vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsŞefa DNA, înregistrată: "Suntem Cooperativa . Denunţuri ar mai fi, dar nu...

Şefa DNA, înregistrată: „Suntem Cooperativa . Denunţuri ar mai fi, dar nu are cine să le lucreze”

-

Declaraţiile de mai jos aparţin şefei interimare a DNA, Anca Jurma, şi procuroarei Valentina Mirică, tot de la DNA, surprinse într-o conversaţie din 29 octombrie 2018, înregistrată clandestin şi intrată în posesia jurnaliştilor G4Media.ro.

  • ”Sunt dosare care au potențial, sunt procurori care stau cu rechizitoriile în fișet. Nu vor să își asume răspunderea, nu pune nimeni osul la treabă. Nu trebuie să ne asumăm niciun risc, adjuncții sunt (….) disperați cumva! Caută!”. (n.r. – adjuncții șefului DNA, Călin Nistor și Marius Iacob)
  • ”Băideci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”
  • Suntem chiar cooperativa munca în zadar! Denunțuri ar mai fi, oamenii mai vorbesc, dar nu are cine să lucreze dosarele”

Cele două discută despre faptul că, sub loviturile actualei Puteri, DNA nu mai face nimic. De altfel, după discuția cu Jurma, pe data de 9 noiembrie, șeful interimar al Secției a I-a din DNA, procurorul Dănuț Volintiru, a infirmat și clasat rechizitoriul lui Mirică referitor la modul în care au fost utilizate fondurile operative ale serviciului secret din Ministerul de Interne (DIPI). După închiderea dosarului, procuroarea Mirică a plecat din DNA și s-a transferat la Parchetul Capitalei.

Volintiru este considerat „omul lui Ponta” în DNA. Soţia lui, notar în Târgu-Jiu, a câştigat sume imense de bani de la Complexul Energetic Oltenia, condus de un urmărit penal.

- Advertisement -

Soția lui Dănuț Volintiru, procuror șef – adjunct al secției de combatere a corupției din DNA central, a primit comisioane notariale uriașe de la managerul Complexului Energetic Oltenia, Lurențiu Ciurel, care este urmărit penal cel puțin într-un dosar aflat la DNA central. Este vorba de Dosarul Șova, în care i se impută un prejudiciu de 840 miliarde lei vechi. Soluționarea acestui dosar este tergiversată la modul cât se poate de clar. Cauza penală a fost deschisă în 2011, la Biroul Teritorial din Tg Jiu al DNA, condus pe atunci chiar de Dănuț Volintiru. Pe perioada în care acest procuror a activat la șefia DNA Tg Jiu, Ciurel a primit mai multe NUP-uri, în diverse cauze penale, nefiind trimis în judecată în nicio speță. (Sursa: GorjNews.ro – 11 martie 2015)

Miercuri, 18 martie a.c., în ziua în care Comisia Juridică a Senatului a încuviințat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova, pentru complicitate la abuz în serviciu, făptuitorul Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, urmărit penal în așa-numitul Dosar Șova, i-a plătit soției lui Dănuț Volintiru, procuror șef – adjunct al secției de combatere a corupției din DNA, un nou comision notarial de aproape 6 miliarde de lei vechi. (Sursa: GorjNews.ro – 19 martie 2015)

 

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. De unde se vede ca Justitia e slaba, victima sigura a atacurilor mafiote alee puterii politice.
    Daca Justitia era de calitate, daca magistratii erau magistrati, nu si-ar fi putut bate joc niste indivizi cu studiile facute la Caracal.

  2. Si eu sunt de aceeasi parere, ca exact oamenii din justitie care ar trebui sa aiba scoala apararii dreptatii in sange, sa fie crema societatii si sa dea EXEMPLU DE CURAJ in lupta cu mafiotii, se ascund pe dupa trestie….In acelasi timp, am vazut azi un comentariu atat de marsav la articolul despre Tudor Chirila, incat ne sugereaza ce diavoli sunt in subteranele societatii si ameninta clar, fara rusine, oamenii care au ceva de zis impotriva abominabilei puteri actuale….nu se stie ce le fac procurorilor din DNA….Ei ar trebui sa iasa si sa spuna public ca sunt amenintati. Macar sa dea un semnal opiniei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -