duminică, septembrie 29, 2024
AcasăMainȚiriac vorbește pe placul lui Putin: "Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază...

Țiriac vorbește pe placul lui Putin: „Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic!”

-

Miliardarul Ion Țiriac continuă să facă afirmații care-l plasează în zona nefrecventabilă a lumii civilizate, alături de dictaturi precum Rusia și China. De data asta, n-a mai lăudat cele două sisteme anti-democratice, ci a spus că România ar trebui să iasă din NATO, ceea ce ar fi o sinucidere strategică!

Scandaloasa declarație a lui Ion Țiriac (85 de ani) a fost făcută în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia (79 de ani) pe Gsp.ro.

Țiriac a comentat mai întâi atitudinea politicienilor față de sport, în contextul alegerilor de peste două luni: „Ei (politicienii – n. red.) spun că ajută, că vor să dea legea public-privat, că vor să facă nu știu ce, dar mereu e așa înainte de alegeri. Totuși, acum se pare că se mișcă. Dar e un lucru care mă stupefiază”.

Ce-l stupefiază pe Țiriac? Argumentația lui pare desprinsă din directivele NKVD: „Dom’le, să ajuți sportul nu costă un braț și un picior, cum spun englezii! Costă mult mai puțin decât bugetul militar pe o lună. Sport, învățământ, sănătate, la copii. Adică, cu bugetul ăla de o lună… Eu nu vreau război. Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic! Îmi trebuie să am un popor sănătos și nu-l mai am din cauza faptului că nu investesc jos, jos, la «răsaduri»”.

- Advertisement -

VIDEO: Mesajul anti-NATO e plasat în ultimele două minute ale emisiunii

Fascinat de China comunistă: „Am stat trei zile la Beijing, ca să văd ceva care n-o să mai văd niciodată”

În interviul acordat lui Ovidiu Ioanițoaia, printre săgețile otrăvite aruncate în direcția NATO, Ion Țiriac a strecurat și câteva vorbe dulci în direcția vechilor sale prietenii: China și Rusia.

  • „Eu n-am mai fost la o Olimpiadă, să stau două săptămâni, de zeci de ani. Ultima a fost la Beijing (în 2008 – n. red.), cred că am stat trei zile, ca să văd ceva care n-o să mai văd niciodată… sau la Soci (în 2014 – n. red.), la ai de iarnă, că astea sunt…”
  • „Când te duci la Bruxelles, poți să te duci în picioare? Nu cumva să te duci în genunchi și să te întorci târâit, pentru că altfel uite unde ajungem, încet-încet.”

Și afacerile lui Țiriac au înflorit sub „umbrela NATO”!

Noua declarație scandaloasă a lui Țiriac confirmă gândirea malefică, de veritabil trădător, a acestuia. A vorbi despre o Românie în afara „umbrelei NATO” este o dovadă de maximă iresponsabilitate, izvorâtă fie din prostie, fie din interese dubiose. Cum Țiriac nu poate fi bănuit de prostie, rămân de lămurit interesele care-l plasează pe acesta pe orbita propagandei ruso-chineze.

România este una dintre cele 32 de țări membre ale NATO, alături de mari puteri economico-militare precum SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia sau Spania. Ultimele două țări primite în Alianța Nord-Atlantică sunt Finlanda și Suedia, care au renunțat la neutralitate după invazia rusească din Ucraina, lansată pe 24 februrie 2022.

- Advertisement -

România este membră NATO din 2004. Țări care nu au avut șansa acestei protecții, precum Ucraina, Georgia și Republica Moldova, au și astăzi regiuni ocupate samavolnic de Rusia. Rachetele putiniste lovesc Ucraina până în apropierea graniței noastre, iar dronele Moscovei violează deseori spațiul aerian românesc, rămășițe ale lor căzând în Dobrogea.

NATO este cea mai puternică alianță militară din istorie, cu specific defensiv. România s-a angajat să contribuie anual cu 2% din PIB la efortul de apărare pe flancul est-european, dar n-a respectat niciodată această promisiune.

Însuși Ion Țiriac a beneficiat masiv de aderarea României la NATO: afacerile i-au înflorit după ce încrederea în economia țării noastre a crescut exponențial, odată cu investițiile străine și cu puterea de cumpărare, la adăpostul „umbrelei nord-atlantice”.

Ovidiu Ioanițoaia și Ion Țiriac

Vorbe sumbre din trecut: „Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc” / „Dacă aș avea 30 de ani, m-aș muta în China” / „Între un hoț și un prost, aleg hoțul”

În ultimii ani, Ion Țiriac a făcut numeroase afirmații scandaloase, care-i trădează gândirea anti-democratică, anti-reformistă și anti-occidentală, deși averea și-a făcut-o în relația cu Occidentul.

  • În 2017, când înfiera protestele #Rezist (anti-corupție, pro-justiție) și apăra statul mafiot propus de PSD-ul lui Liviu Dragnea, Țiriac declara: „Eu, între un hoț și un prost, aleg hoțul”.
  • În 2021, Ion Țiriac își reconfirma toleranța și chiar înclinația spre regimuri dictatoriale: China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți, încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Așa că, ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”.
  • În 2020, în plină pandemie, Ion Țiriac făcea elogiul dictaturii putiniste, rostogolind un fake news al Moscovei: Sperăm că și acest Covid încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii?Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei?”.

Vaccinul Sputnik V n-a fost autorizat niciodată în Uniunea Europeană, pentru că nu prezenta suficiente garanții.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

* Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

5 COMENTARII

  1. Inca din anii ’70, cand era in achipa de Cupa Devis a Romaniei , ca sportiv al DINAMO era un evident securist imputit cu capatana plina de tampeniile comunistoide si antiamericane. A fost si a ramas o scarba, bagat in tot felul de afaceri infecte ,inclusiv trafic de armament ,din cauza asta s-a carat din Germania care il urmarea si a venit inapoi in tara ca sa-i fure mai mult si mai bine pe romani.

    • Cristian Sima poveste ca a fost invitat la o masa cu Tiriac si Isarescu. N-a prea avut puncte comune de discutie cu Tiriac, facusera scoli diferite.
      In plus Tiriac ar fi plecat si cei ramasi au ramas sa plateasca consumatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -