Acasă News "România ne îngrijorează cel mai tare din UE, dată fiind situația statului...

„România ne îngrijorează cel mai tare din UE, dată fiind situația statului de drept”

Audierea miniștrilor Tudorel Toader și Carmen Dan în Comisia LIBE a Parlamentului European a dat ocazia unor eurodeputați să atingă rănile aduse democrației de Guvernul de la București.

Cea mai tranșantă a fost belgianca Helga Stevens, din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR): „Acest stat (România) ne îngrijorează cel mai tare din UE, fiind dată situația statului de drept, independența sistemului judiciar. Am studiat îndeaproape ce s-a întâmplat și vă cerem să nu luați nicio măsură care ar legaliza de fapt corupția. Am văzut cum s-a întâmplat asta până acum. Raportul recent MCV față de România a fost cel mai critic din toate timpurile. Cum răspundeți?”

Tudorel Toader a bălmăjit un răspuns confuz și necinstit, care a produs și mai multă neîncredere. La fel a tratat și intervenția olandezei Sophie in ‘t Veld, din Grupul ALDE, care a punctat: „Îmi exprim și eu îngrijorarea față de corupția din România. Sistemul european va funcționa doar dacă toate statele europene aderează la aceleași standarde. Ne îngrijorează planul de a anula cam o sută de condamnări penale. Are de gând Guvernul să țină cuvânt cu cuvânt de recomandările Comisiei de la Veneția?”

Nu, n-are de gând. Tudorel Toader a fost eliptic în răspunsul său, dar Guvernul Dăncilă a demonstrat deja că ignoră complet recomandările Comisiei de la Veneția.

CITIŢI ŞI:

Turbează ciuma roșie! Codruța Kovesi, selectată între cei 5 candidați (din 30) dintre care va fi ales procurorul-șef european

Europa nu uită și nu iartă: „Am văzut cum Guvernul s-a dezlănțuit asupra celor care protestau pașnic. În schimb, ați eliberat mii de deținuți”

Pus la zid în Parlamentul European pentru căsăpirea justiţiei, Tudorel Toader se apără: „Avem tradiţii diferite”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările