VIDEO. „Apără Duckadam!” Iată imaginile care l-au impresionat pe Donald Tusk în 1986, când avea 29 de ani

0
247

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, ne-a făcut o seară memorabilă. Am uitat şi de acritura de Dăncilă, şi de frustratul de Tăriceanu, şi de infamul Ciordache, ba chiar şi de şobolanul-cu-mustață plecat în vacanță.

Polonezul carismatic, capabil să învețe şi limba papuaşilor dacă va ține un discurs în junglă, ne-a ridicat tonusul prin felul pozitiv în care ne-a pus în valoare ca nație.

Donald Tusk a amintit de Nadia Comăneci şi de Simona Halep, dar s-a oprit în mod special la momentul Sevilla, 7 mai 1986. Să recitim acest superb pasaj al serii trecute şi apoi să mai vedem o dată imaginile ireale din urmă cu aproape 33 de ani.

Donald Tusk: „Sunt români eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi a Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi!”

Minunat! Și acum, cele 8 penalty-uri de la Sevilla, care atât de mult ne-au bucurat pe noi, românii trăitori ai acelor vremuri, şi atât de mult l-au impresionat pe Donald Tusk, care avea atunci 29 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here