Cazuri de o gravitate ieșită din comun se petrec la Timișoara, acolo unde medicii de la spitale au sesizat că le vin pacienți bolnavi de Covid, aflați în stare critică, dar care prezintă certificate de vaccinare. Cum acest lucru este foarte puțin probabil să se întâmple, verificările au dus la descoperirea că respectivele documente sunt false, relatează Antena3.ro.
Oamenii ajunși în stare critică la spital figurau în sistem ca fiind vaccinați. Medicii de la Spitalul Victor Babeș au intrat la bănuieli, știind atât din datele științifice, cât și din practica de până acum că e foarte puțin probabil să dezvolți o formă gravă de Covid dacă ești imunizat. Cum numărul cazurilor era tot mai mare, au făcut cercetări și au aflat că persoanele respective le dăduseră bani medicilor de familie ca să îi înregistreze în sistem ca vaccinați, fără să le facă și vaccinul propriu-zis.
Sursele corespondentului local Antena 3 susțin că șpaga percepută în cabinetele medicilor de familie pentru această escrocherie variază între 100 și 300 de euro.
S-a ajuns până acolo încât doctorii de la spitalele care îngrijesc pacienți bolnavi de Covid să facă apel la colegii lor din cabinetele de familie să înceteze aceste practici care aruncă în haos întregul sistem și pun sub semnul întrebării veridicitatea procesului de vaccinare. Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, a explicat: „Rugăm responsabilitate, oamenii să nu abțină acel certifficat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Pacienții vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați, iar noi ne punem întrebări, cât de «vaccinat» este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu.
Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar că să circule liber“.
Persoanele care vor certificatele merg la cabinetele medicilor de familie care se știe că practică această înșelătorie. Acolo sunt înregistrați în sistem ca vaccinați cu produsul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. Vaccinul e aruncat, clientul plătește 100-300 de euro șpagă, apoi primește certificatul că a fost vaccinat.
S-au depus plângeri, iar acum procurorii și poliția au pornit pe fir, pentru a descoperi cabinetele medicilor de familie unde se înregistrează în fals vaccinarea oamenilor.
Cata decadență..
Ce-ar avea de spus Hipocrat?
Medici, juriști aceeași mizerie in cea mai cruntă formă.
Prostii s-au hotarat sa se sinucida in massa. Mare noutate…
Cat poti sa fii de prost incat sa preferi sa dai atatia bani in loc sa iti faci un vaccin ? Ce o fi in mintea acestir lasfierbinteni ? E grav, prostia cucereste tot mai mult teritoriu !
Din fericire il pierd la fel de repede… nu dureaza mult.
Sunt curioasa daca se va descoperi cine a facut falsul respectiv. La noi inselatoria nu se demasca. Mai degraba se compromit oameni nevinovati decat sa fie demascati criminalii farseuri!!!
Uite chiar sunt curioasa daca vor gasi medicii de familie sau cine a facut falsurile respective!!! Iar daca vor fi gasiti sunt curioasa ce pedepse li se vor da. Dupa mine i-as baga la inchisoare cel putin 10 pentru asa marsavie !!!!! Pentru ca inselatoria de acest gen inseamna BATJOCURA la adresa adevarului stiintific si crima impotriva sanatatii publice !!!!
Sportul national de a ne fura singuri caciula este mereu de actualitate… COR ar trebui sa faca demersuri serioase pentru a introduce acest sport incepand cu olimpiada viitoare, am avea o medalie de aur asigurata cu 0 investitii si fara a ridica un deget…
Nesatuii de doctori tot asa sunt, indiferent cat salar le dai, tot nu se satura, asta e problema!!! Asta avem in Romania, nesatui, hoti si tampiti, ca omul cinstit e minoritate!!!
O știre de 2 lei, care nu face altceva decât sa sporească neincrederea în specialitatea medicina de familie. Lucrurile sunt simple și nu se rezolva în presa. Fiecare centru de vaccinare sau medic vaccinator, semnează electronic înregistrarea în sistem a certificatului de vaccinare, astfel cel care a încărcat datele, este foarte ușor identificat, iar mai târziu se poate afla dacă medicul asistentul sau registratorul, care aveau acces la platforma, sunt vinovați de acest fals sau în ce măsură. Dacă aveți cazuri puteți sa le punctati nominal, cine este vinovat trebuie sa plătească individual, nu întrega specialitate. In opinia mea, apelul este în van, pentru ca nici un medic întreg la cap nu ar risca parafa si reputația pe o astfel de mizerie.