Sfaturi utile pentru a economisi bani la supermarket

0
126

Foarte multe magazine au programe de fidelitate, oferă puncte sau bani înapoi pentru cumpărături și încearcă să atragă clienți cu reduceri periodice. Oricine ar putea profita de aceste avantaje, și cu toate acestea nu o facem atât de des cât ar trebui.

De multe ori mergem la supermaket din inerție, fără să avem o listă de cumpărături sau cea mai mică idee despre ofertele de care am putea profita pentru a reduce suma finală de pe bon. Foarte multe magazine au programe de fidelitate, oferă puncte sau bani înapoi pentru cumpărături și încearcă să atragă clienți cu reduceri periodice. Oricine ar putea profita de aceste avantaje, și cu toate acestea nu o facem atât de des cât ar trebui.

Verificați întotdeauna cataloagele cu oferte!

De multe ori, dacă nu primim în poștă catalogul cu oferte de la supermakertul preferat, nici nu apucăm să cunoaștem de ce reduceri și promoții putem profita la următoarea vizită. Indiferent că preferați un catalog Penny nou sau al altui supermarket apropiat de locuința dumneavoastră, aveți grijă să urmăriți periodic apariția acestor materiale promoționale chiar și în magazin pentru a le folosi în avantajul dumneavoastră.

Instalați aplicațiile dedicate și profitați de oferte și cadouri periodice!

În ultimul timp toate supermarketurile din țară au dezvoltat aplicații mobile dedicate pentru a fideliza clienții. Unele dintre ele oferă puncte cadou, altele oferă chiar bani înapoi la cumpărături de o anumită valoare, iar majoritatea au oferte și reduceri speciale postate aproape zilnic pentru clienții fideli. Instalarea aplicațiilor este gratuită, iar unele dintre ele au și opțiunea de a vă notifica atunci când apar noi reduceri la produsele preferate. Profitați de acestea avantaje, sunt la îndemâna oricui.

Cumpărați produse marcă proprie la prețuri mai mici fără a face rabat de la calitate!

Chiar dacă, din pricina reclamelor televizate, ne-am obișnuit să achiziționăm doar anumite branduri, trebuie să știți că produsele marcă proprie ale supermaketurilor sunt de o calitate asemănătoare produselor celebre, la prețuri mai mici. De cele mai multe ori, aceste variante pot fi găsite pe rafturile superioare sau inferioare nivelului la care privim. Poziționarea lor pe rafturi mai greu de observat la o primă vedere, precum și cheltuielile reduse pentru publicitate și ambalaje stridente, reușesc să țină prețul acestor produse mult mai scăzut decât al celor „celebre”.

Nu mergeți niciodată la supermarket pe stomacul gol!

Atunci când mergem la cumpărături fără a fi mâncat măcar o gustare înainte, ne vom dori să înfulecăm toate produsele alimentare care ne ies în cale. Astfel, chiar dacă nu avem nevoie de anumite alimente, le vom achiziționa doar din instinct. Luați măcar o gustare înainte de a pleca la supermarket și cumpărați doar produsele care se regăsesc pe lista de cumpărături. Veți realiza la finalul lunii cât de mulți bani ați economisit cu ajutorul acestei strategii.

Organizați o cămară cu produse neperisabile!

Bunicile și mamele noastre aveau întotdeauna o cămară plină de conserve, cereale și condimente puse de-o parte pentru a fi la îndemână atunci când se terminau în bucătărie. Cumva, în ultimii ani, acest spațiu a dispărut subit din compartimentarea locuințelor moderne. Cu toate acestea, puteți reinventa tradiția pentru a acoperi mai ușor nevoile de alimente neperisabile cu ajutorul unui dulap de bucătărie mai încăpător.

Dacă nu vă permiteți sau nu simțiți nevoia de a cumpăra toate alimentele neperisabile pe care vi le doriți în micuța „cămară” într-o singură excursie la cumpărături, puteți aplica o strategie chiar mai utilă din punct de vedere financiar: cumpărați aceste produse pe rând, doar în momentul în care le găsiți la reduceri. Astfel vă veți completa treptat cămara fără un efort financiar.

Deși poate părea greoi un astfel de sistem la început, urmărirea reducerilor periodice poate fi o soluție foarte bună pentru a economisi bani la cumpărături. Ofertele sunt cu atât mai bune cu cât se aplică produselor greu perisabile. De exemplu, atunci când găsiți făină, orez sau zahăr la un preț redus considerabil, lucrul înțelept de făcut este să achiziționați mai multe pachete pentru a face și mai multe economii.

Cataloagele de oferte și aplicațiile mobile pentru fidelizarea clienților sunt instrumente foarte utile atunci când sunt folosite cu înțelepciune. Profitați de toate reducerile, premiile și cupoanele pe care le puți obține și, cu siguranță, veți simți diferența la finalul lunii. Cea mai bună strategie este să vă luați câteva minute pe zi pentru a verifica atât cataloagele, cât și aplicațiile mobile. Puteți face acest lucru în stația de metrou sau dimineața la cafea. Orice investiție în reducerea cheltuielilor este o investiție în creșterea contului de economii. Câștiguri pe toate planurile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here