Vă cazaţi cu Airbnb? Noile avantaje oferite turiştilor de platforma online, la cererea UE

0
396

Airbnb, platforma online de închiriere a locuințelor în regim hotelier, și-a îmbunătățit modul în care le prezintă consumatorilor ofertele de cazare, conform normelor europene, a anunțat, joi, Comisia Europeană.

Executivul UE ceruse, în 2018, platformei americane să facă o serie de modificări pentru protecția consumatorilor.

Airbnb a dat curs tuturor cererilor formulate de Comisia Europeană și de autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor, sub conducerea Autorității pentru protecția consumatorilor din Norvegia, în vederea alinierii pe deplin a practicilor și a clauzelor sale contractuale la normele UE în materie de protecție a consumatorilor.

Principalele îmbunătățiri și modificări făcute de AirBnb

  • În cazul căutărilor de oferte de cazare cu date selecționate, utilizatorii văd prețul total pe pagina care afișează rezultatele, inclusiv toate taxele și tarifele obligatorii aplicabile (cum ar fi taxele pentru prestarea de servicii, taxele pentru serviciile de curățenie și taxele locale). Nu există alte taxe obligatorii surpriză care până acum se afișau în etapele ulterioare ale rezervării.
  • Airbnb precizează în mod clar dacă oferta de cazare este introdusă pe piață de o persoană fizică sau de o entitate profesională.
  • Airbnb pune la dispoziție pe site-ul său web un link ușor accesibil către platforma de soluționare online a litigiilor și toate informațiile necesare referitoare la soluționarea litigiilor.

Airbnb și-a revizuit și clauzele de furnizare a serviciilor

  • se clarifică faptul că utilizatorii pot introduce o acțiune împotriva Airbnb în fața instanțelor din țara lor de reședință;
  • se respectă dreptul legal fundamental al utilizatorilor de a acționa în justiție o entitate care a oferit servicii de cazare, în caz de vătămare personală sau de daune;
  • societatea se angajează să nu modifice în mod unilateral clauzele și condițiile fără să îi informeze în prealabil în mod clar pe consumatori și fără să le ofere acestora posibilitatea de a rezilia contractul.

Înființată în 2008 de antreprenorii Brian CheskyJoe Gebbia și Nathan Blecharczyk, la San Francisco, Airbnb a ajuns la încasări anuale de 2,6 miliarde de dolari. Alături de Uber, pe partea de transport, Airbnb este un exponent al curentului startup-urilor de economie colaborativă (sharing economy), relatează startupcafe.ro.

Pe Airbnb, persoane private își pun, pe termen scurt,  proprietățile la dispoziția celor care au nevoie de ele în regim hotelier.

Ca şi în cazul Uber (care le permite posesorilor de autoturisme să câştige venituri suplimentare în regim de taxi), Airbnb îi ajută pe proprietarii de locuinţe să le închirieze turiştilor (complet sau doar camere în casă cu proprietarul).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here