luni, martie 4, 2024
AcasăLumeaEuropaPus la zid în Parlamentul European pentru căsăpirea justiţiei, Tudorel Toader se...

Pus la zid în Parlamentul European pentru căsăpirea justiţiei, Tudorel Toader se apără: „Avem tradiţii diferite”

-

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost pus la zis în Parlamentul UE pe tema ordonanţei anunţate ca sigură, ieri seară, de premierul Dăncilă (probabil va fi adoptată vineri, în şedinţa de guvern). Toader a răspuns la atacuri cu aceleaşi explicaţii de avocat al penalilor.

„Statul de drept, o temă recurentă. Dumneavoastră ştiţi, presupuneţi că noi ştim, faptul că statul de drept se structurează în momente diferite în etape diferite în ţări diferite. Nu suntem toţi la aceeaşi linie pentru că avem tradiţii, sisteme juridice diferite.

Statul de drept trebuie să se consolideze pe baza jurisprudenţei instanţelor europene. S-a spus că vrem anularea a peste 100 de condamnări. Vreau să vă spun că judecata pe care noi o facem trebuie să fie pe informaţii corecte şi nu pe altceva.

- Advertisement -

Nu stiu câţi dintre dvs. aveţi informaţia exactă asupra contextului şi împrejurărilor. Eu sunt sigur că în nicio ţară nu rămâne o decizie CCR fără efect, sunt sigur că în nicio ţară Înalta Curte nu are completuri ilegale. Din 2014, instanţa supremă nu a respectat prevederea că toţi judecătorii se trag la sorţi, şi au tras doar 4 judecători”, a declarat Tudorel Toader, citat de Epoch Times România.

Reacţiile au venit imediat.

Nu sunt sigur că iniţiativa domnului ministru de a da o OUG, care va anula sute de condamări, e un lucru bun. Vorbiţi de încredere, dar dvs. subminaţi încrederea reciprocă în sistemele judiciare din diferite ţări”, i-a reproşat deputatul european Judith Sargentini, de la grupul Verzilor.

CITIŢI ŞI:

Turbează ciuma roșie! Codruța Kovesi, selectată între cei 5 candidați (din 30) dintre care va fi ales procurorul-șef european

„România ne îngrijorează cel mai tare din UE, dată fiind situația statului de drept”

Europa nu uită și nu iartă: „Am văzut cum Guvernul s-a dezlănțuit asupra celor care protestau pașnic. În schimb, ați eliberat mii de deținuți”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. A uitat ceva Slugarel: „in nici o tara europeana Curtea Constitutionala nu stabileste daca o procedura interna a unei instante este legala sau nu” . Asta nu era in „repertoriu”, nu-i asa? Sau inca: „in nici o tara europeana ministrul de justitie nu e sluga unui infractor „

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -