vineri, septembrie 27, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Delirul lui Trump: „Ucraina s-a dus!“. Discursuri furibunde împotriva ucrainenilor, cu...

VIDEO. Delirul lui Trump: „Ucraina s-a dus!“. Discursuri furibunde împotriva ucrainenilor, cu mesajul că aceștia ar trebui să se predea rușilor. E preluată teza lui Putin

-

Discursul lui Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, s-a radicalizat în ultimele zile la adresa ucrainenilor până la gradul la care politicianul american preia integral tezele lui Putin și pretinde că Ucraina nu există ca țară! Trump cere Kievului să se predea și le-a solicitat americanilor să-l huiduie pe Zelenski. În cursul zilei de vineri, președintele ucrainean ar urma să aibă o întrevedere cu Trump.

Miliardarul pare să fi plonjat total în teoriile conspirației pe care le propagă propaganda rusească. El a pretins, într-un discurs ținut la un miting, că „este vina noastră“ că Putin a invadat Ucraina, sugerând că această țară ar trebui să capituleze deoarece Rusia ar câștiga mereu: „Asta e ce fac ei. Ei luptă în războaie“. În cel mai recent discurs, el a preluat integral cea mai importantă dintre tezele lansate de Putin, conform căreia Ucraina nu există ca țară.

Într-o altă intervenție, Trump a anunțat că, dacă ajunge președinte, „voi retrage SUA din război“. Ulterior, el a adăugat că va ridica sancțiunile impuse Rusiei și Iranului.

- Advertisement -

Liderul republican îi impută lui Zelenski faptul că „refuză să încheie un acord cu Rusia“, acest lucru însemnând că Ucraina ar trebui să renunțe la teritoriile ocupate deja de ruși și la dorința de a se pune la adăpost de noi atacuri prin intrarea în NATO și UE. Practic, Trump cere ca Ucraina să intre în sfera de influență rusească.

„Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să încheie un acord, Zelenski“, a urlat Trump în timpul mitingului. „De fiecare dată când a venit în țara noastră, a plecat de aici cu 60 de miliarde de dolari, cred că el este cel mai bun agent de vânzări de pe planetă!“

În ultimele zile, Zelenski – venit în SUA pentru a participa la Summitul ONU de la New York – s-a întâlnit cu candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, și cu președintele în funcție, Joe Biden. Amândoi l-au asigurat de suportul lor, dar Biden a refuzat să-i dea permisiunea pentru a folosi rachetele cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

* Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -