joi, februarie 29, 2024
AcasăLumeaRusia și-a crescut anul trecut producția de tancuri cu 560%, până la...

Rusia și-a crescut anul trecut producția de tancuri cu 560%, până la 1.530 de bucăți! În timp ce Europa încă doarme, Putin transformă mall-uri, școli și brutării în fabrici de armament. În 3 ani, Rusia poate ajunge la o superioritate decisivă

-

Lucrurile se precipită într-o direcție defavorabilă Europei, arată publicația britanică „The Telegraph“, într-o analiză a evoluțiilor de la granița de est a NATO. Putin a trecut economia Rusiei pe picior de război, ritmul în care se înarmează acum această țară depășind cu mult Occidentul. Dacă lucrurile nu se schimbă rapid, rușii vor obține o superioritate decisivă pe câmpul de luptă în următorii 3 ani, arată publicația.

Jurnaliștii britanici prezintă date care arată că Putin se pregătește, într-adevăr, de un război total contra NATO. Cheltuielile militare au fost crescute de la 2,7% din PIB în 2022 la 6% în 2024. Practic, o treime din toate cheltuielile statului în acest an sunt direcționate către Armată și industria de armament!

În articolul „The Telegraph“ se arată că Rusia se remilitarizează masiv. Malluri, brutării și alte facilități civile sunt acum transformate în fabrici de armament.

Mărirea cheltuielilor cu înarmarea și prioritizarea absolută a acestui domeniu a dat deja rezultate importante.

- Advertisement -

În anul 2023, Rusia a produs 1.530 de tancuri. Este o creștere cu 560% a producției față de perioada februarie 2021-februarie 2022.

De asemenea, s-au produs 2.518 vehicule blindate de luptă (IFV) – o creștere cu 360%. Producția vehiculelor blindate pentru transport de personal (APC) a crescut, de asemenea, cu 350%.

- Advertisement -

În acest moment, Rusia se apropie de producția a două milioane de proiectile de artilerie pe an. „E de două ori mai mult decât estimaseră inițial serviciile de informații occidentale“, scriu jurnaliștii britanici. Pentru a avea un termen de comparație, trebuie spus că toată producția europeană livrată Ucrainei în primul an de război (24 februarie 2022 – 24 februarie 2023) a fost de 300.000 de proiectile!

La această creștere masivă trebuie adăugate livrările de obuze, rachete și drone care le vin rușilor din Iran și Coreea de Nord.

Cu toate acestea, nivelul producției și starea armatei e puțin probabil să permită Rusiei lansarea unei ofensive majore în acest an, arată „The Telegraph“. Dar Kremlinul intenționează să ajungă la această capacitate până în 2027. O sursă a ziarului din structurile de informații militare ale Marii Britanii a concluzionat: „Ei (rușii – n. red.) vorbesc despre mobilizarea industriei lor de apărare în următorii trei ani, ceea ce înseamnă că vor să lupte în război cel puțin trei-patru ani”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Filiera putinistă: RTV o promovează pe anarhista Cerva cu cercei în culorile Rusiei, sub formă de inimioară!

Un fost candidat PSD, convertit la AUR-ism, conduce protestul fermierilor și negocierile cu premierul PSD. Înfrânt la alegerile locale din 2020, Andruș a fost revopsit ca „suveranist” de Realitatea Plus

* EDITORIAL CARTIANU: Viața la borna 55

* Cazul Rareș Bogdan. Ce se află în spatele halucinațiilor sale: „O să avem un scor excepțional la alegerile europarlamentare! Noi stăm în spatele liderului nostru, Nicolae Ciucă, o să-l ducem spre Cotroceni“

După ce au luptat tot anul cu Occidentul putred, Piperea și Lazarus se relaxează în SUA și Bahamas. Niciunul n-a mers în Rusia

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -