Amenda „foarte mare” pe care a plătit-o Cîțu în SUA, după ce a fost prins băut la volan: 1.350 de dolari. „A fost o greșeală. Mi-am vândut mașina și am mers un an pe jos”

2
708

Amenda plătită de Florin Cîțu în anul 2000, când era student în SUA și a fost prins la volan sub influența alcoolului, a fost de 1.000 de dolari, dar suma totală plătită s-a ridicat la 1.350 de dolari.

Florin Cîțu: „Da, acum 20 de ani, a fost vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. (…) Eu am condus. A fost o greșeală… Repet: am condus, am plătit foarte scump, asta este… A trebuit să-mi vând și mașina atunci și să merg un an de zile pe jos… A fost un eveniment acum 20 de ani… vă dați seama că nu este un eveniment cu care să te mândrești…”

În explicațiile sale, după ce știre apăruse în presa electronică, premierul Florin Cîțu a făcut trei mențiuni referitoare la amenda plătită, dar n-a lămurit care a fost suma. El a precizat:

  • „o amendă foarte mare”;
  • „am plătit foarte scump”;
  • „a trebuit să-mi vând și mașina atunci și să merg un an de zile pe jos”.

Potrivit datelor publice ale dosarului, Florin Cîțu a avut de plătit 1.000 de dolari amendă, la care s-au adăugat 45 de dolari alte costuri, plus suprataxe de 305 dolari.

În total, acest episod l-a costat pe Cîțu 1.350 de dolari.

Ziua în care a fost prins Florin Cîțu conducând mașina sub influența alcoolului: duminică, 3 decembrie 2000. El a fost reținut în arest până marți, 5 decemrie 2000.

Dosarul a fost deschis pe 12 decembrie 2000 și a fost închis trei luni mai târziu. Actualul premier a pledat vinovat și a ajuns la înțelegere cu procurorul, astfel că a scăpat mai ușor. El a stat în arest doar două zile. Judecătorul nu i-a dat o pedeapsă privativă suplimentară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Secretul lui Cîțu: în studenție a fost închis două zile în SUA, pentru că a condus mașina după ce consumase alcool. „Am făcut o greșeală acum 20 de ani”. Amenda plătită: 1.000 de dolari

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Robert Turcescu către cei care o susțin pe Clotilde Armand: „Asta e democrație, tembelilor? Hai, acum liber la înjurat, că doar asta știți!”

VIDEO. Sfaturile interlope ale lui Mirel Curea (EVZ) pentru eliminarea lui Mălin Bot: „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”. Dan Andronic și Robert Turcescu se hlizesc

* Presa lui Viktor Orban îl atacă violent pe Ludovic Orban: „Transilvania e bântuită de un zombi al lui Ceauşescu”

* Pe 10 august, la 10 zile după ce a fost hăituită la restaurant, soția lui Dan Barna a năcut un băiat de nota 10

* Prietenia cu Eros Ramazzotti i-a fost fatală lui Dragoș Săvulescu. Fosta soție a cântărețului italian a făcut gafa decisivă. Și fugarul român a luat o decizie sinucigașă

* Radu Herjeu a fost recuperat de PSD la Metropola TV. E plătit de clanul Firea-Pandele, ca „invitat permanent”, cu banii cetățenilor din Voluntari

VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Presa chineză a răspândit minciuni despre Covid citând „declarațiile” unui biolog elvețian care nu există!

2 COMENTARII

  1. De ce treceti in ghilimele amenda???Poate pentru un necunoscut,e o aventura de tinerete-un necunoscut din SUA,caci,in 2000,ce romanas fara familie bogata, de securisti,sau turnatori,putea sa-si permita studii de 4 ani in state,la pret de 40000 de dolari pe an,FARA BURSA DE STAT??? Pe langa studii ce trebuiau platite,in avans,trebuia sa aibe bani de mancare,de cazare ,..avea ,nene,caci de unde masina la student sarac ,si roman, fara rude acolo sa-l intretina? Caci multi americani traiesc din ajutor de stat ,de somaj,neputand sa-si pastreze nici masinile,nici casele,care au rate la ele de platit la banci,dormind in strada!!!

    • CUVÂNTUL AMENDA NU (!!!) ESTE ÎNTRE GHILIMELE!!!

      „Foarte mare” e între ghilimele pentru că este… CITAT (!!!), din spusele/scrisele cuiva (în acest caz: chiar… Florin Cîțu!)…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here