Titlul la Super Rally se decide sâmbătă la București

0
266
Traseul raliului, prin București

Titlul de campion absolut în sezonul 2023 din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet se va decide sâmbătă, în centrul Bucureștiului. Lupta finală se va da între Jerome France și Bogdan Duma. Un total de 33 de piloți de top vor lua startul pe un nou circuit stradal, care va începe de la Ateneul Român și va înconjura Sala Palatului.

Cea de-a 5-a ediție a Trofeului UniCredit powered by Audi se anunță și cea mai spectaculoasă de până acum. Pe lângă schimbarea traseului, fanii motorsportului se vor bucura și de o listă de start cu nume-surpriză.

Campionul absolut la raliuri, Simone Tempestini, și noul campion european la juniori, Norbert Maior, sunt printre cei care au primit un wild card să concureze în etapa finală de Super Rally. Ambasadorul Superbet, Mihai Leu, va concura pe un prototip Radical SR8, obiectivul său fiind o clasare care să-i asigure un Top 4 la finalul anului competițional.

Mihai Leu e gata de start

Toți ochii vor fi ațintiți spre lupta finală pentru titlul de campion. Francezul Jerome France (Nova Pro np03) poate obține al treilea titlu consecutiv cu o clasare în Top 5, în timp ce principalul său rival, Bogdan Duma (Radical SR3), este obligat să câștige runda din Capitală. După 5 etape, France are 93 de puncte, în timp ce Duma a strâns 75.

De altfel, lupta este deschisă inclusiv la clase. Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5) și Vali Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo 9) se duelează pentru titlul la Clasa 2B, iar Claudiu Motoc (Peugeot 208 R2), Robert Barabas (Peugeot 306), Radu Benea (Porsche GT3 Cup) și Emil Ghinea (Renault Clio V6 Trophy) își dispută titlul la clasa GT.

Antrenamentele vor începe sâmbătă, de la ora 10.00, fiecare pilot urmând să aibă parte de câte 4 manșe.

Cele două manșe de concurs sunt programate să înceapă de la ora 14.00, cu premierea în jurul orei 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here