vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăJustițieCum a luptat PSD cu "abuzurile din justiție": Adina Florea a anchetat-o...

Cum a luptat PSD cu „abuzurile din justiție”: Adina Florea a anchetat-o „cu dușmănie” pe o judecătoare. A ironizat-o: „Are urticarie. De asta nu scapă”

-

„Scula lui Tudorel Toader”, Adina Florea, și-a reconfirmat rolul de sperietoare a justiției, rol primit de la „guvernarea Dragnea” (PSD-ALDE) în ultimii doi ani.Mafioții anti-justiție au încercat s-o impună pe Adina Florea la șefia Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) – sinistra Secție Specială (SS).

Adina Florea s-a remarcat prin înverșunarea cu care a încercat s-o distrugă pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi (după ce a eșuat în tentativa de a-i lua locul, a vrut cu orice preț s-o distrugă cu un dosar fabricat). În paralel, Florea încerca să ia de la DNA toate dosarele lui Liviu Dragnea, ca să-l scape de acuzații.

O nouă speță arată că Adina Florea nu știe să facă dosare penale temeinice, profesioniste, ci lucrează ca un politruc însărcinat cu hăituirea magistraților și cu distrugerea justiției.

- Advertisement -

Adina Florea a fost recuzată din dosarul judecătoarei Crina Elena Muntean de la Oradea. Decizia a fost luată chiar de șeful interimar al Secției, Nicolae Marin, care a constat că Florea a avut o poziționare „ostilă, în vecinătatea stării de dușmănie”.

Procurorul Nicolae Marin a admis cererea de recuzare a Adinei Florea, care instrumenta dosarul foştilor procurori Ciprian Man, Cristian Ardelean şi Adrian Muntean (de la DNA Oradea) şi al judecătoarei Crina Muntean (de la Judecătoria Oradea).

Cererea de recuzare a fost admisă ca urmare a reacțiilor Adinei Florea când avocata Crinei Muntean a cerut, prin avocat, amânarea audierii din motive medicale, atașând un certificat de concediu medical.

- Advertisement -

„La momentul la care procurorului de caz Adina Florea i-au fost înmânate documentele medicale, aceasta a afirmat: «Are urticarie». Avocatul i-a replicat că diagnosticul ar putea fi o afecțiune pe fondul unei boli mai grave autoimune, însă procurorul de caz a spus: «De asta nu scapă». Potrivit petentei, acestea nu pot fi puse pe seama «neștiinței de carte», ci subiectivismului procurorului de caz, având sensul că «acolo unde simulacrul de dosar penal pe care îl concepe, în deplină libertate și nestingherită de nimeni, nu va reuși să-i aducă un suficient neajuns, s-ar putea să reușească o eventuală afecțiune medicală»”, se arată în cererea de recuzare.

Descalificantele afirmații au fost făcute în fața a doi avocați, care au fost prezenți contrar legii, în opinia petentei, motiv pentru care aceasta a depus și o plângere penală pe numele Adinei Florea.

În motivarea deciziei de admitere, semnată de Nicolae Marin, se arată că „imparțialitatea presupune lipsa oricărei prejudecăți sau idei preconcepute cu privire la soluția dispusă în cadrul urmăririi penale și privește persoana care efectuează în concret urmărirea penală”.

„De asemenea, aparențele prezintă o anumită importanță, având în vedere încrederea care trebuie inspirată publicului într-o societate democratică și, în primul rând, acuzatului în cadrul unui proces penal, în sensul că procurorul nu trebuie să fie doar imparțial, ci în egală măsură trebuie să se vadă că e imparțial. (…) În cazul de față, folosirea de către procurorul de caz a sintagmei «de asta nu scapă», cu referire directă la diagnosticul petentei Crina Elena Munteanu, arară o poziționare nefirească a acestuia în desfășurarea urmăririi penale, ostilă, în vecinătatea stării de dușmănie, mai ales că afirmațiile au fost determinate de o împrejurare de fapt, care era în legătură cu persoana petentei, respectiv starea acesteia de sănătate”, se mai arată în admiterea cererii de recuzare, semnată de șeful interimar al SIIJ.

Dosarul „Oradea” va fi repartizat altui procuror de la SIIJ.

„Punerea mea sub învinuire reprezintă un act de vendetă. Am să-l dovedesc”, a spus judecătoarea Crina Elena Muntean.

În luna iulie, aceasta a acordat un interviu revistei „Newsweek”, în care s-a poziţionat extrem de critic faţă de Secţia Specială, Inspectia Judiciară şi de șefa de atunci a CSM, Lia Savonea. „Au fost promovate mai multe acţiuni disciplinare împotriva unor magistraţi care s-au evidenţiat prin atitudini incomode – atât a unor persoane ce deţin funcţii importante în sistemul judiciar, cât şi a unor persoane politice. Cred că putem vorbi nu de tendinţe, ci de acţiuni concrete ale Inspecției Judiciare, menite a sancţiona magistrații care în prezent reacţionează la acele probleme ce au creat convulsii şi poziţionări diferite în sistemul judiciar”, a spus judecătoarea Crina Elena Muntean.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DNA dă iama în Mafia PSD din Banat, care colecta șpăgile din vămi. Un deputat a fost ridicat din sediul partidului

* Putred de coruptă! Șpăgara AC/DC de acum 10 ani, reținută pentru șpaga PSD de la Arad

* Blocaj la CSM! Judecătoarea susținută de Savonea nu ajunge șefa instituției, scor 9-9

* Scoaterea României din nebunia lui Dragnea: Orban a desființat Fondul Suveran iubit de Daddy

* Prima condamnare în conspirația șefilor Academiei de Poliție de-a ucide un jurnalist de investigație

* Revoltă împotriva lui Gușă la Realitatea Plus! Mai mulți jurnaliști se plâng că „au fost atacați și înjosiți”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -