marți, octombrie 1, 2024
AcasăNewsPresiune pe fosta academie de partid „Ștefan Gheorghiu“: un grup de studenți...

Presiune pe fosta academie de partid „Ștefan Gheorghiu“: un grup de studenți a protestat la SNSPA împotriva abuzurilor sexuale din universități

-

Circa 25 de studenți au protestat marți, pe scările SNSPA, la deschiderea anului universitar, împotriva abuzurilor sexuale comise de profesori împotriva fetelor, în principal. Grupul de tineri a desfășurat un cearșaf pe care scria „Fără abuzatori în Universități!“. În loc să recepteze corect mesajul, decanul Facultății de Științe Politice din SNSPA, profesorul Cristian Pîrvulescu, s-a lăudat că „nu întâmplător acest #metoo românesc începe în interiorul facultății SNSPA!“.

Pîrvulescu a pretins că „aici există sensibilitatea necesară pentru a face un astfel de demers“.
În realitate, protestul a apărut la SNSPA (care este, de fapt, fosta Academie Ștefan Gheorghiu a Partidului Comunist Român de dinainte de 1989) după ce astă-vară mai multe studente au trimis publicației Snoop.ro mărturii despre abuzurile sexuale care se comit, de mulți ani, în interiorul acestei instituții universitare.
După ce au apărut înregistrările cu profesorul Alfred Bulai care își îndemna studentele să se dezbrace s-a pornit o adevărată avalanșă. Zeci de mărturii ale unor foste sau actuale cursante au arătat că nu doar Bulai, dar și colegul său de la catedra de Sociologie, Marius Pieleanu (directorul Avangarde), erau prădători sexuali.

Printre femeile care au depus mărturie s-a numărat chiar și actuala candidată la președinția României, Ana Birchall.

Cu această ocazie s-a mai aflat că despre abuzurile sexuale de la SNSPA știau toate cadrele didactice, dar acestea au păstrat OMERTA – legea tăcerii – vreme de mulți ani. Acum, când scandalul a explodat, fiecare și-a căutat scăparea invocând diverse scuze. Cristian Pîrvulescu n-a făcut excepție, el pretinzând că acuzațiile de hărțuire sexuală „n-au fost niciodată transformate în dovezi“!

- Advertisement -

Studenții au afișat marți mesaje precum „SNSPA, nu uita, abuzul e și vina ta“, „Profesori libidinoși = prădători sexuali“, „Avem nevoie de unitate ca faptele să nu fie uitate“, „Lipsa plângerilor oficiale nu înseamnă lipsa victimelor supraviețuitoare“.

Reportajul de la protestul studenților a fost făcut de jurnalista Ioana Moldoveanu, de la Snoop.ro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -