joi, octombrie 3, 2024
AcasăMainAvertisment de la disidentul Hodorkovski: afaceristul rus din anticamera lui Geoană "amintește...

Avertisment de la disidentul Hodorkovski: afaceristul rus din anticamera lui Geoană „amintește de GRU”! Noi fire moscovite care duc spre fostul șef al PSD, via Rareș Mănescu

-

Rareș Mănescu, fostul primar PNL al Sectorului 6 și coordonator al campaniei electorale a lui Mircea Geoană, este foarte strâns legat de un afacerist rus conectat la Kremlin, dezvăluie jurnalistul Attila Biro, de la Context.ro, după o amplă anchetă la care au participat jurnaliști din mai multe țări. Cazul e chiar mai grav decât pare la prima vedere, pentru că legăturile partenerului lui Geoană cu rușii sunt încă de pe vremea când actualul candidat la Președinția României era secretar general adjunct al NATO. Geoană a ascuns acest lucru, deși era obligat să raporteze conducerii alianței.

Rareș Mănescu (55 de ani), coordonator al campaniei lui Mircea Geoană (66 de ani), a înființat o firmă alături de afaceristul rus Aleksei Alexandrovici Kozlov (50 de ani). Acesta din urmă are o identitate oficială, de specialist în acvacultură, și se declară un pescar pasionat.

El are însă și o a doua identitate, una secretă, sub pseudonimul Alex Krepcinski, din spatele căreia face propagandă pentru regimul Putin.

Kozlov, alias Krepcinski, a publicat încă din 2014, după prima invazie a Rusiei în Ucraina, materiale care promovau narativele Moscovei.

- Advertisement -

Mai mult decât atât, în 2017, „Krepcinski“ a publicat o poză cu Putin, având pe fundal Kremlinul, cu mesajul: „Omul nu a pierdut nicio luptă în viața lui. E comandantul suprem al țării împotriva căreia s-a pornit un război”!

Fost primar al Sectorului 6 (2012-2016) din partea PNL-ului condus pe atunci de Crin Antonescu, Rareș Mănescu este soțul Ramona Mănescu, și ea foarte bine înfiptă în structurile statale române. În 2019, Ramona Mănescu a fost ministru de Externe în Guvernul Dăncilă, iar în perioada 2007-2019 a fost europarlamentar din partea PNL.

Averea soților Mănescu este uriașă, incluzând o vilă impresionantă în zona capitalei europene, Bruxelles.

- Advertisement -

Rareș Mănescu a refuzat să răspundă întrebărilor puse de jurnaliști.

Fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski, acum disident refugiat în Occident, a publicat și el pe X (fostul Twitter) investigația realizată de jurnaliștii de la Context.ro.

Reproducem o parte din textul postat de Hodorkovski pe rețeaua X. El îi avertizează pe români, în finalul textului, să aibă grijă ce votează!

Mihail Hodorkovski: „Aceste activități amintesc foarte mult de operațiunile întreprinse de GRU în ultimii ani, în Ucraina și în alte părți ale Europei. Parteneriatul lui Mănescu cu Kozlov a fost suficient de substanțial pentru ca Geoană să fi trebuit să-l dezvăluie serviciului de securitate internă al NATO. Dar o astfel de dezvăluire nu a fost făcută niciodată“

„Mircea Geoană, nr. 2 al NATO, candidează la Președinția României și îl critică pe Putin. Cu toate acestea, partenerul de afaceri rus al consilierului său are legături directe cu Kremlinul.

Este vorba de Rareș Mănescu, un politician român cu experiență, antreprenor și unul dintre coordonatorii principali ai campaniei prezidențiale a lui Geoană. Dar o anchetă comună care implică @dossier_center  a descoperit legături puternice între Mănescu și un om de afaceri pro-Kremlin.

Printre interesele de afaceri ale lui Manescu se numără o participație de 50% în Beluga Ventures, o companie de acvacultură marină înființată în luna mai a acestui an. Cealaltă jumătate este deținută de firma estoniană AK Beluga OU, care la rândul ei este deținută de rusul Alexei Kozlov.

Alte afaceri ale lui Kozlov includ Noida Group în Republica Moldova, firmă pe care o deține împreună cu Andrei Batin, un mercenar rus care a luptat pentru separatiștii lui Putin în estul Ucrainei.

Profilurile de social media ale lui Kozlov arată că acesta s-a întâlnit în mod regulat cu înalți oficiali militari, a participat la evenimente militare, iar în 2017 a primit o medalie pentru «servicii aduse Rusiei și Serbiei», deși nu este clar care «servicii». (…)

Deși nu există dovezi concrete că este implicat în serviciile de informații ruse, aceste activități amintesc foarte mult de operațiunile întreprinse de GRU în ultimii ani, în Ucraina și în alte părți ale Europei.

Un expert NATO a declarat pentru Dossier Center că parteneriatul lui Mănescu cu Kozlov a fost suficient de substanțial pentru ca Geoană să fi trebuit să-l dezvăluie serviciului de securitate internă al alianței. Dar o astfel de dezvăluire nu a fost făcută niciodată.

Geoană a susținut că nu a știut despre relațiile de afaceri ale lui Mănescu și că în campania sa nu a primit fonduri din «afaceri suspecte». De asemenea, el s-a distanțat de Mănescu, spunând că acesta nu a mai fost implicat în campania sa de cinci luni.

S-ar putea crede că Geoană a fost neplăcut surprins să audă despre aceste legături cu Rusia, date fiind declarațiile sale publice din 2022.

Dar în 2009, el s-a confruntat cu critici pentru că a făcut vizite secrete la Moscova în timpul unei campanii prezidențiale anterioare. Ambasadorul SUA de atunci a declarat: «Geoană a fost întotdeauna gata să vorbească cu rușii».

Este de-a dreptul șocant ca NATO să treacă cu vederea astfel de lucruri atunci când numește persoane în funcții atât de înalte. Iar alegătorii români ar trebui să țină cont de acest lucru atunci când vor vota luna viitoare.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -