duminică, septembrie 22, 2024
AcasăLumeaRusia a pregătit lovitura de stat din Armenia cu o unitate condusă...

Rusia a pregătit lovitura de stat din Armenia cu o unitate condusă de un pușcăriaș recrutat de mercenarii Wagner. Putin lucrează la refacerea URSS, dar s-a împotmolit

-

Dictatorul Vladimir Putin trage din răsputeri să refacă fosta Uniune Sovietică. Ocuparea Transnistriei (în Republica Moldova), a Osetiei de Sud și Abhaziei (în Georgia) și invadarea Ucrainei sunt doar primele etape ale acestei ample operațiuni. Tentativa de lovitură de stat din Armenia, cu ajutorul mercenarilor recrutați în batalionul ruso-armean „ArBat”, face parte din acest plan. Misiunea mercenarilor a eșuat însă lamentabil.

Datele sunt oficializate de Comitetul de anchetă al Republicii Armene, anunță canalul de Telegram Astra. Se arată că Serviciul de Securitate Națională a reușit să prevină „operațiunea militară” a Kremlinului. Comitetul de Investigații al Armeniei a prezentat informațiile pe larg într-un comunicat.

De înregimentarea luptătorilor putiniști în batalionul „ArBat” s-au ocupat cinci cetățeni armeni. Doi provin din enclava Nagorno-Karabah. Înainte să treacă la fapte, ei au beneficiat de o pregătire militară specială în orașul rusesc Rostov-pe-Don.

Canalul de Telegram Astra: „Ei au urmat pregătire militară la Rostov-pe-Don, unde, printre altele, ar fi fost testați pentru loialitate ideologică. Serviciul de informații armean presupune că, potrivit planului inițial, cei recrutați urmau să se întoarcă în Armenia și să înceapă o lovitură de stat. Unii dintre ei au refuzat să participe la această operațiune, în timp ce alții nu au avut timp să ducă planul la bun sfârșit”.

- Advertisement -

Autoritățile armene au reținut trei dintre infractori. Unul este chiar comandantul batalionului de voluntari „Panterele Negre” din Nagorno-Karabah, veteranul de război Serob Gasparian.

Anul trecut, unitatea specială a „puciștilor” ruși era condusă de un fost wagnerovit scos din pușcărie. Avea de ispășit 7 ani pentru tâlhărie armată

În 2023, unitatea „ArBat” – care era însărcinată să organizeze lovitura de stat în Armenia – fusese condusă de un fost mercenar Wagner, Aik Gasparian.

Canalul de Telegram Astra: „În 2023, batalionul «ArBat» a fost condus de un fost mercenar al PMC Wagner, originar din Karabah, Aik Gasparian. Acesta a venit în PMC dintr-o colonie de maximă securitate, unde ispășea o pedeapsă de 7 ani pentru tâlhărie armată. Gasparian a comentat deja mesajul Comitetului de investigație armean. În opinia sa, autoritățile armene «încearcă să distragă atenția oamenilor de la unele dintre eșecurile lor în viața politică a republicii, fiindcă au ales o cale care duce țara la colaps și la prăbușire»”.

- Advertisement -

În prezent, militarii din batalionul „ArBat” luptă în regiunea rusă Kursk. Acolo sunt înrolați și luptători din Indonezia. Această unitate a fost înființată în septembrie 2022, exact în perioada intrării în vigoare a „mobilizării parțiale” pentru războiul din Ucraina. Din 1 iunie 2023, „ArBat” a devenit oficial parte componentă a structurii Ministerului Apărării de la Moscova, raportează publicația Ostrov.

Ostrov: „Fondatorul unității este Armen Sargsian. Potrivit Direcției Principale de Informații (GRU) a Ministerului Apărării din Ucraina, acesta este un șef al crimei organizate din regiunea Donețk, poreclit «Gorlovski». El a fost asociat cu familia fostului președinte fugar Viktor Ianukovici și a fost numit organizatorul «titușiocilor» (tineri instigatori – n. red.) care s-a opus Maidanului. Din 2014, la cererea Ucrainei, Sargsian se află pe lista internațională de urmăriți”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -