VIDEO. Maşina electrică, varianta ucraineană. Cum şi-a construit un apicultor propriul vehicul încărcat la priză

0
1663

Un apicultor din Ucraina şi-a făcut propria maşina electrică, care să-l ajute la treburile zilnice. Creaţia personală l-a transformat în vedetă naţională.

Vasil Terteka este apicultor în Horodok, un orășel din vestul Ucrainei. Zilnic, îşi scoate mașina din priză și pleacă la drum în vehiculul botezat „Albina”, o mașină electrică 100% creație proprie.

„Am decis să-mi fac o maşină electrică. Măcar nu mai mă bate vântul şi nu mai mă plouă. E mult mai bine decât pe bicicletă.”, declară ucraineanul la TVR.

Apicultorul a lucrat 3 luni la acest vehicul, pentru care a cheltuit echivalentul a 1.500 de dolari. S-a bazat pe cunoștințele acumulate acum 40 de ani la un curs de electronică, iar ce nu știa a învățat pe internet.

Micuța mașină are doar un loc de pasager, atinge o viteză maximă de 58 de km pe oră și are o autonomie 100 de kilometri.

Cu o putere mai mică de 3KW acest vehicul nu necesită carnet, potrivit legii ucrainene. Deloc neglijabile sunt și costurile. 100 de kilometri cu „Albina” costă 10 eurocenți, față de aproape 7 euro cât ar costa benzina sau motorina pentru mașinile obișnuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.