VIDEO. Papa a onorat România şi Diaspora: a pus un român să rostească rugăciunea la slujba de Florii

0
2400

La slujba de Florii de la Vatican, oficiată de Papa Francisc, a avut loc un moment unic. În timpul Sfintei Liturghii, un român a rostit una dintre rugăciuni, în limba sa maternă. Peste un miliard de catolici din întreaga lume sărbătoresc azi Floriile, care marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Imigrantul român a rostit „Rugăciunea universală” sau „Rugăciunea credincioșilor”, pentru Papa și toți episcopii Bisericii Catolice.

Gestul Suveranului Pontif de a pune un român să citească această rugăciune are loc în contextul pregătirilor pentru apropiata călătorie apostolică a Sfântului Părinte în ţara noastră. Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai şi va sta aici trei zile. Vizita are loc la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea.

Adrian Dancă, coordonatorul Secţiei în Limba Română, de la Radio Vatican, a declarat: „E un semn de predilecţie față de ţara noastră, dar și față de imigranții români de la Roma, destul de numeroși și care participă destul de des la liturghii. E o strategie a gesturilor mici, prin care Papa transmite semnale de atenție, de simpatie față de români.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.