vineri, octombrie 18, 2024
AcasăPolitică„Puneți-o pe Lasconi lângă Ciucă și hai să vorbească amândoi!“ Băsescu spune...

„Puneți-o pe Lasconi lângă Ciucă și hai să vorbească amândoi!“ Băsescu spune că șefa USR va intra în turul 2 la prezidențiale, alături de candidatul PSD

-

Elena Lasconi și candidatul PSD sunt favoriți să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale, consideră fostul președinte Traian Băsescu, într-o analiză pe care a făcut-o în emisiunea „În Fața Ta“, de la postul de televiziune Digi 24. Candidatul PSD – Ciolacu sau altul – va beneficia de mașinăria de partid, în timp ce Lasconi, candidata USR, este cea mai bună dintre toți ceilalți competitori, observă Băsescu.

Fostul președinte, celebru pentru abilitatea și combativitatea sa politică, spune că Elena Lasconi îi domină pe toți ceilalți potențiali prezidențiabili: „Încerc să o compar cu ceilalți care sunt pe piață în momentul de față. Nu văd, în afară de Ciolacu, care are în spate un mastodont, nu văd un alt candidat care poate intra în turul 2. (…) Categoric rămâne doamna Lasconi favorita mea în acest an. (…) Puneți-o (pe Lasconi – n. red.) lângă Ciucă și hai să vorbească amândoi! Vedeți care captează, din ei doi, publicul. Sau puneți-o pe lângă demagogul ăstălalt, care e premier. Care captează publicul? Ciolacu sau doamna Lasconi? Deci, eu analizez lucrurile din punct de vedere pragmatic. Uitați-vă la Ciucă, uitați-vă la Ciucă și pe urmă, după experiențele cu generali, s-ar putea ca românii să se cam sature de rezerviști, care au împânzit și televiziunile și locurile de muncă în instituții, peste tot rezerviști. Devenim o țară în care administrația se face de către rezerviști. Dacă vă uitați, uitați-vă câți își spun că sunt generali cu patru stele. Păi n-a avut România în toată istoria aia, atâtea divizii, câţi generali avem, câţi spun că sunt generali. Ce-au comandat generalii?“.

Băsescu spune că n-o cunoaște personal pe Lasconi, dar are și un sfat pentru ea. Candidata USR trebuie să aibă „modestie și poarta deschisă pentru toți oamenii cinstiți care ar vrea să vină alături de ea. (…) Vă pot spune că n-am întâlnit-o niciodată pe doamna Lasconi. Dacă am văzut-o, am văzut-o la televizor când era om de televiziune, dar în niciun caz nu m-am întâlnit vreodată cu dânsa. Însă cred că poate face față unei dezbateri prezidențiale“.

Un loc în finala prezidențialelor va fi ocupat din start de PSD, care are o mașinărie de vot extinsă în toată țara, spune Băsescu: „Categoric, PSD își va băga om în turul 2. Probabil că pentru al doilea om trebuie să ne așteptăm la doamna Lasconi sau undeva, în zona  suveraniștilor. Dar nu cred că, spre exemplu, Simion va fi capabil să intre în turul 2, pentru că lumea se va dumiri dacă mai face Șoșoacă vreo câteva (scandaluri – n. red.) ca în prima zi din Parlamentul European. Oamenii își vor da seama că acești oameni au fost votați și sunt inutili”.

- Advertisement -

În ce-l privește pe Mircea Geoană, fostul președinte crede că actualul secretar general adjunct al NATO s-ar putea să renunțe, până la urmă, la intenția de a candida: „Nu cred că se va aventura într-o competiție electorală dacă nu va avea un partid în spate. Ori, eu nu văd în momentul de față partidul care să-i ofere postura de candidat la funcția de președinte. Dacă intră fără susținerea unui partid, ca independent, nu-l văd câștigând“.

Presupunând, totuși, că Geoană va candida, Băsescu spune că acestuia îi va fi foarte greu: „N-ai un suport parlamentar pentru un program pe care o să-l susții în campanie. Ce faci? (…) Nimic n-ar fi fost posibil fără efortul extraordinar al structurilor de partid (când a candidat la Președinție – n. red.). Na, ei au mers din ușă în ușă, nu eu! Eu mergeam la mitinguri de 20-30.000 de oameni o dată la două săptămâni. Dar ei au fost cei care au fost din casă în casă și-au distribuit fluturași cu Băsescu, cu candidatura, cu ce ar face, ce n-ar face”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Scrisoarea de retragere a lui Joe Biden

* VIDEO. Radiografia unui jeg. PSD-ist din Guvernul Ciolacu: „Săracule care ești! Păi, sărăcia, când se vede la mare… Că tu ești un sărac, bă!”

* Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

* VIDEO. Voma Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European chiar în ziua a doua. Urletele și bâlciul de la București n-au ținut la Bruxelles, scandalagioaica a fost scoasă cu forța din instituție

22 COMENTARII

  1. Doamna Lasconi va trebui sa infrunte nu numai masinaria ingrozitoare a televiziunilor devenite instrumenté de propaganda pesedista si aurista (care se vor grabi sa o denigreze, sa o defaimeze, sa distorsioneze adevarul, sa-i faca niste portrete imbuvabile) si in plus misoginia si sexismul Românilor (« muierea la cratita », un presedinte in fusta », etc).

    Nu exclud ca popimea gen Teodosie Mache sa porneasca o campanie in stilul: femeia a iesit din coasta barbatului, Dumnezeu a vrut sa fie slaba si sa faca copii, nu are mintea agera ca barbatii, luati aminte dragi crestini pravoslavnici.

    Deci, mult curaj doamnei Lasconi!

  2. Eu, in umila mea parere, vreau Dictatura de Muiere!
    Caci, va intreb, fara pricina: ce e un stup, fara Regina?!
    Dar nu Lasconi, nici Sosoaca, ci una zvelta – padureanca!
    Sa tina sceptrul intr-o mana, iar in cealalta, o teapa buna
    Si, celor ce nu „trag” corect, sa le-o infiga… drept in rect!!!

    • Gresit! USR nu a vrut presa! USR a vrut camere de ecou pe FB.
      Am atacat acum cativa ani treaba asta, chiar aici pe Z. Inclusiv problema cu popii de tara care faceau campanie PSD.

      Dezinteres TOTAL.

      USR si-a asternut. Acum poate pleca la culcare. Caci nu exista cafea suficient de tare pe lumea asta ca sa-l mai trezeasca din somn. Sau coma. Cine mai intelege ceva.

  3. Romania nu are un partid de dreapta in realitate.

    Centru-stanga – PNL
    Stanga „da danii shi miii” zisa si stanga cu „mucii pe piept – PSD
    Extrema stanga Trotskysta – USR
    Extrema stanga Stalinista sau National-Bolshevicii (Nazbol) – AUR+SOS

    Asta este situatia, iar „pressa” nu face altceva decat sa creeze confuzie. Stilul si metodele obfuscheaza incompetenta dar dau o indicatie puternica despre reala pozitionare a personajelor.

    Mai mult, fara compromisuri mizerabile, nici macar nu se mai poate constitui un guvern.

    Asta este rezultatul celor trei marote istorice. „Dumnezeu”, „omul providential al istoriei noastre”, respectiv „massele largi populare creatoare de istorie” sa vina neaparat sa ne salveze pe noi de noi insine si prostia noastra. Pentru ca toti suntem de la extraordinar de minunati si unici in sus.

    Iar daca d-l Ciuca discuta si altceva in afara de retete vegane cu d-na Lasconi, chiar e un moment trist in Romania.

    • Ce ramane? Ne mai ramane nihilismul, e singura solutie catre disolutie. Daca religia e opiumul, nihilismul o sa fie fentanilul atat de fatal dar atat de ieftin. Distribuit cu mult narcisism digital.

      • „Truth will ultimately prevail where there is pains to bring it to light.”
        GW

        Cautarea doare, e enervanta si costa foarte mult. Dar alternativa minciunii e de nesuportat.

        Cautarea adevarului nu are nici o treaba cu nihilismul. Sigur ca adevarul exista, chiar daca putem cunoaste doar partial si deci imperfect. Dar asta nu inseamna ca nu merita cautarea.

        Digitalul e un fantastic instrument. Sigur cu problemele lui. Te ajuta sa continui, ca sa zic asa, dar nu-ti arata calea.

        A ne imbata cu iluzii este foarte romaneste. Ceea ce nu inseamna ca este si sanatos.

        Iar narcisismul se topeste cand folosim corect cuvintele. Cuvintele folosite anapoda creeaza confuzie, adica exact mediul in care prospera narcisistii.

        Mina Minovici, intr-o sclipire de geniu a spus ca nebunii se fac avocati si profesori. Probabil de aici si marea confuzie a epocii moderne.

        Deci, de unde ati dedus din clasificarea facuta ca as fi „nihilist”?

        Faptul ca observi „contradictii”, in fapt manipulari ordinare, vandute ca „principii”, „valori”, „sperante”, asta nu inseamna ca esti nihilist. Inseamna sa cauti adevarul.

      • Internationalismul, marsul prin institutii, provacarile si instigarea, dispretul fata de ratiune, traditie si natiune, sexualitatea devianta, falsificarea istoriei, atacul la proprietate si institutii, si bineinteles haita agresiva si proasta de sustinatori.

        Iar tu esti si idiot si nesimtit. Te du… stii tu unde jigodie.

        • Nu mai spune. Nu stiam ca un partid poate avea o « sexualitate devianta », sau ar putea-o sustine. Restul sunt observatiile tale subiective, personale, in plus de ce pui botul la propaganda « România TV ».

          USR e un partid centrist, liberal ( cum naiba un partid liberal poate fi de extrema-dreapta? ) pro-european, echivalentul partidului lui Macron in Franta, impreuna cu acesta formeaza grupul Renew in Parlamentul european.

          Un exemplu de partid de extrema-stanga este France Insoumise al lui Melenchon, ori, daca USR ar fi de extrema-stanga ar trebui sa formeze acelasi grup parlamentar la Strasbourg. Ceea ce nu e cazul.

          Ca USR ar fi de extrema-stanga trotkist e o scarbavnicie propagandistica inventata de Romania TV, pentru acei români, (inca numerosi din nefericire) care nu stiu înca sa claseze ideologic un partid pe esichierul politic, pentru a-i speria, ca sa nu-l voteze, bineinteles.

    • “Nu are un partid de dreapta.” Iata cum gandesc eu treaba asta. Partidele nu sunt niste teorii, ele sunt facute de catre oameni intr-un anumit context. Un partid de dreapta e obligatoriu sa fie facut din antreprenori, sa fie sustinut de antreprenori si sa faca o politica in sensul asta. N-avem. In contextul in care traim un partid poate sa spuna ca e de dreapta in sensul ca tinde la politica de mai sus. Antreprenoriatul, tot ecosistemul pe care il presupune, necesita un stat in care legile sa se aplice, sa fie legi bune( in sensul nu ca in Korea) sa fie bine gandite astfel incat sa nu sufoce tendinta de libertate a indivizilor- economica samd- .
      Noi cred ca suntem la faza in care statul trebuie scos de sub o justitie care mu se aplica ba chiar mai rau protejeaza o intreaga patura de protejati. Partidele care ar trebui sa fie de dreapta azi intai trebuie sa sape cu tarnacopul sa scoata statul de sub noroiul injustitiei. Pot da destule exemple din experientele mele cu dreptatea care nu e pe aici, daca intreaba si ma acuza cineva de ceva.
      Pnl si usr si alte partide de dreapta proclamate azi, pot sa-si declare intentia macar spre niste legi de dreapta si respect pentru lege. Lipsa independentei individuale, libertatii economice, curajului deciziilor individuale .. au facut ca noi sa ramanem intr-o situatie incerta economic si de aici si incerta politic dupa anii 90. Saracia, pandemia, razboiul, imposibilitatea de a plati datoriile, gradul mare de indatorare au facut stanga ajunsa in faliment sa fabrice temele de gen, sex, nationalism… care deviaza atentia de la cursul spre prapastie spre care inevitabil merge economia. Asa a aparut extrema dreapta in poza, este anexa construita de stanga. Fix ca intre razboaiele mondiale.
      Orice discurs care are temele nationaliste, de gen …, (ca esti pro sau contra nu conteaza), alimenteaza stanga si extremismul ei de dreapta !!!! si accelereaza drumul spre dezastru.
      In momentul asta e nevoie de un partid care apara legile, asa stirbe cum sunt, si vede de aplicarea lor. Nu vrea nimeni un stat politienesc dar nici plantatiile ilegale fara de lege ale oligarhilor. Dupa asta se pot imbunatati legi in sensul unui context favorabil antreprenoriatului si aparitiei dreptei reale. Noi am avut antreprenori dupa 90, ei sunt aia care au plecat. N-avem partid de dreapta pentru ca la noi e o lume in care in momentul asta nu exista notiunea de dreapta, e aproape necunoscuta in marea masa a populatiei. Exceptiei cri ce au plecat. Dupa 90 ea trebuia inventata incet, insotita de educatie, ca pastila cu apa, nu poti scoate din “Egiptul comunismului” atatia sclavi infricosati si brusc sa-i duci in promise land cu bagheta magica. Ptoblema e ca am ratacit destul in desert , 30 de sni plus, era cazul sa mai si sjungem pe undeva. Lege, respect pentru lege si reguli de catre oricine, fara favoritisme si baroni, si educatie, astea trebuie sa fie prioritatile unui partid ce trage spre dreapta. Cred ca usr e in poza. Mai trag sperante ca exista si in pnl un filon veritabil de dreapta….
      Dupa acestea fiind spuse, citesc comentariile pe care le scrieti. Este nevoie de oameni care cunosc excelent trecutul si care sa avertizeze prezentul si sa faca trecutul cunoscut prezentului pentru ca nu avem nevoie de repetarea lui, mai ales sa-l faca cunoscut. Dar chiar nu cred ca stafia e in usr. Stafia comunismului. Cred insa ca usr poate da la ranga, tarnacop sa dea la o parte mlastina injustitiei, a favoritismelor, a incompetentei. Daca pierd pariul asta, apai vorba ciobanului ramas fara oi rapite de alieni. Au sanse? Greu, reteaua aia de pe vremea lui nea Nicu, cu ia tu unt si da si mie lemne, pe sub tejghea, e vie si prospera… si uite ca traim si vremea natangilor care stau la coada. Doar ca se da altceva si ei sunt chiar natangi cu putere de decizie.

      • In cea mai mare parte sunt de acord cu ceea ce spunetim si spuneti foarte multe lucruri bune sau doar interesante. Asa ca am sa enunt 3-4 din cele mai spinoase.

        Antreprenorul poate fi de stanga sau de dreapta. Antreprenorul de stanga mizeaza pe libera circulatie a fortei de munca si a capitalului. Cel de dreapta mizeaza pe o dezvoltare organica, de durata, in interesul natiunii. Sentimentul meu este ca nu prea pot iesi lucruri bune din sistemul asta bazat pe dezradacinare. Nu tine cont de o realitate biologica si se bazeaza pe modele economice reductioniste si chiar periculoase. Popoarele Europene sunt sedentare. Vrem case, pamant, copaci si flori. Vrem proprietate funciara si imobila.

        Problema teoriei… oamenii au nevoie de niste repere, principii, idei comune ca sa poata functiona ca un grup. In trecut era simplu. Natura ii forta pe oameni sa lucreze impreuna pentru a putea supravietui. Ulterior a fost religia. Acum sunt „teoriile”, dar si astea sunt deja destul de instabile. Nu prea vad cum s-ar putea functiona fara consecventa si un grad de unitate. Stiti povestea cu numarul Dunbar si capacitatea craniana.

        USR nu are cum sa scape de aceste limite, biologice pana la urma. Vrei un partid? Ai nevoie de o TEORIE. Vrei un partid? Pai asta trebuie sa se adreseze intregii societati pentru o durata nedetrminata de timp. Un partid nu este nici Camera de Comert ca sa se adreseze doar antreprenorilor, nici NGO ca sa se adreseze doar pentru rezolvarea unei singure probleme.

        Fara aceasta „teorie” trebuie sa fiti comstienti ca USR ramane doar un factor perturbator din punctul de vedere social. Perturbatiile pot fi interesante pentru „antreprenorii” interesati de instabilitate si de consecintele acesteia. In special transferul de proprietate.

        Decat sa pomeneasca cuvantul „educatie”, de multe ori useristii mai bine si-ar inghiti limba cu totul. Pentru ca dau niste frisoane…. mama mama! Mai mult induc sentimente agresive si respingere pana si in cei mai pasnici oameni.

        Justitia … aici problema nu este unde crede in general lumea. Cel mai bine cred ca explica Henry Ford. In sensul ca un muncitor (nu conteaza de care), lasat de capul lui va alege intotdeauna calea cea mai complicata, cu cele mai multe erori si cea mai scumpa. Inclusiv „judecatorii”. Independenta „justitiei” s-a tradus intr-o catastrofa economica in sensul ca e scumpa, greoaie, si plina de erori in care singurul scop este extragerea unor venituri cat mai mari pentru angajati fara nici o grija legata de impactului asupra natiunii. (Si sanatatea si invatamantul functioneaza la fel). Fara obligatii, fara control si fara raspundere in fata pierderilor economice produse. SI nu discutam de „salarii” si „cheltuieli”. Ci deprecierea proprietatilor, etape costisitoare si inutile, procese ce dureaza cu anii in spete simple cum ar fi mostenirile!
        E adevarat problema pleaca de la Parlament. Dar si acesta este in corzi cu CCR. Si cum ar putea fi altfel cu USR la comisia „Familie” si PSD la comisia „Munca”. Te tavalesti pe jos de ras, si plans, si la modul isteric! Parca Ivan Pavlov s-ar juca cu elctrocutarea orfanilor pentru inducerea „neurozelor” experimentale.

