marți, septembrie 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaEșec epic pentru Rusia: o rachetă balistică Satan 2 a explodat în...

Eșec epic pentru Rusia: o rachetă balistică Satan 2 a explodat în situl de lansare, la teste, distrugând complet baza și făcând un crater gigantic. Putin amenință Europa și SUA cu aceste „rachete-minune“

-

Un nou eșec de proporții al industriei militare rusești a avut loc sâmbătă, când un test al celebrei rachete-minune Sarmat RS-28, cunoscută și sub porecla de Satan 2, s-a transformat într-un dezastru epic. Racheta, aflată la al doilea test, a explodat înainte de a fi lansată, provocând distrugerea completă a bazei militare. În urmă a rămas un crater enorm.

Rusia nu se dezminte în ce privește armamentul său, caracterizat de occidentalii care l-au testat încă din Al Doilea Război Mondial ca fiind mai periculos pentru propriii oameni decât pentru inamici.

Racheta Sarmat RS-28, supranumită Satan 2, a beneficiat în ultimii ani de o publicitate masivă din partea mașinăriei de propagandă a Kremlinului. S-a spus despre această rachetă balistică alimentată cu combustibil lichid că este imposibil de interceptat și că are o rază de acțiune care-i permite să lovească orice capitală occidentală. Putin și oamenii săi n-au ezitat să amenințe cu folosirea Satan 2, care poate fi echipată cu focoase nucleare.

Primul test s-a făcut în 20 aprilie 2022 și s-a spus că a fost unul reușit. De atunci, rușii n-au mai izbutit să repete performanța. S-au înregistrat alte două teste eșuate, iar sâmbătă s-a făcut un altul. Acesta s-a încheiat cel mai tragic. Racheta a explodat înainte de lansare, chiar în silozul de unde trebuia să plece pe traiectoria programată. Baza a fost pulverizată pur și simplu. Nu se știe câte victime au fost, dar ținând cont de craterul apărut pe locul unde a fost silozul, este extrem de improbabil să fi supraviețuit cineva.

- Advertisement -

Dezastrul a avut loc în poligonul Plesețk, din regiunea Arhanghelsk, la malul Mării Barents.

Imaginile din satelit arată craterul enorm de pe locul unde a fost baza militară, iar sistemul de monitorizare a incendiilor FIRMS a semnalat că în zona respectivă a izbucnit un incendiu puternic.

Racheta balistică intercontinentală Satan 2 a fost dezvoltată de Centrul de Stat pentru rachete V. P. Makeev.

- Advertisement -

Deși nu a reușit să treacă însă testele, această rachetă a fost introdusă deja în producția de serie încă de anul trecut. Întreprinderea Constructoare de Mașini din Krasnoyarks are misiunea de a fabrica 46 de rachete RS-28 Sarmat „Satan 2“, care ar trebui amplasate în silozurile rachetelor RS-20V Voevoda.

Conform propagandei, acest proiectil e capabil să lovească orice punct al planetei și să transporte focoase multiple, inclusiv atomice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

* Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

2 COMENTARII

  1. Asta-i Rusia. Putin a bagat in puscarie si ucis toata elita stiintifica rusa (inca imi amintesc de profesorul universitar specialist in balistica bolnav de cancer si bagat la zdup, unde a si murit in câteva zile) acuma se mira ca-i cad rachetele.

    Si cand te gandesti ca exista atâtia cretini in lumea asta care iti vand cu convingere “lumea rusa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -