vineri, martie 1, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Un lunetist ucrainean îl lichidează fulgerător pe rusul ieșit cu precauție...

VIDEO. Un lunetist ucrainean îl lichidează fulgerător pe rusul ieșit cu precauție de după colțul unei clădiri, lângă Avdiivka

-

Bine echipat, ocupantul rus a ieșit cu precauție de după colțul unei clădiri situate lângă orașul ruinat Avdiivka, pentru a vedea dacă poate înainta mai mult spre pozițiile ucrainene. Când s-a îndepărtat puțin de zona de protecție, a fost luat în vizor de un lunetist ucrainean, de la mare distanță. Invadatorul a fost lichidat cu trei focuri rapide.

Clipul video cu isprava lunetistului ucrainean a apărut pe canalul de Telegram al expertului militar Iuri Butusov, redactor-șef al publicației online Censor.net. „Lunetiștii unității speciale «Extrem tourism company» îi vânează pe ocupanții ruși în direcția Avdiivka”, a scris Butusov.

Militarul Kremlinului a comis într-un final o eroare fatală: a rămas descoperit pe acel câmp de bătălie și a stat în picioare, nemișcat, exact ca o țintă de carton dintr-un poligon de tragere, până să fie lovit decisiv. În funcție de dotări, putea recurge din start la strategia târâșului și la supravegherea zonei cu ajutorul unui binoclu sau al lunetei de la armă (dacă avea așa ceva).

VIDEO: Lovitura fatală dată de lunetistul ucrainean

Modul în care a fost ichidat invadatorul rus arată că armata lui Putin duce lipsă de viziune și tactică, dar și de dotări specifice războaielor moderne. Tocmai de aceea, puținii lunetiști ucraineni profesioniști prezenți pe front au spulberat o mulțime de cotropitori fără prea mare dificultate.

- Advertisement -

În toamna anului trecut, unitatea de elită „Fantomele din Bahmut” era compusă din numai 20 de trăgători. Aceștia au spulberat însă în timpul nopții, în șase luni de misiune, 524 de inamici. E drept că, la rândul lor, și acești luptători profesioniști înregistrează pierderi. Unitatea „Fantomele din Bahmut”, de pildă, avusese inițial 26 de războinici, dar a rămas cu 14: doi au pierit, iar 10 au fost răniți.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -