joi, noiembrie 21, 2024
AcasăSportAna Maria Popescu a ratat dramatic aurul olimpic, la ultima tușă. România,...

Ana Maria Popescu a ratat dramatic aurul olimpic, la ultima tușă. România, locul 10 în clasamentul pe medalii

-

N-a fost să fie medalie de aur, este medalie de argint. Ana Maria Popescu a pierdut dramatic finala olimpică la spadă, în concursul de scrimă. A fost 11-10 pentru chinezoaca Yiwen Sun, în prelungiri, la ultima tușă. După cele 9 minute regulamentare (3 reprize x 3 minute), scorul era egal: 10-10.

La 9-9, Ana Maria Popescu (36 de ani) a primit o tușă grea când mai erau 12 secunde. Părea tușa victorioasă a chinezoaicei. Românca a egalat însă când mai erau 4 secunde și a trimis duelul în minutul suplimentar.

Acolo, Ana Maria a forțat tușa decisivă, dar a fost surprinsă de viteza de reacție a asiaticei și… asta a fost!

Ana Maria Popescu la Tokyo 2021

  • Turul 1: liberă
  • Turul 2: 15-10 cu Tikanah Kiria Rahman Abdul (Singapore)
  • Turul 3: 15-6 cu Sera Song (Coreea de Sud)
  • Sferturi: 15-8 cu Julia Beljajeva (Estonia)
  • Semifinale: 15-10 cu Katrina Lehis (Estonia)
  • Finală: 10-11 (10-10), după prelungiri, cu Yiwen Sun (China).

A fost cea de-a 5-a Olimpiadă consecutivă la care a participat Ana Maria Popescu (fostă Brânză). Ea a obținut trei medalii: una de aur (pe echipe) și două de argint (la individual). Aurul pe echipe a venit la Rio de Janeiro, în 2016.

- Advertisement -

Ana Maria Popescu la cele 5 Olimpiade (spadă individual)

  • 2004 (Atena) – locul 16
  • 2008 (Beijing) – locul 2
  • 2012 (Londra) – locul 11
  • 2016 (Rio de Janeiro) – locul 9
  • 2021 (Tokyo): – locul 2.

România, locul 10 în clasamentul pe medalii

Argintul câștigat de Ana Maria Popescu a pus România te tabelul națiunilor medaliate. Momentan, delegația noastră se află pe locurile 10-15, la egalitate cu Italia, Belgia, Olanda, India și Taiwan.

Primele 3 poziții sunt ocupate, provizoriu, de țări asiatice: China, Japonia și Coreea de Sud. Înaintea noastră se mai află Ungaria, Kosovo, Ecuador și Iran, plus Comitetul Olimpic Rus (COR) – nu Rusia, care e suspendată pentru dopaj instituționalizat.

- Advertisement -

Delegația României participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 101 sportivi (55 la masculin, 46 la feminin), la 17 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Olimpiada începe bine: România – Honduras 1-0! „Băieții lui Hagi”, antrenați de Rădoi, au câștigat printr-un autogol. Mari surprize: Australia – Argentina 2-0, Mexic – Franța 4-1, Spania – Egipt 0-0

Revoluție în fotbal: FIFA pregătește 5 schimbări radicale în regulile jocului! Autul să se bată cu piciorul, număr nelimitat de schimbări…

Italia e campioana Europei, Argentina e campioana Americii de Sud! Amândouă au câștigat în deplasare – în Anglia, respectiv Brazilia

Câți bani va primi fiecare dintre cele 24 de echipe de la Euro 2020. Italia ia suma maximă oferită de UEFA

Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează David, ceilalți par că rămân pe loc”

Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

Formula în care noul Farul Constanța țintește sus: Hagi 89%, Marica 10%, Iașko 1%. Va avea stadion modern, de 18.000 de locuri

Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

* Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

7 COMENTARII

  1. Asta e…, nu-i nimic…, avem o (PRIMĂ!) medalie (și-ncă de… ARGINT!)… ÎNCĂ DIN PRIMA ZI!!!!!

    FELICITĂRI și MULȚUMIRI, pentru Ana Maria Popescu și antrenorii ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Medalia ii apartine doar Anei Mariei Popescu! Statul roman nu a facut si nu face nimic pentru sport, educatie si cercetare. Orice succes in aceste domenii este pe persoana fizica, tara si restul poporului nu au niciun merit.

    • Iar scrii PROSTII (doar de dragu’… de a critica NOUA PUTERE de CENTRU-DREAPTA, DEMOCRATICĂ,, căăă… asta-i sarcina ta de „troll” NĂIMIT al NENOROCIȚILOR de RUSKOI-PUTINIȘTI!), A.(I.) U.R.-istule „tudor”OV: Federația-de-SCRIMĂ din România chiar a primit și primește (PE-MERIT, de-altfel!) una dintre… cele mai CONSISTENTE sume anuale, atât de Ministerul-Sporturilor, cât și de la C.O.R. (Comitetrul Olimpic Român), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!
      Chiar, dacă erai puțin atent la comentariile de pe „Eurosport” sau de pe „TVR-2”, aflai că Statul-Român a oferit CONDIȚII-EXCEPȚIONALE de PREGĂTIRE-PREOLIMPICĂ loturilor de scrimă ale României, fetele și băieții noștri având ocazia să se pregătească, în străinătate, chiar… alături de reprezentanții altor națiuni puternice în acest sport, cum ar Ungaria!

      Ai vrut și tu să mai bagi un băț prin gard…, să mai pui un pai pe foc…, dar, HABARNIST și PLICTISITOR-PREVIZIBIL CUM EȘTI, AI NIMERIT-O… CA NUCA-N PERETE, măi!!!

      Te plătesc DEGEAAAABAAAA ruskoiii…, putiniștii își aruncă rublele-și-kopeicile pe fereastrăăă… cu/pe tine, băi „tudor”OV, vai de capu’ tău…!

  3. Sportiva n-a ratat nimic!!!!!!!! E un sport si in sport exista un invingator si un invins. In ultima tusa sportiva chineza a fost mai buna.
    Sportiva a cistigat medalia si nu ziaristii. Numai faptul ca a ajuns sa dispute finala olimpica e o victorie uriasa pe care n-o subliniati niciodata.
    Mai mult, JO sunt la 4 ani si pentru asta e nevoie de calificare. Calificarea in sine este o performanta de care jurnalistii uita.
    Comparatia se poate face cu premiile Oscar, unde a fi nominalizat este in sine o victorie, a fi pe lista scurta de 5 este o victorie si mai mare…
    Stiu, sportul nu mai este de multa vreme un sport ci o afacere la nivel mondial. Mai stiu din vremuri de demult ca jocurile olimpice, campionatele mondiale si europene au fost vazute mereu ca o lupta intre sistemul comunist si cel capitalist, iar o victorie dintr-o tara comunista era privita ca o victorie a sistemului comunist, iar infringerea era o drama… Din pacate s-a pastrat aceasta atitudine, cel putin la nivel de jurnalism.
    Se repeta inca o data vorbele lui Robert Scott, ca traim intr-o lume in care primul inseamna totul si al doilea nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -