sâmbătă, octombrie 26, 2024
AcasăNewsPrimarul PNL/PSD al Ploieștiului a fost încătușat în ultima zi de mandat,...

Primarul PNL/PSD al Ploieștiului a fost încătușat în ultima zi de mandat, alături de un ziarist de casă. Acuzațiile: șantaj, luare de mită, purtare abuzivă

-

Traseistul politic Andrei Volosevici, migrat de la PNL la PSD, a fost reținut pentru 24 de ore, joi seară, în penultima zi a mandatului său de primar al municipiului Ploiești. El este acuzat de fapte de corupție și purtare abuzivă. „La pachet” edilul au mai fost reținuți trei complici, printre care un ziarist local. După o noapte de arest, Volosevici a fost plasat sub control judiciar.

Vineri, 25 octombrie, era ultima zi a mandatului de primar al lui Andrei Volosevici (48 de ani), la Ploiești. Aceasta nu s-a derulat în clădirea Primăriei, ci în sala de judecată. Cu ajutorul avocaților, Volosevici a reușit să convingă instanța să-i înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești l-au reținut jo seară pe primarul încă în funcție al orașului Ploiești, după mai multe ore de audieri.

Dosarul vizează infracţiuni de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, șantaj, uzurparea funcţiei, ultraj și purtare abuzivă.

- Advertisement -

Concret, Volosevici este acuzat că ar fi făcut presiuni asupra directorului SC Hale şi Pieţe, societate aparținând Primăriei, pentru ca acesta să rezilieze sau să semneze contracte de închiriere a unor spaţii comerciale.

Alături de primar, în acelaşi dosar au fost reţinute alte trei persoane, între care jurnalistul Cătălin Stavri de la publicația locală Incomod, cunoscut drept un apropiat al lui Volosevici. Stavri este acuzat că a cerut bani pentru a-şi folosi influenţa pe lângă instituţii publice în favoarea unor persoane.

Cătălin Stavri, „ziaristul” pus pe făcut avere din șpăgi și trafic de influență

Primar două mandate: PDL + PNL. A trecut la PSD, care acum zice că nu e coruptul său!

De profesie avocat, Andrei Volosevici se afla la cel de-al doilea mandat de primar la Ploiești. Pe primul (2008-2012) l-a obținut la 32 de ani, sub steagul PDL, învingându-l pe PSD-istul Daniel Savu (fost ofițer SRI) și devenind cel mai tânăr primar al Ploieștiului.

- Advertisement -

Cel de-al doilea (2020-2024) l-a adjudecat candidând din partea PNL (partid în care „s-a topit” PDL).

Volosevici a candidat și în 2012, dar a pierdut în fața PSD-istului Iulian Bădescu, care ulterior a fost trimis în judecată de DNA în două dosare. După jumătate de an, Volosevici s-a consolat cu un mandat de senator (2012-2016).

Multă vreme, ecuația a fost: Volosevici + PNL = love(le)

În primăvara acestui a, Volosevici a trecut la PSD și a candidat pe 9 iunie pentru un al treilea mandat de primar, dar a ieșit abia al treilea, cu 19,39%, după independentul (ex-USR) Mihai Polițeanu (25,49%) și noul candidat al PNL, Bogdan Nica (20,06%).

Deși l-a înregimentat pe Volosevici în acest an și a defilat cu el la alegeri, PSD s-a grăbit acum să se dezică de acesta. Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Prahova, Virgiliu Nanu, a precizat vineri că Volosevici „a renunţat la calitatea de consilier local al Ploieştiului şi la cea de membru PSD la sfârşitul lunii septembrie”. Adică, de mai puțin de o lună!

Trio PSD 2024: Nanu – Volosevici – Ciolacu

Ce spun procurorii: injurii și amenințări repetate aduse de primar șefului piețelor din Ploiești

  • „În fapt, în perioada aprilie-septembrie 2021, suspectul V.A.L., în calitate de primar al Municipiului Ploieşti, suspectul Volosevici Andrei a adresat înjurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale.”
  • „În perioada mai-octombrie 2021, suspectul Stavri Cătălin, în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie online locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale.”
  • „În aceeaşi perioadă, suspectul Stavri Cătălin a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPECS SRL.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Răzbunarea nebunească a lui Geoană: îl acuză pe un jurnalist că vrea să-l asasineze pe procurorul general al Bulgariei! Fostul șef al PSD a ventilat o minciună debitată de „Șoșoacă Press de Bulgaria”

* PSD, PNL și AUR plătesc sute de mii de euro per emisiune la TV! De regulă, televiziunile încearcă să-și înșele publicul, ascunzând faptul că sunt emisiuni cumpărate, ba chiar la suprapreț

EDITORIALE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -