Acasă News Ziua şi tragedia. "A murit copilul de doi ani, în spital, pentru...

Ziua şi tragedia. „A murit copilul de doi ani, în spital, pentru că l-au tratat cu tantum verde. A făcut septicemie”

În timp ce epidemia de gripă bate la uşă, continuă scandalurile din sistemul sanitar provocate de presupuse erori medicale soldate cu pierderi de vieţi. Ultimul caz, la Cluj.

Un copil de numai doi ani a murit, iar familia și aparținătorii acuză medicii că au scăpat situația de sub control, tratându-l superficial.

Din păcate sistemul nostru medical ne ucide. Joi seara, la Spitalul de Copii din Cluj de pe str. Moților, un înger de copil de 2 ani și o lună a murit de la o răceală banală. A fost tratat cu indiferență și fără medicamentația corespunzătoare.

Duminică seara, familia a venit de urgență în Cluj, la UPU Copii. Acolo i s-au făcut ceva analize si a fost internat. Copilașul se simțea rău, dar d-na doctor l-a tratat cu tantum verde și paracetamol intravenos. Copilul era din ce în ce mai rău, dar dânsa nu s-a obosit să mai investigheze. O rezidentă a spus că-i trebuie antibiotic, dar doctorița precizat că nu este necesar.

Trei zile nu a mâncat nimic. După ce a mers cineva din familie și s-a certat cu ei, copilașul a fost transferat la terapie intensivă (în cursul zilei de joi, la patru zile de la internare). Din păcate, prea târziu. Acei medici au spus că băiatul deja are septicemie, un plămân cu apă și un rinichi blocat. Au spus că dacă copilul era tratat cu antibiotic de duminică seara, statea lui nu s-ar fi agravat”, a povestit un apropiat al familiei pentru stiridecluj.ro

Acum se pregătesc din păcate pentru îmormântare. Mama lui este socată sub sedative. Din păcate vorbește singură. Tatăl micuțului a fost la Colegiul medicilor, iar medicul este în comisie, dar cu ce ne încălzește pe noi. Ei cu păreri de rău și oamenii cu necazuri și distruşi toată viața.

Nu înțeleg de ce trebuie să plecăm capul în fata lor. Aceasta este meseria lor și dacă tăcem si nu reactionăm la momentul potrivit asta pățim. Mama plângea disperată că băiatul ei se simțea rău, marți dimineața, la ora 8.00 și la ora 13.00 i-a dus să-i facă aerosol.

Să le fie rușine medicilor. Numai bani visează si apoi se dau tot ei victime. Să nu ai îndrăzneala să-i contrazici, că nu mai ai zile bune cu ei în spital!”, a declarat aparţinătorul familiei cu micuţul mort.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj, Dr. Daniela Drăghiciu, confirmă că la început copilul a fost tratat cu tantum verde și paracetamol, fără antibiotice, dar că nu septicemia a fost cauza decesului.

”Fiecare deces este analizat în comisia de decese. Cauza morții acestui copil nu este septicemia, iar părinții știu acect lucru, ci o altă complicație care poate să apară în cazul infecțiilor. Părinților li s-a comunicat, s-a discutat cu părinții și s-au înmânat și documente”, a spus Dr. Daniela Drăghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările