vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsVa semna Tudorel Toader amnistia şi grațierea? Deocamdată, vorbeşte în dodii: "Nu...

Va semna Tudorel Toader amnistia şi grațierea? Deocamdată, vorbeşte în dodii: „Nu îmi este teamă că voi da foc la țară. Eu am venit să sting focul după Ordonanța 13”

-

Tudorel Toader continuă discursul alunecos, înșelător, în privința ordonanței de amnistie și grațiere. Un discurs necinstit față de cetățenii români, cei care-i plătesc leafa și privilegiile de ministru. Prin această retorică alambicată, înșelătoare, ministrul Justiției lasă portița deschisă unor nenorociri pe care i le cer Liviu Dragnea și C. A. C. P. Tăriceanu. Inclusiv amnistia și grațierea.
Toader a declarat aseară, la Antena 3 (televiziunea sa preferată), că nu se teme că „va da foc la țară” și că va declanșa proteste violente printr-un proiect de ordonanță pe amnistie și grațiere, mai ales pentru că el a venit „să stingă focul de după Ordonanța 13”.
  • „Până acum nu am avut sentimentul acesta, că <<voi da foc la țară>>. Știu Ordonanța 13, care a avut și un număr cu ghinion, știu efectele ei, eu am venit să sting, oarecum, focul de după ordonanță. Dar nu am această temere, pentru că nu am făcut și sigur nu voi face ceva de natură să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să-l producă în mod efectiv”.
  • „Când iei o decizie, în primul rând, nu o iei de unul singur – vorbind de un act juridic, care să capete conținut și formă juridică. Pe de altă parte, iei decizia, măsura juridică, și ești obligat să vezi două componente: oportunitate pe de o parte, legalitate sau constituționalitate pe de altă parte. Și-atunci, eu, răspunzând abrupt la întrebare: nu-mi este teamă, pentru că am convingerea că nu fac ceea ce nu trebuie să fac”.
  • „Orice proiect, daca vine la alt minister, nu ajunge în Guvern fără avizul Ministerului Justiției. Dar poate să fie un proiect cu inițiativă parlamentară, se cere punctul de vedere al Guvernului, și Guvernul îl cere pe cel al Ministerului Justiției. Da, dăm avize, avem direcție, îmi fac opinia mea, discut cu dânșii, fac observații, sunt propuneri de tehnică legislativă, sunt observații”.

Dăncilă: „O amnistie o dai pentru că vrei să îndrepți niște lucruri”

Tudorel Toader refuză să răspundă tranșant dacă își va asuma ordonanța de amnistie și grațiere, așa cum a indicat șefa lui de la Guvern, Viorica Dăncilă.
Cu câteva zile înainte, premierul declarase într-o discuție informală cu presa: „Nu am văzut până acum un proiect de ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere, însă nu voi accepta un astfel de act normativ dacă nu este asumat de ministrul Justiției”.
Dăncilă completase la Antena 3: „Au existat discuții legate de acest aspect, dacă dau grațierea în 2018. Mai mulți dintre ambasadori… dar eu cred că multe din lucrurile pe care le spuneau erau știri false, care au fost induse. O amnistie nu o dai pentru o persoană, ci pentru că vrei să îndrepți niște lucruri”.
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -