Sfârșitul tragic al unei studente la Medicină, în Spitalul Județean Galați. „Umflătura” nu era lombosciatică, ci abces perianal

0
1858
Mihaela Anghele

O tânără din Galați, de doar 21 de ani, a avut parte de o moarte groaznică. Chinuită de dureri mari de spate, Mihaela Anghele s-a dus la Spitalul Județean din oraș, unde – conform acuzațiilor mamei sale, Carmen Anghele – i-a fost pus un diagnostic ochiometric, fără a fi consultată în amănunțime, relatează Adevărul. Tragedie: fata nu avea lombosciatică, ci abces perianal.

Medicul care s-a ocupat de tânăra pacientă i-a spus inițial că suferă de lombosciatică, dar ea avea de fapt ceva foarte grav: un abces perianal, care s-a extins în tot corpul. Iar când a fost descoperită adevărata cauză a durerilor, era deja mult prea târziu.

Relatările mamei îndurerate sunt zguduitoare. Acuzațiile sale trebuie luate însă cu rezervă, pentru că doar o anchetă profesionistă poate stabili cu precizie care a fost cauza tragediei.

Tragedia s-a produs într-o unitate spitalicească aflată sub oblăduirea Consiliului Județean Galați, condus de Costel Fotea (PSD).

Mărturia mamei îndurerate

  • „Fata mea a acuzat niște dureri de spate și avea o umflătură. Joi, 28 octombrie, într-un puseu de durere, a ajuns la Urgențe cu Salvarea. Am așteptat șase ore până să i se pună un diagnostic. I s-a spus că are lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Un diagnostic greșit. Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit. Vineri, fata mi-a spus: «Mami, mami, mă doare!».”
  • „Sâmbătă dimineață, pe la ora 10.00, am venit din nou la Urgențe. O asistentă de acolo ne-a spus: «Pentru o durere de spate veniți iar?». Au chemat iar doctorul, același diagnostic, tot așa pus de la distanță: lombosciatică. I s-a dat Indomentacin și o trimitere către RMN.”
  • „A chemat un medic chirurg, care nu s-a comportat foarte profesional cu ea. Ea avea dureri groaznice și el i-a spus fetei că se alintă. M-a dat afară din cabinet. Ea, având dureri mari, nu a putut sta la consult. El s-a supărat, a aruncat mănușile. Eu i-am zis să-i dea un calmant, poate o ajută… și atunci a început să țipe la mine: «Vă uitați ce este în spatele spitalului, câte cazuri de Covid avem? Vorbiți cu Raed Arafat să vă angajeze oamenii!». Apoi i-a spus fetei că, dacă nu o operează, o să moară. Atunci fata s-a speriat și a început să plângă: «Mami, mami, nu mă lăsa aici». Nu mai respira. S-a învinețit.”
  • „Am plecat acasă, însă duminică, la ora 4.00, m-am întors cu ea. Voma și făcea temperatură. La ora 11.00, analizele ei erau bune, iar după operație analizele erau dezastruoase. Iar a doua zi au început să-i apară E.coli și Klebsiella, care știu că este infecție intraspitalicească. I-au cedat organele, au intubat-o. Am cerut transfer de foarte multe ori, dar mi-au spus că este netransportabilă, că dânșii nu semnează. Mi-au spus să o iau eu pe semnătură, dar mi-a fost teamă.”
  • „Am așteptat ore în șir rezultatul la testul PCR. Fata avea frisoane, am cerut o pătură, nu mi-au adus nimic. M-am dezbrăcat de haine, am pus hainele peste ea, m-am pus și eu peste ea s-o încălzesc. L-am rugat pe soț să aducă o pătură din mașină, să o încălzim. Am cerut un termometru asistentelor. Mi-au spus că o să-mi aducă, dar nu au mai venit. Ca să nu le mai deranjez, au tras un paravan. Au intervenit și oamenii care erau acolo, că să ne ajute cu ceva. A venit doamna doctor Șandru, căreia i s-a făcut milă de noi și i-a administrat o perfuzie, dar târziu, pe la ora 18.00-19.00. Nu i-a dat nimeni niciun calmant.”
  • „Luni dimineață m-au sunat și mi-au spus că fata este în stare foarte critică și nu știu dacă mai scapă cu viață. Mi-au spus că e nevoie de altă operație abdominală. Mi-am dat acordul, au operat-o. A ieșit din operație, dar mi-au spus că este în stare gravă și nu se știe dacă rezistă.”
  • „Vreau să plătească cei care au greșit. Pe fetița mea nu o mai aduce nimeni înapoi, dar nu vreau să mai pățească nimeni ce a pățit ea. Vii la Urgențe, ți se dau două diagnostice greșite, de-abia a patra oară se sesizează cineva și o internează.”

Mihaela Anghele a murit duminică, 14 noiembrie, la două săptămâni după ultima internare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Acuzații grave ale cercetătorului Octavian Jurma: Guvernul ar fi falsificat din nou cifrele pandemiei! „În săptămânile trecute s-au înregistrat cu până la 50% mai multe decese decât s-au raportat oficial“

VIDEO. Lui Klaus Iohannis i s-a întors în față, după un an și jumătate, chiar la Sibiu: „Jó napot kívánok, PSD!”. Bonus: „La biserică… degeaba”

Orban: „Se construiește un monstru! Noua alianță va controla tot – Parlament, Președinție, primării, consilii județene… Va fi foarte greu de luptat cu acest monstru. Ne vom alia cu USR pentru a salva democrația“

Cel mai mare fermier din județul Cluj, proprietarul mărcii „brânza de Năsal”, a murit înghețat în canalizarea fermei sale, la 52 de ani. A vrut să monteze o țeavă și n-a mai putut ieși

KGB-istul Iurie Roșca spune că propagandistul-șef de la Sputnik a fost omorât de medici, „specializați în arta depopulării”!

ÎPS Teodosie, ”citit” de Arsenie Boca? Sfântul Ardealului nu a vrut să-l vadă pe fostul colaborator al Securității

Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

De 12 zile, de când l-a acuzat de viol pe fostul vicepremier al Chinei, tenismena Shuai Peng e de negăsit! A fost lider mondial la dublu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here