joi, ianuarie 2, 2025
AcasăMainDupă ce a băgat România în faliment, Ciolacu anunță că PSD se...

După ce a băgat România în faliment, Ciolacu anunță că PSD se retrage de la guvernare! A făcut dezastru și a ascuns situația financiară a țării, dar decontul îl pasează altora

-

Marcel Ciolacu a anunțat joi, la prânz, că PSD se retrage de la guvernare și că va vota din opoziție un Guvern minoritar de dreapta. Este răspunsul la mesajul ultimativ pe care USR i l-a adresat miercuri seara, de a scoate la iveală cifrele reale ale situației financiare a României, de a vota în Parlament reformarea CCR, demiterea șefilor serviciilor de informații și a lui Toni Greblă de la AEP. În fața acestor cerințe, Ciolacu a anunțat că PSD nu mai vrea să facă Guvernul. În acest moment, pare că toată lumea așteaptă alegerile prezidențiale.

Nu e deloc clar dacă PSD joacă acum la cacealma, pentru a le demonstra tuturor că fără Ciolacu și banda sa nu se poate face Guvern, sau pur și simplu realizează situația bugetară dezastruoasă și a găsit un pretext să fugă de răspundere.

Mesajul postat de Ciolacu pe Facebook arată din nou că nici el, nici ceilalți lideri ai PSD n-au înțeles ce s-a întâmplat la alegeri. Deși premierul spune că, dimpotrivă, a învățat lecția, el crede că poporul e supărat pe „certurile sterile“ și „răzbunările“ clasei politice.

În realitate, românii sunt de-a dreptul furioși pe corupția clasei politice, pe manevrele de culise și pe ignorarea poporului, în timp ce Iohannis, Ciolacu și Ciucă au jefuit la propriu țara de resurse în ultimii ani, băgând-o în faliment.

- Advertisement -

Mai jos, mesajul lui Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu n-a înțeles absolut nimic. Spune că românii s-au săturat de certuri, nu de corupția pe care a instalat-o partidul său în țară

„Ca să fie clar! Atât eu, cât și partidul pe care îl conduc, am înțeles perfect votul românilor! A fost un vot la blam la adresa unei clase politice mai preocupată de certuri sterile și răzbunări decât de viața românilor!

Tocmai de aceea am considerat că suntem obligați să lăsăm la o parte ce a fost, să trecem peste nerespectarea cuvântului dat de partenerii noștri de Coaliție și să încercăm să mergem mai departe, împreună, pentru a da cât mai repede un guvern stabil și funcțional acestei țări!

- Advertisement -

Fiind conștienți de situația gravă în care se află România, lucru pe care nu doar partenerii europeni, ci și instituțiile financiare internaționale l-au semnalat deja, am mers chiar mai departe, inițiind demersurile coagulării unei coaliții mai largi, formată din toate partidele pro-europene.

Din păcate, nu poți construi nimic durabil cu parteneri care sunt incapabili să depășească propriile orgolii și clișee ideologice și care se comportă la fel ca în campania electorală care ne-a adus aici.

Nu poți să stabilești ceva concret cu oameni care una vorbesc în interior și alta vorbesc în fața presei. Nu poți face nimic cu așa-ziși parteneri cărora le e «silă» să stea la masă cu tine și care au impresia că așa se «murdăresc».

PSD a suportat destul astfel de atitudini, fără să comenteze și fără să își pună poalele în cap așa cum au făcut ceilalți. Acest mod de lucru este total contraproductiv în fața oamenilor.

De aceea, PSD se retrage cu demnitate de la masa discuțiilor, dar nu fugim de responsabilitate. Vom vota în Parlament un guvern de dreapta! O facem pentru că această țară are nevoie urgent de un Guvern care să gestioneze problemele curente până la alegerile prezidențiale care vor urma.

România nu trebuie să fie aruncată în aer de atitudini puerile și orgolii prostești“.

Calcule politice. Fără PSD nu se poate face Guvern. Rămâne de văzut dacă PNL și USR îl vor susține pe Nicușor Dan

În cazul în care PSD nu joacă la cacealma, perspectivele sunt neclare. Nu se poate alcătui o majoritate în noul Parlament. Pare că toată lumea așteaptă alegerile prezidențiale, pentru ca în funcție de identitatea noului președinte să se reconfigureze harta politică.
Noul șef de la Cotroceni poate presa pentru formarea unei noi coaliții ori pentru declanșarea de alegeri parlamentare anticipate.

În orice caz, Guvernul care va rezulta acum, indiferent cum va arăta el, va fi unul foarte slab. O coaliție PSD-PNL-UDMR-minorități va avea o majoritate fragilă. O coaliție PNL-USR-UDMR-minorități nu va avea majoritate și va depinde, la fiecare lege, de votul PSD.

Marele câștig al PSD e că scapă, prin sustragerea de la guvernare, de responsabilitatea pentru catastrofa economică în care lasă România. Țara are finanțele făcute praf. Ciolacu a refuzat să emită OUG de înghețare a creșterilor salariale și de pensii care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie (creșteri stabilite tot de el). Această nouă sporire a cheltuielilor bugetare, suprapusă peste deficitul de peste 8,5% din PIB din acest an și nereformarea statului, va băga România în incapacitate de plată. Colapsul e așteptat să se producă undeva, prin lunile aprilie-mai.

Între timp, PSD va sta pe margine și va critica la posturile de televiziune Guvernul minoritar care se va chinui să salveze țara. Ciolacu va aștepta vara, pentru a se întoarce la guvernare.

Configurația actuală a Parlamentului nu permite un Guvern fără PSD. Acest lucru e știut de toată lumea, iar Ciolacu, Stănescu, Tudose și toți ceilalți sunt pregătiți să ia pielea de pe cei care le vor solicita ajutorul.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în privința candidaților la Președinție. E posibil ca PSD să meargă cu propriul candidat, în timp ce USR și PNL să discute despre un candidat unic. Bolojan a anunțat deja că e destul de greu ca liberalii s-o accepte pe Lasconi drept candidat unic al celor două partide. În același timp, PNL n-are acum un prezidențiabil. După 10 ani cu Iohannis, partidul e lipsit complet de personalități cu tracțiune electorală.

O variantă ar fi susținerea independentului Nicușor Dan de către PNL și USR, dar rămâne de văzut dacă Elena Lasconi și USR-iștii sunt dispuși să renunțe la candidatura șefei lor – una care pe 24 noiembrie, într-o altă conjunctură, s-a dovedit de succes.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIALE:

15 COMENTARII

  1. „O nouă lovitură pentru buget dată de CCR. Curtea Constituțională a decis că supra-impozitarea pensiilor magistraților e neconstituțională”

    LOVITURI DUPA LOVITURI !

    SI-AU LUAT COMPENSATIA ?

  2. 😃😃😃….il ador pe Primul Ministru al țării mele.
    La mine în magyar nyelv e o treabă ce spune , omul puțin face lucruri puține…. Atâta le-au îmbârligat până ce s-au îmbârligat.

  3. Nesimtirea si / sau prostia lui Ciolacu nu are / au margini!!! Spune dinsul (despre PSD) ca „este constient de situatia grava in care se afla Romania”!!! Dar dinsii nu sint constienti ca aceasta situatie grava a fost creata chiar de alianta PSD + PNL, cu consimtamintul si contributia masiva (inaintea si in timpul loviturii de Stat parlamentare) lui Klaus Iohannis? Acum, si Klaus Iohannis deplinge situatia Romaniei, cu lacrimi de crocodil, si da sfaturi foarte utile, avind obraznicia de a se face ca nu stie ca in timpul mandatului sau (deturnat chiar de el insusi) s-au intimplat toate acestea!!!
    Toata acea lovitura de Stat pesedisto-penelista a clamat ca motiv al executiei acesteia mult dorita „stabilitate”. Dar dinsii nu au inteles (sau s-au facut ca nu inteleg) ca stabilitatea in politica se cheama stagnare, in economie. Dinsii nu au inteles ca in toate tarile din lume, dar mai ales in Romania, tara aflata inca la mijlocul tranzitiei de la comunism la capitalism, guvernele au misiunea nu de a oferi stabilitate, ci de a oferi o gestionare cit mai lina si mai rapida a tranzitiei, deci a reformelor. „Stabilitatea” oferita de orice guvern inseamna raminere in urma, inapoiere. Pentru ca o tara (un guvern) care are „stabilitate” nu este in stare a evolua, si a tine pas cu sistemele noi, moderne, competitive, de a conduce o tara, si mai ales o tara care are nevoie de asa ceva ca de aer.
    Din pacate, nici USR nu stie sa prezinte lucrurile in acest mod, pentru a-si justifica prezenta la guvernare. Acest subiect, al modernizarii tarii, si al cresterii competitivitatii, ar trebui sa fie stindardul de lupta al USR, impotriva tuturor celorlalte forte politice. De asemenea, USR ar trebui sa ilustreze populatiei ca nici AURistii aceia acefali nu sint ceea ce ii trebuie Romaniei, in acest stadiu istoric. Nu se poate creste economia, si crea locuri de munca, pentru a tine populatia in tara, si a nu o lasa sa mai plece prin lume, doar imbracind ii si itari, dansind hore, si mincind cirnati de porc (cu carne de porc 80% din import!!!)!!!
    Dar, spunind toate acestea, trebuie sa nu uitam ca, in fapt, nu Iohannis si PNL+PSD ne-au adus in aceasta stare falimentara, si sistemul care i-a produs, incurajat si asistat pe acestia, adica sistemul din care si dinsii fac parte, si anume sistemul canceros securisto-sereisto-sieist, care a pus mina pe friiele tarii, chiar inainte de lovilutie!!! Jos securismo-sereismul!!!

  4. santaj Psd la partidele pro europene, asta stie Psd sa faca, din pacate cam atat. Vor si prim ministru si candidat comun si presedinte la CD. Cu sustinere Pnl si USR dar s-o scalde laudarosi ca si pana acum nepriceputi si mincinosi -performanta BBB-, autostrazile lui Ghinea si Drula din banii din PNRR la care a tinut mortis sa se nimereasca sa taie panglici Grindeanu, fara reforme reale adm fisc, legislativa samd. Va amintiti guvernul zero asa cum au numit propagandistii pesedisti guvernul Ciolos. Dancu viceprim ministru iar la nivel local conducea tot Psd. Asta vor si acum un interimat cu victimizare sa nu deconteze dezastrul economic pe care l-au creat. Este nevoie de Psd, dar acest Psd trebuie impins sa plece de tot si in teritoriu si sa se intoarca reformat fara conducerea actuala Ciolacu, Grindeanu, Stanescu, Neacsu, Tudose și Romascanu. Plecati, nu ne mai pacaliti!

  5. La noi mai mereu un scandal ascunde un scandal mai mare, metoda prin care s-a hranit si conspiratia.
    Dar daca in the room este un elefant si mai mare? De ce Orban ne iubeste subit? What’s in there for him? Iubirea subita a liderului ungar este si motivul pentru care pe plan extern am devenit subit nefrecventabili?

  6. Operatiunea de pe retelele sociale are un scop precis, scopul este acela de a arata ce iubitor de est este poporul roman, pentru ca atunci cand un lider pro-est ar fi ales sa se spuna ca este alegerea poporului prin vot democratic.
    Se pune fundatia drumului nostru catre Est.
    Ce mai conteaza reformele, cat e deficitul, cum traieste poporul, cand, daca instaurezi o mini dictatura, poporul este obligat si fortat sa inghita orice. Pregatiti/va pentru frig, lipsuri, batjocura, cenzura, oprimare si chiar moarte. Sau pribegie. Se va face treptat.
    Doamna Lasconi era alegerea intr-un context- este tare dificila gandirea asta intr-un context la oameni care se uita doar aproape. Poate ca un sondaj pe bune v-ar si spune ca cei ce votau Lasconi azi ar alege LittleNick. USR?
    O alta cercetare prin “parohiile”politice ar fi utila si arata si situatia reala a aliantelor locale, cine cu cine se iubeste, astea s-au facut deja, informatia e disponibila.
    Lasati-i la guvernare, cred ca in momentul asta ne poticnim in chestiuni ca buget, reforme, care, daca calea ce ni se pregateste este estul,vor fi la fel de relevante ca pe timpul lui nea nicu.
    Preocuparea ar trebui sa fie calea, sa tinem drumul drept spre vest si asta sa se vada si din exterior. Georgienii se opun estului, romanii se lasa convinsi tocmai cu instrumentele estului-tiktok-care copiaza si mimeaza libertatea de exprimare clamata de aiuritii ce tin facebook, X- sa le explice si lor cineva cum sta treaba, trebuie sa avem itisti bine pozitionati in exterior, nu se gaseste unul sa stea de vorba cu Musk?

  7. Marcelică covrigaru NU vrea înghețarea salariilor și pensiilor și în
    primul rând NU vrea desființarea pensiilor nesimțite, NU vrea
    Parlament cu 300 parlamentari și NU vrea reducerea aparatului
    administrativ. E mai bine în opoziție să-i toace pe cei din guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -