Toată conferința președintelui: Iohannis o atacă dur pe Dăncilă în prima dezbatere cu jurnaliștii

3
601
Klaus Iohannis, presedinte Romania
Klaus Iohannis a spus că nu are prieteni printre tăietorii de lemne
Klaus Iohannis a apărut relaxat la prima întâlnire cu jurnaliștii și e hotărât să nu aibă nicio dezbatere cu Viorica Dăncilă pentru că nu vrea „s-o legitimeze”.

Mai jos toată conferința de presă:

„PSD ne-a dus într-o stare de disperare. A legiferat pentru hoți. Și-a înșurubat pilele și neamurile. A atacat firmele private, tot ce a funcționat în România, dar românii le-au dat câteva lecții. Suntem în curs de realizare a ceea ce înseamnă România normală”, a spus Klaus Iohannis.

„Referendumul a pus stop asaltului pesedist asupra Justiției. Stop guvernării PSD-iste. Duminica trecută românii au spus clar că nu mai vor PSD. Știu să lupt împotriva PSD-ului și am făcut acest lucru cu folos. Pot să coagulez forțele de dreapta  și astfel s-a produs un nou guvern. În acești ani am dovedit că mă implic pentru îndeplinirea securității României. La finalul mandatului am dovedit că știu să opresc PSD-ul”.

De ce nu acceptă o dezbatere cu candidata PSD?

„Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor PSD-iste. A fost activă atunci când a fost să facă zid împotriva unor persoane cu probleme penale. A fost activă în a guverna împotriva românilor. Este reprezentanta unui partid nedemocratic, nereformat. Vrea să fie tratată cu respect ca și cum ar fi apărat democrația din România.

Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani. Eu îmi doresc o Românie fără PSD. Fără PSD în structurile de conducere. Lupt pentru o Românie normală. În conceptul meu nu e loc pentru un astfel de PSD.

În ultimele zile s-a discutat despre dezbatere mult și bine. Înțeleg perfect dorința de a avea o dezbatere reală cu candidații.

Voi organiza eu o dezbatere așezată împreună cu colaboratorii mei. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnaliști. Va fi o discuție deschisă, așezată.

Regret că n-am putut să termin mai repede faza PSD-istă. Am pierdut multe oportunități. Au fost ani complicați pentru România. Am reușit în acești ani să țin România pe linia euro-atlantică. Mi-aș fi dorit să am ocazia să lucrez cu un guvern care să lucreze pentru români. Am făcut tot ce putea face un președinte în condiții constituționale”.

Despre vacanțe

„Vacanțele mele, lumea a urmărit cu drag cum președintele s-a mai dus la munte câte o zi. Am fost în 5 ani în trei vacanțe. Chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Nu există concediu pentru președinte. Mi-am luat mapa cu acte. Am comunicat, am rezolvat probleme. Din păcate, în ultimii doi ani n-am mai avut vacanțe, am stat să păzesc țara de pesediști”.

Despre corupție

„Lupta anti-corupție este necesară și importantă. Voi sprijini în mod ferm și declarat lupta împotriva corupției. Dacă au fost abuzuri, nu mi se aduc mie la cunoștință, nu la nivel de administrație prezidențială”.

Despre numirea în funcția de premier a Vioricăi Dăncilă?

„Nu am bănuit că este așa. Mi s-a prezentat că este o doamnă de la Bruxelles cu 10 ani de experiență de europarlamentar. Este o mega-dezamăgire pentru mine. Îmi pare rău că am numit-o. A fost o majoritate puternică în parlament la momentul respectiv. Declarasem că voi respecta litera și spiritul Constituției. Nu aveam ce să fac. Era o persoană care nu avusese antecedente penale și care era susținută de o majoritate puternică în parlament”.

Despre dezbatere Ponta

„Diferența față de 2014 este destul de mare. Nu l-am acuzat atunci pe Ponta de comportament anti-democratic. Ponta a fost un politician rezonabil. Ponta a venit cu pretenții nenegociabile. Am acceptat atunci două dezbateri. Pe mine nu m-au ajutat, pe el, nici atât. Lucrurile sunt diferite acum. PSD-ul s-a schimbat mult în rău de atunci. Eu nu m-am schimbat sau m-am schimbat puțin în bine de atunci.

Nu sunt împotriva votanților PSD. E dreptul fiecărui român să voteze cu un partid sau altul. Am dovedit în acești cinci ani că sunt președintele tuturor românilor, dar sunt împotriva politicienilor PSD care au vrut să ducă România într-o catastrofă.

Eu și cu PNL am fost primii care am spus că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție pentru situația politică actuală”.

Despre scandalul „șase case”

„Nu este nicio vulnerabilitate pentru mine. Nu am nicio problemă nici în civil, nici în penal. Această problemă mi-a fost creată de PSD ca să fie folosită în campanie. Cred că lumea s-a lămurit între timp. Le-am cumpărat în mod legal și cinstit. Ce s-a dezbătut sunt probleme de drept civil. Nu am absolut nimic de ascuns. S-au dezbătut toate chestiunile în toți acești ani”.

Despre Colectiv și Raed Arafat

„Filmul m-a răscolit puternic. Știu cum m-am simțit atunci, am fost a doua zi la fața locului, e o tragedie care m-a marcat profund. Filmul trebuie analizat, sper să se facă lumină. În ce-l privește pe Raed Arafat, domnul Orban va face lumină și vă vor da un răspuns.

I-am adus pe toți liderii europeni, voi lucra cu un guvern care vrea binele României, hoții trebuie să stea la pușcărie și nu în fruntea statului”.

Demiterea Laurei Codruța Kovesi

Pot să confirm că am avut mai multe discuții cu doamna Kovesi. Am felicitat-o personal pentru numirea în poziția de procuror-șef european. În rest, sunt discuții care nu se fac publice. A fost moment greu când am semnat acel decret. A fost un moment de care România nu a avut nevoie. Așa cum am procedat cred că a fost rezonabil.

Despre Rusia

„Relația cu Rusia se înscrie în relația pe care am stabilit-o în cadrul Consiliuliui European, Rusia este în situația după ce a ocupat Crimeea a adus tot mai multe forțe armate în estul Europei.

Relația economică este afectată de sancțiunile stabilite. În acest context, politica noastră este o politică stabilită, în linii mari, cu toți partenerii europeni, cu speranța că în timp lucrurile vor suferi o ameliorare”.

Despre „Marțea Neagră”

Marțea Neagră a fost denumită ziua de 10 decembrie 2013, atunci când parlamentari USL au încercat să schimbe Codul Penal și să abroge abuzul în serviciu. A reprezentat prima acțiune politică a „partidei pro-corupție”. Acțiunea nu a reușit datorită reacției hotărâte a societății civile.

„Atunci eram primar la Sibiu și le-am spus celor care au organizat acea încercare de a schimba Codul penal că sunt niște diletanți. Țineți minte că PNl nu a susținut atunci acțiunile domnului Ponta. A fost o greșeală, n-aveau nicio șansă de reușită. Mă abțin să comentez depre Ponta, deși am avut probleme cu el când a fost premier. Cred că era, totuși diferit de Dăncilă”.

„Nu cred că PSD, în viitorul previzibil va mai dispune de o majoritate în parlament. Chiar dacă nu ne convine, trebuie să respectăm jocul democratic”.

 

3 COMENTARII

  1. DA, noi suntem CORECTI (!) si recunoastem caaa… presedintele-si-candidatul Klaus Iohannis NU s-a prezentat DELOC RAU (!!!) la aceasta „conferință-de-presă”, destul deee… INTEMPESTIV-stabilita-si-anuntata !!!

    De asemenea, NE BUCURAM si pentru ca a fost acceptata-si-anuntata/CONFIRMATA-FERM, pentru marti, ȘI ooo… DEZBATERE-(!!!)-de–presă, cu ziaristi-si-…”ANALISTI-politici”/”POLITOLOGI”: o ASTEPTAM… CU-(MARE-!-)NERABDARE, daaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

    Eiiii…, și-acummm…, AȘTEPTĂM să o auzim/ASCULTĂM și peee… PROASTA-SATULUI (!), TUTA-ABSOLUTĂ-de-Dăncilă, care, pentru ora 20.00, a anuntat ooo… INTALNIRE-(Sic!-)cu-presa (NU am inteles prea… EXACT ce va fi: declaratie, conferinta sau dezbatere !), daaaaaaaaaaa ?!!!

    • Oooo… SINGURA MARE NEMULTUMIRE (referitoare la aceastaaa… NEASTEPTATA conferinta-de-presa !) avem: NICI NU s-a gasit NIMENI sa-l intrebe despre politica României (TRECUTA-PREZENTA-si-VIITOARE !!!) fata deee… BASARABIA („Republica – MOLDOVA”) si, implicit, fata de BASARABENI („moldovenii-DE-DINCOLO-DE-Prut), NICI NU a simtit Domnia-Sa NEVOIA sa o faca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here