vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsMesaj iresponsabil al președintelui unui club de fotbal: "Ce virus? O prosteală!...

Mesaj iresponsabil al președintelui unui club de fotbal: „Ce virus? O prosteală! Eu încurajez lumea să iasă din casă”

-

Marcel Pușcaș (59 de ani), președintele lui FC U Craiova 1948 (club din Liga 3, patronat de Adrian Mititelu), fost fotbalist și președinte la Steaua, fost candidat la președinția Federației Române de Fotbal (FRF), a făcut o serie de afirmații incredibile sâmbătă, la Radio Sport 1, anunță gsp.ro.

* „Sunt sunat în această perioadă de oameni din străinătate. Nicăieri nu e ca la noi, nicăieri nu e panica asta. În Praga, lumea e pe străzi. Am vorbit azi în Germania, oamenii pot ieși fără declarație oriunde și oricând. Lumea poate să circule pe stradă.”

* „Statul olandez încurajează oamenii să se îmbolnăvească de Covid-19. Doar așa poți să-ți mărești imunitatea. Dacă vei căpăta acest virus, vei deveni mai rezistent. Oamenii care mor de aceată boală sunt deja bolnavi. Că vine sau nu vine acest virus, ei tot vor muri. Nu înțeleg de unde atâta panică, probabil că se dorește această panică.”

* „Eu încurajez lumea să iasă. Nu poți să stai să tâmpești în casă. A murit Paul Goma, dar el avea probleme cu plămânii. A murit Lorenzo Sanz, fostul președinte de la Real Madrid, dar era bolnav. Anual, mor în lume jumătate de milion de oameni din cauza gripei sezoniere.”

- Advertisement -

* „Dacă spui ceva, intri în zona conspirației și ajungi persoana non-grata.”

* „Nu se poate să nu câștige cineva material de pe urma acestei panici mondiale. Dacă nu terminăm cu această prosteală… noi suntem prostiți. Spiritul de turmă primează în România. Recomand tuturor sportivilor să iasă din casă!

Gabi Safta: „Sigur mă găsesc ăștia cu coronavirus. Mă izolează și cine știe ce-mi dau ca să mă duc mai repede”

Afirmațiile lui Marcel Pușcaș (fost oficial al FRF) au fost susținute de moderatorul emisiunii, Gabi Safta (angajat și el al FRF, dar și fost crainic la FCSB).

- Advertisement -

„Subscriu la tot ce ați spus. Da, cel puțin așa se lasă senzația, că se dorește panica. Eu tușesc de vreo patru ani, am coardele vocale afectate. Fiind speriat, soția mi-a spus că ar trebui să fac un control. Dar i-am spus că nu mă duc la doctor, că sigur mă găsesc ăștia cu coronavirus. Se caută tot mai mulți oameni care să fie testați. Mă gândesc că poate mă duc acolo, mă izolează și cine știe ce-mi dau ca să mă duc mai repede”, a spus Safta.

Gsp.ro enumeră și alți doi foști fotbaliști (ba chiar de echipa națională) care vântură teoriile conspirației privind pandemia de coronavirus.

Ionel Ganea (fost atacant) a spus recent că pandemia e „o reglare de conturi la nivel mondial”.

Dorin Goian (fost fundaș) a dat și un verdict geopolitic: „La revedere, uitați de Uniunea Europeană! E gata UE, va dispărea după ce va trece pandemia. Fiecare e doar pentru el acum. Suntem efectiv ca în junglă, trăieşte doar cine se ajută singur”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

 

VIDEO. Totul despre coronavirus, în 8 minute: cum a apărut, cum acționează, cum a ajuns să ne terorizeze

3 COMENTARII

  1. are dreptate!!..nu poti sa ti inchis in case ,dar mai grav in ghetorile din cartiere doua,DOUA luni un popor!!!…mai grav economia n-o poti baga in carantina !!..cine mai produce? ..de unde vin banii??.aia de la UE se vor satura de dat bani de pomana !!…de ce s-au inchis Dacia si Ford??…de ce s-au inchis mii de firme ???..nu stiu dar noi parca ne luptam pentru moarte ,nu pentru viata!!!..

  2. Postare pt d-ul desteptolog Marcel Puscas,Il rog sa citeasca cu atentie si sa ne spuna sinou in care dinlegile prostiei postate mai jos se incadreaza:
    Legile prostiei – Carlo Cipolla
    Un articol incitant al unui economist cunoscut, despre cât de periculoși pot fi proștii și dacă poți să lupți cu ei.
    Italianull Carlo Cipolla (istoric și economist) a argumentat foarte bine natura prostiei.
    Anii lungi de cercetări, l-au ajutat să formuleze cinci legi universale, funcționabile în orice societate.
    S-a dovedit că prostia în sine este cu mult mai periculoasă decât ne-am obișnuit noi să credem.
    Prima lege a prostiei – Omul subestimează numărul idioților care-l înconjoară.
    Sună ca o banalitate și un snobism șters, dar viața ne dovedește contrariul.
    Oricât de mult nu ați aprecia pe cineva, vă veți ciocni de următoarea situație: omul care arăta deștept și rational se adeverește a fi un idot nemaiîntâlnit. Proștii apar întotdeauna în cele mai nepotrivite locuri și la cel mai nepotrivit moment, ca să dea toate planurile peste cap.
    A doua lege a prostiei – Probabilitatea ca un om să fie prost nu depinde de alte calități ale sale.
    Ani de observări și experimente m-au adus la concluzia că oamenii nu sunt deopotrivă: unii sunt proști, alții nu, și acestă calitate este de la natură și nu depinde de factorii culturali.
    Omul este prost așa cum este roșcat sau are grupa I de sânge.
    Așa s-a născut – după voința Celui de Sus, dacă vreți.
    Educația nu are nimic în comun cu probabilitatea de a avea un anumit număr de proști în societate.
    Acest lucru a fost dovedit de nenumărate experimente în universități, pe cinci categorii:
    studenți, lucrători de birou, personal de serviciu, personal din administrație și profesori.
    Când am analizat grupul personalului slab calificat, numărul proștilor s-a dovedit a fi mai mare, ceea ce mă și așteptam (Prima lege) și dădeam vina pe condiția socială, sărăcie, izolare, educație insuficientă.
    Dar, mergând mai departe pe scara socială, același raport l-am văzut printre lucrătorii cu muncă de birou și studenți.
    Și mai impresionant a fost să se constate aceleași cifre și printre profesori – nu contează că am luat profesori din provincie sau din universități: același procentaj dintre profesori s-au dovedit a fi proști.
    Am fost atât de uimit de rezultate, încât am hotărât să fac experimentul și pe elita intelectuală, a laureaților premiilor Nobel. Rezultatul a confirmat super-puterea naturii: același număr de laureați au fost proști.
    Ideea pe care o lansează legea a doua este greu de acceptat, dar numeroasele experimente confirmă că avem dreptate.
    Feministele susțin legea a doua, pentru că aceasta spune că proaste printre femei sunt tot atâtea cât și printre bărbați.
    Locuitorii țărilor din lumea a treia se consolează cu faptul că țările dezvoltate nu sunt chiar atât de dezvoltate.
    Concluziile legii a doua sperie: vă veți integra în înalta societate britanică sau vă veți muta în Polinezia, împrietenindu-vă cu vânătorii de capete locali; vă veți închide în mănăstire sau vă veți petrece restul vieții în cazinouri, în prezenta unor femei decăzute – oriunde veți fi nevoit să vă ciocniți de același număr de idioți, care (Prima lege) vă va depăși așteptările.
    Legea a treia a prostiei – Prostul este acea persoană ale cărei acțiuni duc la pierderi pentru alți oameni sau grupuri de oameni și nu aduc beneficii actantului sau chiar se transformă în evenimente negative pentru el.
    Legea a treia presupune că toți oamenii se împart în 4 grupuri: naivi 📷 (N), deștepți (D), infractori (I) și proști (P).
    Dacă Vasile acționează în așa fel încât suportă pierderi, dar îi aduce beneficii lui Petru, atunci el face parte din categoria naivilor (Zona N). Dacă Vasile face ceva care îi aduce beneficii și lui, și lui Petru este deștept, pentru că a acționat deștept (Zona D).
    Dacă acțiunile lui Vasile îi aduc beneficii numai lui insusi, iar Petru are de suferit de pe urma lor, atunci Vasile este infractor.
    Și, în final, dacă Vasile se află în Zona P, sunt pierderi de ambele părți.
    Nu e greu de imaginat amploarea daunelor pe care le pot provoca proștii, nimerind la conducere și având autoritate politică și socială.
    Dar, trebuie specificat ce anume îl face pe un prost periculos.
    Oamenii proști sunt periculoși pentru că oamenii raționali cu greu pot deduce logic un comportament irațional.
    Un om deștept poate să înțeleagă logica infractorului, pentru că infractorul este rațional – el pur și simplu vrea să primească cat mai mult câștig, cu toate că nu este suficient de deștept ca să câștige singur. Infractorul este previzibil, de aceea poți face sistem de apărare.
    Să prognozezi acțiunile unui prost nu poți; el îți va face rău fără vreun motiv, fără scop, fără plan, în cel mai neașteptat loc, în cel mai nepotrivit moment.
    Nu aveți tehnici de a anticipa atacul lui.
    Într-o confruntare cu un prost, cel deștept se lasă pe mâna prostului, o ființă întâmplătoare, cu reguli neînțelese de deștepti.
    Atacul prostului, de obicei, te ia prin surprindere.
    Chiar și atunci când atacul este evident, ți-e greu să te aperi de el, pentru că nu are o structură rațională.
    Despre asta a scris Schiller: “Împotriva prostiei, chiar și zeii sunt neputincioși.”
    A patra lege a prostiei – Deștepții subestimează mereu potențialul distructiv al proștilor.
    Să fii deștept și să uiți că ai de-a face cu un prost, în orice moment al zilei, în orice loc și în orice circumstanțe înseamnă să comiți o eroare care te va costa foarte scump.
    Naivii din zona N nu pot recunoaște de obicei pericolul proștilor din zona P, ceea ce nu e de mirare.
    E de mirare faptul că proștii sunt subestimați și de deștepți, și de infractori.
    În prezența unui prost, ei se relaxează și se bucură de superioritatea lor intelectuală, în loc să se concentreze și să ducă pierderile la minimum atunci când prostul va trăzni ceva.
    Un stereotip răspândit – că prostul își dăunează doar lui însuși. Evident un categoric NU.
    Nu trebuie să confunzi proștii cu naivii neajutorați. Niciodată nu faceți alianță cu proștii, imaginându-vă că-i puteți folosi pentru propriiile beneficii – dacă veți face așa, pesemne că nu înțelegeți natura prostiei.
    În acest fel, le oferiți proștilor un câmp pe care pot să facă tot ce vor și să aducă daune mari.
    A cincea legea a prostiei – Prostul este cel mai periculos tip de personalitate.
    Prostul e mai periculos decât infractorul.
    Rezultatele acțiunilor unui infractor perfect – o simplă trecere a bunurilor materiale de la un om la altul.
    Societății nu-i este nici mai cald, nici mai frig de la asta.
    Dacă toți membrii acestei societăți ar fi fost infractori ideali, ea ar fi putrezit încet, dar nu ar fi fost o catastrofă.
    Întreg sistemul ar fi fost redus la transferul de bogăție în favoarea celor care acționează de dragul acesteia și, luând în considerare că toți ar fi fost infractori, sistemul s-ar fi bucurat de stabilitate.
    Acest lucru poate fi ușor observat la țările unde conducerea este coruptă, iar cetățenii mereu încalcă legile.
    Atunci când în scenă intră proștii, tabloul se schimbă.
    Ei aduc pagube, fără a avea beneficii.
    Bogăția este distrusă, societatea trăiește în sărăcie.
    Istoria ne arată că, în orice perioadă, țara progresează atunci când la conducere sunt suficient de mulți oameni deștepți, care să rețină proștii activi și să nu le permită să distrugă ceea ce au creat deștepții.
    Într-o țară în regres, proștii sunt la fel de mulți, dar la conducere observăm o creștere a numărului de infractori proști printre ceilalți cetățeni – naivi prostuți.
    Această schimbare cu siguranță crește urmările distructive ale acțiunilor proștilor și toată țara se duce de râpă.
    11

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -