Cum se parazitează o instituție: directoarea Institutului de Oncologie Iași și-a angajat nora și socrul pensionar

1
2513
Mirela Grosu, directoarea IRO Iași

Șefa Institutului Regional de Oncologie Iași și-a băgat pe statele de plată atât nora, cât și pe socrul acesteia, relatează ReporterIS. Mirela Grosu, directoarea IRO Iași încă de la înființare, din 2012, a avut grijă ca familia să fie conectată la banii publici, socrului pensionar dându-i contract de mentenanță a instalațiilor deși spitalul are zeci de muncitori și instalatori!

Cazul este unul școală pentru felul în care sunt parazitate instituțiile publice în România. Titel Petrușca, socrul directoarei de la IRO Iași (Mirela Grosu), s-a pensionat în 2019, scrie ReporterIS, dar a primit contract în valoare de 3.927 lei lunar, încredințat direct, fără concurs, pentru a întreține instalațiile institutului. Dar de așa ceva nu e nevoie, pentru că IRO Iași funcționează într-o clădire nouă și, oricum, are deja plătiți, în schema de personal, nu mai puțin de 28 de muncitori și instalatori!

Nora directoarei Mirela Grosu e angajată tot la IRO, pe post de economist. Alexandra Grosu e și persoana de contact la firma tatălui ei, adică a socrului directoarei, care ia bani pentru mentenanță.

Directoarea Grosu și fiul acesteia au o vilă de 210 metri pătrați și mașini noi Mazda CX-30 și BMW X3, care lipsesc din declarațiile de avere. Acolo au menționat că au doar niște mașini vechi, un VW Passat din 2003 și o Toyota RAV4 din 2004.

Fiul șefei de la IRO, Vlad Grosu, a fost și el bugetar, lucrând câțiva ani la Ministerul Cercetării, cu salariu de 4.700 de lei. Suficient de mulți bani încât să cumpere până în 2019 suprafața de 96 de hectare de teren valorând 300.000 de euro!

Întreaga anchetă, AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Și soțul Vioricăi Dăncilă a prins o sinecură la stat! Familie de consilieri: el la Transgaz, ea la BNR, fiul la Curtea de Conturi

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriul DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

Premieră istorică: România a depășit Rusia la Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor

* Clotilde Armand îl apără pe Tolontan: „Un primar încearcă să-l intimideze pe unul din cei mai buni jurnaliști”

Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

VIDEO. „Femeia cu bolovanul” revine, după exact două luni, și sparge geamurile de la studioul Mirelei Vaida! Miroase tot mai mult a regie

VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

1 COMENTARIU

  1. IAȘIUL („Capitala-Moldovei”) a ajuns locul din care ne vin… NUMAI vești PROASTE (!!!): Tudorel Toader… reales rector (!), studenții de la medicină… majoritar anti-vacciniști (!), escrocheriile primarului Chirica și ale președintelui Consiliului-Județean Alexe.. Ș.A.M.D.!

    PĂCAT, MAREEE PĂCAT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here