vineri, septembrie 20, 2024
AcasăNews„Veți vedea cine va primi funcții pe la Bruxelles!“ Elena Lasconi acuză...

„Veți vedea cine va primi funcții pe la Bruxelles!“ Elena Lasconi acuză conducerea REPER că a bătut palma cu PSD și că va fi răsplătită pentru atacurile la adresa sa

-

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale din toamnă, a afirmat miercuri, într-un interviu dat la Euronews, că liderii REPER au bătut palma cu PSD și că vor fi răsplătiți cu funcții la Bruxelles după alegeri, ca răsplată pentru atacurile la adresa sa și pentru fragmentarea electoratului de dreapta. Lasconi a mai spus că se felicită pentru inspirația de a fi refuzat să facă alianță cu REPER.

Șefa USR a declarat: „(…) Mă felicit și îi felicit și pe colegii mei din Biroul Național pentru că am luat decizia să nu facem alianță (cu REPER – n. red.). Îmi dau seama că au dat mâna cu PSD. Deja am aceste informații. Este păcat că, practic, se gândesc doar la interesul personal și nu mai au nicio diverență între PSD și ei“.

Întrebată dacă are vreo dovadă pentru acuzațiile făcute, Lasconi a răspuns: „Da, o să vedeți zilele următoare și o să vedeți mai ales ce se întâmplă după alegeri, cine o să obțină posturi la Comisia Europeană, la Bruxelles. Sau, primul pas, posturi în Republica Moldova și apoi cu transfer la Bruxelles. Și jurnaliști care sunt interesați vor scoate la iveală după alegeri cine a finanțat campania acestui partid“.

Fostul președinte al USR, Cătălin Drulă, a făcut și el niște acuzații foarte grave la adresa REPER, scriind pe Facebook ce-ar spune cei 300.000 de oameni care au votat acest partid la alegerile europarlamentare din 9 iunie dacă ar afla că PNL-ul i-a dat zeci de mii de semnături pentru a-și putea înscrie candidații pe listele electorale.

- Advertisement -

Afirmațiile sunt foarte serioase. În același timp, ele ar explica o serie de decizii și luări de poziție aparent bizare ale celor de la REPER. Aceștia au insistat astă-vară să-și bage propriii candidați în orașele unde se aflau primari de la USR. Candidații REPER, despre care se știa din start că n-au nicio șansă, au rupt din voturile dreptei îndeajuns de mult încât candidații comuni ai PSD și PNL să îi învingă pe Clotilde Armand la Sectorul 1 și pe Radu Mihaiu la Sectorul 2 din București. Liderii REPER s-au pus în fruntea listei de candidați la alegerile europarlamentare (Dacian Cioloș a fost primul, Ramona Strugariu a doua, Dragoș Pâslaru al treilea), dar partidul a ratat pragul electoral (a obținut 3,72%) și cei trei au rămas fără mandate la Bruxelles.

În ultimele zile, cele mai violente atacuri împotriva Elenei Lasconi au venit dinspre șefa REPER, Ramona Strugariu, care s-a grăbit să scrie pe contul său de Facebook o scrisoare deschisă în care o făcea cu ou și cu oțet pe candidata USR la Președinție. Strugariu i-a imputat o declarație total neinspirată, în care Lasconi afirma că ea nu e trădătoare și că lucrul cel mai simplu e să iei bilet de avion și să pleci din țară. Președinta REPER a acuzat-o că-i denigrează pe românii din Diaspora, că-i face trădători și că ea, personal, a luat cu greu decizia de a emigra, făcând acest lucru doar pentru copilul ei, pentru că-i spuneau alții că în spitalele din România e moarte curată.

- Advertisement -

O altă poziționare bizară este cea a lui Dacian Cioloș, membru fondator al REPER și cel care a deschis lista de candidați la alegerile europarlamentare. Cioloș l-a lăudat pe Ciolacu după ce Roxana Mînzatu a fost numită comisar european cu probleme de Oameni, Competențe și Pregătire și, deopotrivă, vicepreședintă executivă a Comisiei Europene. România a primit cel mai slab post de comisar european de la aderarea sa, din 2007, și până acum, dar Cioloș l-a felicitat pe liderul PSD, spunând că Guvernul „a negociat bine interesul României“!

Dacă despre REPER a afirmat că a bătut palma cu PSD, iar liderii partidului vor fi răsplătiți cu funcții pe la Comisia Europeană, în schimb Elena Lasconi a spus că regretă eșecul negocierilor cu Forța Dreptei și PMP: „Acolo a fost o situație… Eu mi-am dorit foarte mult și am spus încă o dată că îi respect pe președinții acestor formațiuni politice (Ludovic Orban și Eugen Tomac – n. red.). Cererile au fost nejustificate și, practic, ar fi trebuit să ne luăm gândul că vom avea un parlamentar de la USR și să le punem la dispoziție celor trei formațiuni toate locurile de parlamentari. Asta, în condițiile în care eu sunt președinte de partid și… Un partid face și campanie, oamenii ies în stradă pentru semnături, noi luăm semnăturile pe bune, nu ne ducem la PSD sau la PNL, să ne dea semnături, așa cum fac alții (aluzie la REPER – n. red)“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

3 COMENTARII

  1. Pur si simplu, m-am scarbit: nu mai stiu ce sa mai zic!
    Dupa cum vad, doar Babacu mai „canta” pe la Ciutacu,
    Si-l asteapta pe Palada sa vada cum o mai scalda,
    Ca lui Pieleanu, „saracu”, i s-a defectat… abacu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -