VIDEO. Votanții primarului mort din Deveselu au dat petrecere la cimitir după ce răposatul a fost reales în funcție!

1
800
Susținătorii primarului decedat i-au organizat acestuia o petrecere la cimitir după ce l-au reales în funcție

Scene suprarealiste în Oltenia: susținătorii primarului din Deveselu, decedat acum 10 zile de Covid-19 și reales, au mers duminică noaptea la cimitir, unde au sărbătorit realegerea răposatului în funcție!

O poză de la petrecerea din cimitir a fost pusă de Neti Andrei, una dintre votantele lui Ion Aliman, primarul ex-PNL trecut la PSD și decedat din cauza coronavirusului cu doar câteva zile înaintea alegerilor.

„Am fost sa ne felicitam primarul ! Dumnezeu sa va odihneasca in pace !astazi trebuia sa fiti intre noi sa sarbatorim doua evenimente importante !veti ramane vesnic primarul nostru drag“, a scris pe Facebook devotata susținătoare a răposatului.

Aliman, trecut la cele veșnice acum 10 zile, a fost votat de 1.020 de alegători din cei 1.700 veniți să voteze în Deveselu.

Mortul i-a bătut pe viii Ion Păun (ALDE) și Dumitru Manuel Nică (PMP).

https://www.facebook.com/teodora.munteanu97/videos/3213642585350901/

Explicația acestei situații halucinante la prima vedere ține, de fapt, de birocrație. Aliman a dezertat de la PNL și a trecut la PSD în preajma alegerilor, așa că liberalii n-au apucat să desemneze un candidat din partea partidului lor. În același timp, decedat pe 17 septembrie, Aliman a rămas pe buletinele de vot tipărite deja de Biroul Electoral Județean Olt, conform candidaturii depuse din timp.

Rămase brusc fără candidați la primărie, filialele locale PSD și PNL s-au înțeles să iasă din impas printr-un alt artificiu birocratic. Și-au îndemnat simpatizanții să voteze mortul, ca să se organizeze un nou rând de alegeri.

Așa s-a ajuns ca Ion Aliman, primar la Deveselu din 2012, să câștige al treilea mandat în fruntea comunei, deși a decedat. BEJ Olt va constata că acesta nu mai poate să-și exercite mandatul și va organiza noi alegeri, la care atât PSD, cât și PNL vor putea să-și pună pe listă candidați vii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Cetatenii judetului Olt, in special cei din zona Caracal unde s-a rasturnat de zeci de ani carul cu prosti nici daca primesc un transplant de creier nu mai pot fi recuperati de umanitate. Sunt pierduti, fara scapare, fara speranta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.