        Problema justitiei nu se va putea rezolva fara o abordare matematica, inginereasca si manageriala. Sistemul nu are nici un motiv si nici un interes sa se perfectioneze cumva. El e cam ca biserica crestina. Dincolo de dubiu, dincolo de critica, cu niste judecati mai intortocheate si mai idiotizante decat in cazul primelor sinoade. Iar toti „vizitatorii” declara doar cata incredere au ei in Justitie. Avem stiinta, avem tehnologia, oamenii, resursele, dar reactia sistemului este covarsitoare si vecina cu nebunia.

        Toate cele bune.

        • « Decat sa pomeneasca cuvantul „educatie”, de multe ori useristii mai bine si-ar inghiti limba cu totul«  zice Dunnul.

          Cum se face atunci ca USR-ul are un site dedicat educatiei, in care propune reforme educative, depolitizarea scolilor si univesitatilor, toleranta zero pentru plagiat, etc. ( unde se detaliaza investiile in educatie din PNRR) si unde cuvantul educatie e scris de sute de ori?

          /legile-educatiei.usr.ro/

        • Teorie. Exista. Ordinea spontana. Despre dezradacinare: Odata ce ridici zidurile, inlaturi barierele, cum a fost dupa 89 dar mult mai mult dupa intrarea in UE, lumea se raspandeste si asta inseamna mai multe grade de libertate. Era natural sa se intample asta, energia disponibila a scazut, insa s-a deschis calea intrarii a unor investitii care compensau si chiar mai mult, diversificau. Cu investitiile nu s-a putut pentru mult timp dupa89, “pentru ca nu ne vindem tara.” Si am stagnat la echilibru in saracie. Intrarea in UE a mai dispersat ceva populatie, e natural, insa numarul mai mare de investitii din exterior a compensat. Si mergem asa scremut, controlat, fara viziune, fara vlaga interioara, noroc ca ne trag altii dupa ei. Pana azi, din nou la extremisti pe care-i auzi iar ca nu ne vindem tara. Dezradacinarea incurajata se face prin fuga potentialului antreprenor din lipsa conditiilor: legi proaste, injustitie, incompetenta – forme prin care se exercita controlul si se combate ordinea spontana, cu tot arsenalul de institutii din dotare.
          Dezvoltarea organica ar putea fi tocmai consecinta acestei ordini spontane. Repet, daca aceasta ar exista, pentru ca in momentul asta e foarte controlata. Iar populatia s-a vrut controlata pentru ca are impresia ca astfel nu o sa o ia niciodata in jos. Aud lume pe strada..era bine inainte, tinerii primeau casa, aveau un loc de munca.. Cine vrea liberalism trebuie sa accepte si probabilitatea serioasa a esecului, daca nu chiar trebuie sa traiasca cu certitudinea lui deasupra capului. Confinati si de stanga, alegem sa esuam impreuna, esuez dar esueaza toti, e cel mai predictibil sistem, de care sigur profita niste “investitori” de tip baroni.

  4. Nu-i bai,basescule,acum se duce sa discute tete-a-tete cu „domnul general”!!!!Nu conteaza ca e un profitor ordinar, pensionar special plus plagiator si care isi face campanie ilegala prin teveurile cumparate cu banii nostri,nu,doamna lasconi??Ce se mai aude cu demisua aia,daca nu aveti majoritate in conducere?Eh,cartitele astea din presa,nu dau doi bani pe corectitudine ,ca stiu ele cum sa abureasca bizonul electoral…

    • Astea sunt criterii superficiale’ nene Petrov,doar datul din gura corect gramatical nu ajunge pentru a ocupa o functie asa de inalta in stat..Poate ajunge stirista acolo ,dar cu ajutorul echipei lui Timofte din SRI,doar dand frumos din gura

  5. Astea sunt criterii superficiale’ nene Petrov,doar datul din gura corect gramatical nu ajunge pentru a ocupa o functie asa de inalta in stat..Poate ajunge stirista acolo ,dar cu ajutorul echipei lui Timofte din SRI,doar dand frumos din gura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -