂ ,..căci avem -COPII !..sau ați uitat ?..EU ,zic și sper că NU !..Hai c-am glumit ,..hai OMULE -OM ,ridică-te și fii mîndru că ești urmaș de OAMENI -străbunii tăi ,..pe umerii LOR ..stai TU acum !..pui umărul ?..te aștept?..AUD?.Sau cumva crezi că ”TU” –ești la adăpost ,nu te afectează sau te salvezi individual ?Oare ?..Mai MEDITĂM și noi un pic ?..sau suntem vite leneșe și-i mai comodă MINCIUNA ?..Ă????..Apropo,..să le spună cineva și IMBECILILOR din gașca psd@company că ce vor EI ,NU SE POATE! -e contra logicii ,naturii și oricărui minim bun-simț /oricît s-ar zvîrcoli și contorsiona ei și oricum ar vopsi sau farda REALITATEA -care suportă multe ,dar cînd se REVOLTĂ ?-..atunci deja e prea tîrziu !Vai vouă ,orbilor și sălbaticilor la minte !-iar BISERICA?..dansează absentă încremenită în RITUAL -cu dracii în FRUNTE /vai ție NAȚIUNE ,te-au părăsit !..pradă ușoară în mîna fariseilor !

  2. Acest jeg de jurist aflat in solda celor de la PSD/ALDE trebuie luat de gulerul de la haina și dat afara din funcția de ministru al justiției. S-a mânjit cu nenorociții ăștia doi de Dragnea și Tariceanu care pur și simplu și-au atras ura totala din partea romanilor! Nu vir avea la europarlamentare nici 10% (PSD) și zero procente ALDE. De altfel nici nu merita la modul cum și-au bătut joc de legile justiției pe care le-au făcut praf! Niște golani politici și-și merita soarta și sa nu-i mai vedem vreodată in politica , la coșul de gunoi politic can asta merita acesti borfași politici!!!!! NUSTE jeguri ordinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.