Justiția română pare hotărâtă să pulverizeze toate condamnările „definitive și irevocabile” pronunțate în vremea când aceaași Justiție chiar funcționa. Acum, multele dezincriminări dictate de Curtea Constituțională (CCR) dau ocazia diverselor instanțe să anuleze condamnările anterioare, deși faptele au rămas aceleași, iar probele vinovăției sunt indubitabile. Noul caz de „spălare de cadavre”: Maricel Păcuraru – Tribunalul București.
Tribunalul București a anulat condamnarea lui Maricel Păcuraru, patronul televiziunii Realitatea Plus, pe motiv că infracţiunea de abuz în serviciu prin încălcarea legislației secundare a fost dezincriminată ca urmare a unei decizii din 2016 a Curții Constituționale.
Decizia Tribunalului București, care anulează după 10 ani o sentință „definitivă și irevocabilă”, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Pe 3 noiembrie 2014, Maricel Păcuraru a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, în dosarul „Poşta Română”. El a fost găsit vinovat, alături de Mihai Toader (fostul director general al Poştei Române), de producerea unui prejudiciu de peste 14,3 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro).
Patronul Realitatea Plus a executat puțin peste jumătate din cei 4 ani de condamnare.
Miercuri, la aflarea veştii că tatăl său a scăpat de condamnare, Ana-Maria Păcuraru, una dintre fiicele patronului de la Realitatea Plus, a plâns în direct, la televiziunea familiei sale, ca într-o telenovelă sud-americană.
Maricel Păcuraru mai este judecat într-un dosar greu, cel privind Loteria Română, în care prejudiciul este de 5 milioane de euro. Următorul termen a fost stabilit pentru 3 februarie 2025.
Comunicatul DNA din 2009
“În cursul anului 2006, inculpaţii Toader Dan Mihai, Lepădatu Emanoil şi Marinescu Andrei, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General, Director Economic Executiv, respectiv Director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR S.A., au iniţiat şi au aprobat încheierea a 6 poliţe de asigurare pentru angajaţii Poştei Române pentru riscuri, cum ar fi: accidente, boli profesionale, riscuri de sănătate etc.
Poliţele au fost încheiate între Compania Naţională Poşta Română şi SC ALLIANZ ŢIRIAC ASIGURĂRI S.A., SC ASTRA ASIGURĂRI S.A. şi SC OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP cu încălcarea regulamentelor CNPR S.A. şi a condiţiilor generale şi specifice privind asigurările de viaţă.
Prin aceasta au cauzat un prejudiciu în dauna Poştei Române în valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro).
La încheierea acestor poliţe au participat în mod fictiv, ca intermediari, inculpaţii Pintilie Neculai, Moisă Daniela (ca administratori ai SC CONTINENTAL ASIG S.A. şi SC PRONOVA SRL.) şi Beşchea Lucian, beneficiind astfel în mod nelegal de suma totală de 6.944.765 de lei, reprezentând comisionul de intermediere.
Inculpatul Păcuraru Maricel a beneficiat de suma totală de 6.781.465 de lei. De asemenea, Păcuraru Maricel a dobândit suma de 1.741.500 de lei, pe care a folosit-o în interes personal şi a transferat-o către alte persoane fizice sau juridice, deşi cunoştea că provine din infracţiuni.
La rândul lor, cunoscând că provine din încheierea nelegală a poliţelor de asigurare, inculpaţii Pintilie Neculai, Moisă Daniela şi Ditcov Iulian au înregistrat în contabilitatea firmelor administrate de ei (şi controlate de Păcuraru Maricel) suma totală de 12.892.273,86 lei, pe care ulterior au transferat-o, prin diferite modalităţi, către alte persoane fizice sau juridice, pentru a-i ascunde originea ilicită.”
Decizia CCR a făcut ravagii
Directorii Poştei Române şi Maricel Păcuraru au fost condamnaţi pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz, prin încălcarea de legislaţie secundară (regulamente, ordine de ministru etc.), nu de legislație primară (legi, ordonanţe sau ordonanțe de urgență).
În 2016, CCR a dezincriminat abuzul în serviciu comis prin încălcarea de legislaţie secundară. În baza deciziei CCR, Maricel Păcuraru a cerut în instanţă să-i fie anulată condamnarea din 2014.
Pe 11 decembrie 2024, Tribunalul Capitalei a constatat ca fiind dezincriminată fapta lui Păcuraru, cea de complicitate la abuz în serviciu. Instanţa a constatat şi că spălarea de bani a picat, în condiţiile în care infracţiunea principală de care era legată – complicitate la abuz în serviciu – a fost dezincriminată.
Apoi, judecătorii au anulat mandatul de executare a pedepsei (deja executate) şi au ridicat sechestrul instituit pe averea lui Păcuraru pentru recuperarea prejudiciului de aproape 3 milioane de euro.
Am invins fratilor! Asa se striga pe 22 Decembrie! Care au invins, s-a vazut in ultimii 35 de ani!
JUSTITIA ROMANA, complicea asasinilor din 1989 si a tuturor distruigătorilor de țară, plus kloaka KaKaR cu bolșevici ca Enache și slugi ale penalilor ca Scântei – o kloakă de nemernici imbuibați si securisti