sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsTudorel Toader, aliatul mafiei asiatice din România

Tudorel Toader, aliatul mafiei asiatice din România

-

Fostul preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Vietnamezi din România, Hoa Le Duc, considerat liderul mafiei asiatice din România, a ieşit din penitenciar cu 138 de zile mai devreme ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu. Legea intrată în vigoare în toamna anului trecut şi susţinută de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader prevede că pedepsele cu închisoare se reduc cu câte 6 zile pentru fiecare lună executată în spatele gratiilor în condiţii necorespunzătoare, adică în spaţii în care deţinutul nu are la dispoziţie 4 metri cubi de aer.

În martie 2016, Hoa Le Duc a fost condamnat la 6 ani de detenţie, alături de mai mulţi chinezi şi vietnamezi acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală. În primă instanţă, la Tribunal, Hoa Le Duc primise 15 ani de detenţie. DIICOT estima în rechizitoriul din 2011 că gruparea lui Hoa Le Du ar fi scos din ţară, între 2006 – 2010, aproape 400 de milioane de dolari. La percheziţii, procurorii au ridicat şi 7 bare de aur.

Vietnamezii au fost trimişi în judecată, însă pentru un prejudiciu probat de 4 milioane de lei, pentru o perioadă mai mică cât timp au fost monitorizaţi de DIICOT. Iată că după numai 2 ani de detenţie, vietnamezul a reuşit să iasă din penitenciar, pe 16 mai.

- Advertisement -

Sursa: G4Media.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -