Ziua de miercuri a fost excelentă pentru delegația română de la Jocurile Olimpice de la Tokyo: o medalie de aur și una de argint, ambele la canotaj! Zestrea țării noastre a crescut la o medalie de aur și două de argint, cu care România a urcat de pe locul 41 pe 16 în clasamentul pe medalii.
Canotajul a adus României prima medalie de aur la această Olimpiadă și i-a dublat zestrea la argint (după cel obținut de Ana Maria Popescu la scrimă, în proba de spadă).
Campioanele noastre olimpice sunt tinerele Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, ambele în vârstă de 22 de ani.
Ancuța Radiș e născută pe 25 septembrie 1998, iar Simona Radiș pe 5 aprilie 1999.
Cu o singură medalie de argint (cea de la scrimă), România se afla pe locul 41 în clasamentul pe medalii. Canotajul, printr-un aur și un argint, a propulsat țara noastră pe locul 16 (provizoriu, evident, căci ierarhia este în plină mișcare).
Dublu vâsle: Ancuța Bodnar și Simona Radiș – campioane olimpice!
Echipajul de dublu vâsle feminin al României, format din Ancuța Bodnar şi Simona Radiş, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Duble campioane europene, Bodnar şi Radiş și-au respectat statutul de principale favorite și au câştigat Finala A cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind un nou record olimpic.
Podiumul a fost completat de Noua Zeelandă și Olanda.
A fost prima medalie câștigată de canotajul românesc la Olimpiada de la Tokyo. De asemenea, primul aur pentru întreaga delegație a României, după argintul obținut de Ana Maria Popescu la scrimă / spadă.
4 rame fără cârmaci: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari – vicecampioni olimpici!
Echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci al României, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat medalia de argint la Tokyo.
Deși nu erau cotați printre favoriții la medalii, români s-au descurcat excelent și au terminat Finala A cu timpul de 5 min 43 sec 13/100.
Titlul olimpic a fost câştigat de Australia, cu un nou record olimpic, iar bronzul a revenit Italiei.
40 de medalii olimpice pentru canotajul românesc
Tot miercuri, în cursa feminină de 4 rame fără cârmaci, echipajul format din Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu a încheiat pe locul 3 în Finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.
Tot în Finala B a concurat și echipajul masculin de dublu vâsle, format din Ionuț Prundeanu și Marian Enache. Și acesta a terminat tot pe locul 3, clasându-se pe locul 9 în clasamentul general.
De-a lungul istoriei, România a câștigat 40 de medalii la canotaj: 20 de aur, 11 de argint și 9 de bronz.
Bilanțul general al României la Jocurile Olimpice: 308 medalii (90 de aur, 96 de argint, 122 de bronz).
Felicitari fetelor de aur cat si baietilor de argint pentru munca si daruirea lor !!!
Va iubim de oriunde am fi, facandu-ne mandri de a fi romani. Hai ,
Romania !
FELICITĂRI și MULȚUMIRI, canotoarelor și canotorilor!!!!!
Întrebarea/PROBLEMA este: către SCRIMĂ și CANOTAJ se îndreptau cam toate speranțele noastre oricum…, dar… mai putem avea parte, oareeee…, de vreooo… surpriză-PLĂCUTĂ (!!!) de la ceilalți sportivi români rămași încă la Tokyo?????????????????!!!
Toate ca toate. Frumoase femei. Frumoase tare.
Nu ramane decat sa le doresc fericire si reusite in toate!