duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDiasporaRomânii cu venituri mici din Italia vor putea primi ajutor de până...

Românii cu venituri mici din Italia vor putea primi ajutor de până la 780 de euro lunar

-

Veşti bune pentru românii cu venituri modeste, care trăiesc în „Cizmă”. Statul italian a luat o măsură de protecţie socială fără precedent.

Astfel, guvernul de la Roma va acorda o alocaţie cetăţenească de până la 780 de euro persoanelor care trăiesc în Italia sub pragul sărăciei, inclusiv imigranţilor care au un permis valid de şedere şi locuiesc în această ţară de cel puţin zece ani, printre care se regăsesc şi români.

Valoarea alocaţiei poate ajunge până la un maxim de 780 de euro pe lună de persoană şi se acordă doar pentru o perioadă de 18 luni, timp în care beneficiarii sunt obligaţi să încerce să se angajeze.

- Advertisement -

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care: să fie cetăţean italian sau să locuiască legal în Italia de cel puţin zece ani, să aibă un venit de sub 9.300 de euro anual şi să nu deţină active imobiliare cu o valoare de mai mare de 30.000 de euro, potrivit publicaţiei Il Sole 24 Ore, citată de Mediafax.

Autorităţile au anunţat că vor efectuate verificări dure pentru a preîntâmpina fraudarea sistemului, cei prinşi că au încercat să obţină ilegal aceste beneficii riscând între 2 şi 6 ani de închisoare.

Dacă măsura guvernului italian va fi aplicată fără discriminare, nu vor mai fi cazuri de imigranţi care ajung şi să moară din cauza sărăciei.

- Advertisement -

Ziaristii.com a relatat recent de cazul românului mort în Italia după ce şi-a scos dinţii cu un cleşte din cauză că nu avea bani de dentist şi nici asigurare medicală.

CITIŢI ŞI:

Ce tragedie în Italia! Eugen n-a avut bani de stomatolog, şi-a scos dinţii singur, a făcut septicemie şi a murit

„Ajutaţi-ne să ne aducem tatăl mort acasă”! Tragedie în familia românului care a pierit după ce şi-a smuls singur dinţii. Nu avea bani de stomatolog

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -