VIDEO. Vulcanul cu lavă albastră. „După câteva nopți petrecute în apropierea craterului, ne simțeam ca pe altă planetă!”

0
22840

Vulcanului Kawah Ijen, din Indonezia, aruncă în jur cu lavă albastră, de fiecare dată când erupe. Dacă în timpul zilei lava nu este cu nimic diferită față de cea care erupe din alți vulcani, pe timpul nopții aceasta capătă o culoare strălucitoare, albastră, care i-a fascinat pe oamenii de știință.

Lanțul muntos Ijen conține inclusiv un lac acid de dimensiuni considerabile, ceea ce înseamnă că în zona respectivă se regăsește o cantitate mare de sulf.

Când suflul intră în contact cu oxigenul din aer, la temperaturi de peste 360 de grade Celsius, apare fenomenul de combustie, în timpul căruia sulful produce o flacără albastră.

„Să vezi aceste flăcări albastre noaptea este și ciudat, și extraordinar. După câteva nopți petrecute în apropierea craterului ne simțeam ca și când ne-am fi aflat deja pe altă planetă”, spune fotograful francez Olivier Grunewald, care a surprins erupția spectaculoasă a vulcanului indonezian pentru un documentar, citat de Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here