Orban a concediat-o pe Olguța Vasilescu care “atârna” la guvern în poziția de consilier al primului-minstru.
Premierul Ludovic Orban a declarat în şedinţa de Guvern, că a mai demis un rând de reprezentanţi ai PSD, însă cea mai mare plăcere i-a făcut să o demită pe Olguţa Vasilescu, despre care a constatat că era consilier al premierului.
În replică, Lia Olguţa Vasilescu i-a transmis că funcţia ei era neremunerată, iar mandatul i-a încetat odată cu cel al Vioricăi Dăncilă. ”Ludovic, după două săptămâni te-ai prins că nu vin la serviciu? Crezi că sunt ca tine să dau consultaţii telefonice?”, a întrebat ironic ea.
Guvernul Orban continuă să curețe în organigrama guvernului și să dea afară toți angajații aduși pe pile și relații de către PSD în ultimii trei ani. Schema a fost extrem de încărcată, iar mulți dintre angajați nici măcar nu dădeau pe la serviciu.
Procesul de “depesedizare” cum a fost numit va continua a anunțat noul premier.
”Ce bucurii mărunte au frustraţii de la PNL… Ludovic cel mic anunţă că m-a demis din funcţia de consilier onorific al premierului, funcţie neremunerată, oricum… Păi, eu nu eram consilier la tine, ca să mă demiţi tu de pe undeva! Eu am fost consilierul Vioricai Dăncilă şi mandatul mi-a încetat odată cu al ei. Ce aş fi putut eu să îl consiliez pe şeful unui guvern de manelisti care taie pensii şi salarii, când eu ştiu doar să le cresc? Pe infrastructură, la fel, ce aş putea să consiliez un premier care, când a fost ministru la Transporturi, a construit kilometrii de hârtii şi niciun centimetru de autostradă? Ăştia nu au ce face şi demit oameni care nu sunt în guvernul lor, doar ca să se dea importanţi! Ludovic, după două săptămâni te-ai prins că nu vin la serviciu? Crezi că sunt ca tine să dau consultaţii telefonice?”, a reacționat Lia Olguţa Vasilescu, într-o postare pe Facebook.
”Vă informez că am demis încă un rând de reprezentanţi ai PSD, dar plăcerea cea mai mare mi-a făcut să o demit – pentru că am descoperit că doamna Olguţa Vasilescu era consilier al premierului – şi am eliberat-o de această grijă, să se ocupe de campanie”, a spus Ludovic Orban.
Olguța Vasilescu și soțul ei Claudiu Manda au fost înregistrați, făcând-o “proastă” pe Viorica Dăncilă. Aceasta a primit înregistrarea audio și a declanșat un adevărat scandal în comitetul executiv al PSD de luni seară.
Tot azi, Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru, a anunțat că vrea modernizarea și transformarea instituției: “Alături de Premierul Ludovic Orban, îmi doresc să facem la Cancelaria Prim-ministrului un aparat de lucru suplu și eficient, bazat pe trei principii fundamentale pentru o bună guvernare liberală: Transparență, Integritate și Profesionalism (TIP).
-
Transparența
Voi folosi orice prilej și voi comunica ori de câte ori va fi nevoie tot ceea ce facem la Cancelaria Prim-ministrului Ludovic Orban, începând cu agenda de lucru zilnică a Prim-ministrului, programul întâlnirilor de la Cancelarie și proiectele aflate în lucru la nivelul Cancelariei.
-
Integritatea
Respectarea regimului incompatibilităților și al conflictelor de interese este o condiție obligatorie pentru orice demnitar și funcționar angajat în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului și nu va fi tolerată nicio o abatere de la această normă legală iar orice încălcare a acestui regim va duce la demiterea imediată a celor aflați în această situație.
-
Profesionalism
Angajările în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului aflat în coordonarea Cancelariei vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competențelor celor înscriși.
În acest moment, au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul Cancelariei și al instituțiilor/agențiilor subordonate, urmând ca împreună cu Secretariatul General al Guvernului să propunem în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.
Numirile politice în funcțiile de demnitate publică la nivelul Cancelariei Prim-ministrului și la conducerea instituțiilor și agențiilor din subordine vor trebui să respecte aceleași principii de integritate și de profesionalism.
Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituțiilor și a agențiilor, companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesioniști în domeniul lor de competență.
Facem curățenie după mizeria politică lăsată de PSD în administrația publică și la conducerea multor instituții și companii!”
Pesedizarea e necesară, dar nu va avea nicio valoare dacă nu vor fi stabilite criterii clare și simple de selecție a personalului care să promoveze oameni valoroși.
Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!
FOARTE BINE (daaaa’… DE CE I-OR FI TREBUIT ATÂTEA ZILEEEE ?!!!), FELICITĂRI si MULȚUMIRI, SĂ CONTINUE: chiar săăă… MĂREASCĂ RITMUL, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!