duminică, septembrie 22, 2024
AcasăOpiniiPutinul de Dâmbovița

Putinul de Dâmbovița

-

Rareș Bogdan despre legea cu dedicație pentru Iohannis: ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă”.

Săracul Iohannis, îmi este milă de el. Propun să modificăm, dacă e necesar, inclusiv Constituția, astfel încât Iohannis să candideze simultan și la Senat, și la Camera Deputaților, ca să fie sigur că prinde ceva.

Acum serios, România devine din ce în ce mai putinistă și mai nedemocratică.

***

- Advertisement -

Modificarea legislației electorale

(1) pentru un singur om (Iohanis)

și

- Advertisement -

(2) cu două luni înainte de alegeri

reprezintă un gest profund nedemocratic, putinist de-a dreptul.

Nimeni nu spune că legile actuale sunt perfecte; poate altele sunt bune. Nimeni nu spune să îngrădim dreptul omului de a candida, din contră. Însă cei care folosesc aceste argumente pentru a justifica încercarea PNL de a modifica legea pentru ca Iohannis să poată candida la Senat bat câmpii pur și simplu.

Fiindcă – ce să vezi?! – legea a fost bună până acum, dar fix acum nu mai e bună. Fix în anul electoral. Și fix după ce Iohannis a eșuat în demersul ridicol (prin care a discreditat România) de a ajunge șef la NATO sau de a ocupa o funcție europeană. Și fix pentru Iohannis – unicul beneficiar al legii! – trebuie schimbată.

Iohannis, ești un Putin! Un Putin mai înalt, dar la fel de schimonosit la caracter.

(Am fost printre primii care au afirmat că Putinul de Dâmbovița nu va pupa nicio funcție externă și am avut dreptate.)

***

Nu a numit șef civil la SRI deoarece în toată România nu a găsit vreo persoană competentă, demnă, cinstită, neșantajabilă care să conducă Securitatea.

Așa că Securitatea conduce ea. Păi, nu?

***

Când o ceată de golani intră cu bâtele într-un spital, devastandu-l, o face fiindcă nu le este teama de poliție și de justiție.

Așa că degeaba îi caută acum poliția. Nu le este frică de poliție și de justiție!

Păi, dacă justiția eliberează criminalii și infractorii pe bandă rulantă?! Dacă șefii poliției negociază cu interlopii?! Cum să le fie frică?!

Practic, plătim impozite pentru un bun public inexistent: siguranța cetățeanului și ordinea publică.

DE ACELAȘI AUTOR:

Bolșevicul modern

România socialistă

3 COMENTARII

  1. Daca unul dintre decidentii care fac direct sau indirect legile spune ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, trebuie anchetat pentru constituirea de grup infractional organizat, adica mafie.
    E o marturisire ca fac ticalosiile in grup.

  2. 1 Rares Bogdan este cel mai penibil cameleon de pe penibila scena politica romaneasca. Urmat indeaproape de Fenechiu, autorul celebrei legi.
    2 Fiindca accepta aceasta situatie, sau chiar a creat-o, Klaus Iohannes demonstreaza un misecuvinism de proportii patologice.

    Cu o totala lipsa de simt al vinovatiei, indivizii nu au nicio sfiala sa mutileze legislatia si asa suferinda.
    Rusinea le lipseste cu desavarsire si lor, si altora care au facut zob aceasta tara. Dar nici teama nu au, fiindca justitia e din gasca lor.

  3. Nu sunt impotriva ca un fost presedinte sa poata deveni senator, chiar pe viata. Si, chiar AM O IDEE :
    O lege care sa prevada ca la incheierea unui mandat, odata cu alegerea noului presedinte sa se desfasoare si un vot (cu „da” sau cu „nu”) de apreciere a prestatiei fostului, daca acesta nu candideaza pentru inca un mandat.
    Daca fostul presedinte doreste sa devina senator, votul sa poata stabili.
    E de preferat in loc sa ramana inutili, sa se lipeasca de partide sau sa recurga la masuri precum cea in desfasurare.

    Intr-o tara in care democratia e atat de suferinda, s-ar da cetatenilor posibilitatea de a-si exprima parerea despre activitatea celui care a ocupat functia de presedinte. Iar presedintilor, un imbold pentru a nu fi comozi sau misecuvinisti.

    Procentul necesar pentru a capata mandatul de senator, statutul unui astfel de senator, durata… si alte detalii sunt de gandit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -