joi, septembrie 19, 2024
AcasăNewsCiucă și-a lansat cartea în emisiunea rusofilului Mircea Dinescu, schimbându-i titlul sub...

Ciucă și-a lansat cartea în emisiunea rusofilului Mircea Dinescu, schimbându-i titlul sub care i-a făcut publicitate de peste 2,5 milioane de euro! CTP: „O coțcărie editorială”

-

Promovată intens, cu un buget de peste 2,5 milioane de euro, cartea generalului Nicolae Ciucă a fost publicată la liber pe Internet, după ce candidatul PNL la Președinție a lansat-o duminică într-o emisiune culinară a rusofilului Mircea Dinescu.

Volumul „În slujba țării”, avându-l ca autor pe Nicolae Ciucă (fără nicio garanție că generalul l-a și scris), poate fi descărcat gratuit pe blogul acestuia: nicolaeciuca.ro.

Cartea a rămas cu doar jumătate de titlu, după ironiile intense din ultimele luni. Din „Un ostaș în slujba țării“, până la urmă a devenit „În slujba țării“, deși publicitatea masivă pe bani publici (via PNL) a fost făcută pentru prima variantă de titlu!

Lansarea s-a făcut printre lăutari și rețete de mâncare, la emisiunea culinară pe care Mircea Dinescu – promotorul celor mai agresive predicate ale Moscovei – o are la Prima TV.

„Am scris-o cu drag. Este viața mea acolo“, a spus generalul Ciucă.

- Advertisement -

Mircea Dinescu s-a simțit dator, la începutul emisiunii, să-l spele bine pe generalul-candidat, subliniind de ce cartea a fost scrisă chiar de Ciucă, în ciuda numeroaselor suspiciuni că ofițerul n-ar fi capabil de așa ceva: „Este prima dată în istoria omenirii când un soldat fruntaş prezintă cartea unui general (…) Primul capitol – «Viaţa mea aşa cum a fost. Popasuri biografice» – este nemaipomenit, este un fel de compasiune, iubirea şi admiraţia pentru femeile din Oltenia. Acest capitol nu poate fi scris de cineva din afară“.

Mircea Dinescu a avut soție rusoaică, soacră rusoaică (ambele au decedat), în anii ’80 era invitat frecvent la diversele reuniuni ale scriitorilor din URSS, în decembrie 1989 a lansat minciuni criminale prin TVR în susținerea diversiunii sângeroase a grupării Iliescu-KGB, iar de doi ani și jumătate promovează agresiv temele propagandei ruse despre războiul din Ucraina, într-o notă violent anti-occidentală.

Nu e carte, e maculatură

Pe contul său de Facebook, pensionarul special Nicolae Ciucă, trecut în rezervă „în slujba țării” la 52 de ani, afirmă: „Am ales ca acest moment să aibă loc, simbolic, la Cetate, aproape de locurile copilăriei mele, cărora le-am dedicat multe pagini. Vă așteaptă o discuție caldă și deschisă – în special despre prima jumătate a cărții, în ale cărei pagini vorbesc despre experiența mea de viață. Atât personale, cât și profesionale, acele momente și trăiri mi-au format caracterul, mi-au definit principiile și m-au învățat care îmi e adevărata misiune: aceea de a-mi servi țara cu devotament, onoare și credință”.

- Advertisement -

Cei care au citit deja din cartea publicată online sunt însă de altă părere: o colecție de platitudini lipsită de emoție, substanță și autenticitate, mai degrabă un text scris de un orășean care a luat notițe la discuțiile cu Ciucă și care-și imaginează cam cum ar trebui să fi arătat viața idilică la țară acum jumătate de secol. Într-un fel, o continuare a campaniei rusești de stimulare a nostalgiei pe rețelele de socializare.

Cristian Tudor Popescu a râs de cartea lui Ciucă duminică seara, într-o postare pe Facebook: „Cartea lui Ciucă – pe locul 2. Deși pentru cartea lui N. Ciucă despre slujbă și țară (Ostașul a căzut între timp) PNL, partid beneficiar de fonduri electorale de la Guvern, a cheltuit peste 2 milioane euro, ea nu este decât pe locul 2 în istoria coțcăriilor «editoriale» postdecembriste, după «Eterna și fascinanta Românie», tipărită în 1994 cu aproape 6 milioane de dolari, bani dați de la buget de Guvernul Văcăroiu”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lăcomia fără sfârșit a PSD-istului Toni Greblă. De la furtul de bani la furtul de voturi. 12.000 de euro pe lună pentru „nababul alegerilor”, care e și „revoluționar”, și mega-pensionar special

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

* Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

* Poeta Gabriela Firea scrie ca o analfabetă: „aceeași bani”, „aceeași politicieni”. E membră a Uniunii Scriitorilor…

3 COMENTARII

  1. Mda, locul a fost minunat ales, viteazul general a fost trimis la curtea agentului pro-rus, loc unde i s-a putut cânta eroului de la Nasiriah șlagărul „M-am-BĂȘIRI-ah”, ca semnal că a mai produs o scriitură, ceva.
    Iar astazi, în ton cu doctoratul strălucit al domniei sale, a fost trimis la SeBEȘ să deschidă naibii, anul școlar.
    Nasol!

  2. Greu vom scăpa, dacă vom scăpa vreodată, de hahalere. E plină țara și e plin, la vârf, de ele. Ciucă și reversul Ciolacu, Dinescu, chiar și CTP. Asta pentru cine știe și nu uită. 35 de ani și nu s-a făcut nimic, absolut nimic la noi. Fiecare conducător promite că VA FACE. Dar 35 de ani ce a făcut? Istoria vieții lui Dinescu, „marele poet” moscovit e cunoscută și ea. Ăștia mai mici nu știu ce articole proiliesciene scotea pe bandă rulantă CTP la Pravda lui Novăceanu și indicațiile dublului spion (sovieto-american), celebrul evreu Brucan. Noi ceilalți, puriii, cunoaștem…

    • Da, dar macar CTP si-a facut mea culpa si a declarat prin cateva emisiuni ca i-a trecut „buimaceala” din anii tineretii si, odata cu varsta si experienta, i-a mai venit mintea la cap! Alte „personaje” nu s-au schimbat, au ramas la fel de jegoase si la batranete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -