joi, septembrie 19, 2024
AcasăLumeaChina a prezentat la televiziunea de stat un „documentar“ care simulează invazia...

China a prezentat la televiziunea de stat un „documentar“ care simulează invazia totală a Taiwanului, pe mare și din aer. Beijingul își pregătește psihologic populația pentru război

-

Regimul comunist de la Beijing a început operațiunea de pregătire psihologică a poporului chinez pentru război. La televiziunea de stat CCTV a fost difuzat luni un așa-zis „documentar“ care prezintă un joc de război cu scenariul invadării totale a Taiwanului, pe mare și din aer. Filmul a fost împănat cu imagini de la exercițiile forțelor Armatei Populare de Eliberare a Chinei comuniste.

„Documentarul“ prezintă un desant amfibiu pe plajele Taiwanului simultan cu atacuri aeriene cu rachete și lansări de parașutiști. Se intră în detalii, arătându-se cum dronele efectuează recunoașterea și sunt coordonate cu trupele, pentru a furniza informații corecte despre inamic pentru elicopterele de atac și de transport, care lansează comandouri.

În scenariul de război prezentat la CCTV, glorioasele trupe ale Chinei comuniste întâmpină, bineînțeles, o rezistență acerbă din partea unui inamic nenominalizat, care încearcă să respingă asaltul. Aceste forțe ostile trag asupra elicopterelor chineze cu lansatoare de rachete portabile de tipul celor pe care Taiwan le-a cumpărat din SUA. Aluzia e mai mult decât străvezie.

Scenariul prevede și o intervenție străină care ar încerca să interfereze cu invazia chineză a insulei – din nou, dușmanul nu e numit, dar este evident că e o referință la Statele Unite. În documentar, bombardierele trimise de acest inamic misterios sunt respinse de cel mai avansat distrugător chinez, Yan’an, care e ajutat de avioanele de luptă ale Beijingului.

- Advertisement -

Wang Liang, adjunctul căpitanului de pe distrugătorul menționat, apare în film cu declarații: „Efectuăm misiuni de luptă la bordul distrugătorului Yan’an, înaintând în fruntea formaţiei de portavioane, participăm la apărarea aeriană, apărarea împotriva rachetelor, la războiul antisubmarin şi războiul electronic. Suntem în prima linie atât în războaiele vizibile, cât şi în cele invizibile” .

La rândul lor, locuitorii din Taiwan se pregătesc asiduu și permanent pentru momentul în care China îi va ataca. Se fac exerciții de toate felurile, iar Guvernul face eforturi pentru a mări capacitatea de luptă a armatei sale.

În paralel, China își crește permanent presiunea supra insulei pe care o revendică. Raidurile aeriene și pătrunderile neautorizate în spațiul maritim și aerian al Taiwanului se îndesesc tot mai mult.

- Advertisement -

China are două motive principale să încerce ocuparea Taiwanului. Unul ar fi capturarea unui teritoriu-cheie care-i deschide accesul către largul Oceanului Pacific. În acest moment, forțele Beijingului au o barieră de state care îl separă de ambițiile sale de putere dominantă în Pacific. E vorba de Japonia, Taiwan și Filipine, care controlează marea dintre China și largul Pacificului.

Un al doilea motiv foarte important îl reprezintă industria ultraperformantă a Taiwanului în materie de semiconductori. Această țară e lider mondial în această privință și livrează cipuri de cea mai înaltă calitate. Capturarea fabricilor și a tehnologiei din Taiwan ar conferi Chinei un avantaj major față de restul lumii.

Experții se tem că, în următorii 5 ani, criza taiwaneză va ajunge la un deznodământ. China se pregătește asiduu de război. Simulările de lupte făcute de americani arată că armata SUA ar reuși, în final, să învingă armata chineză, dar numai cu prețul unor pierderi foarte mari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lăcomia fără sfârșit a PSD-istului Toni Greblă. De la furtul de bani la furtul de voturi. 12.000 de euro pe lună pentru „nababul alegerilor”, care e și „revoluționar”, și mega-pensionar special

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -