sâmbătă, octombrie 26, 2024
AcasăOpiniiPakistan scrie pe noi!

Pakistan scrie pe noi!

-

După cum vedeți din această poză, costul la care se împrumută statul român nu scade, ci de ceva timp a rămas „agățat” pe la 7% (rata anuală de dobândă).

Dar nu e tot! Știți ce zice guvernarea Ciucă-Ciolacu în Planul fiscal pe 7 ani prezentat la Bruxelles? Că și peste 7 ani statul tot la 7% dobândă se va împrumuta!

Da, îndrăznește să crezi!

- Advertisement -

Dar nu e tot! Drept urmare, cheltuielile cu dobânzile (adică, serviciul datoriei) se vor ridica de la 2% din PIB în prezent la 3,5% din PIB în anul 2030!

Ce înseamnă asta? Că fie și doar cheltuiala cu dobânzile va depăși deficitul bugetar maxim admis prin angajamentul internațional al României (de 3%). Deci? Deci, înseamnă că statul va trebui să taie masiv cheltuielile și/sau să crească masiv impozitele pentru a avea un surplus bugetar dincolo de serviciul datoriei.

Mai exact? Mai exact, statul, care va trebui să cheltuiască mai mult decât în prezent cu armata, cu pensiile (după 2030 iese la pensie generația decrețeilor), statul care are în prezent deficite și la sistemul de pensii, și la îngrijirea sănătății, va trebui să nu mai aibă deficite.

- Advertisement -

Să vă spun pe șleau: urmează amputarea socială.

Pakistan scrie pe noi!

Există o singură alternativă – aceea de…

  • a trimite la plimbare nulitățile care conduc țara;
  • a lista pe bursă companiile de stat;
  • a smulge din rădăcini oligarhia din ministere care patronează jaful;
  • a elibera comerciantul și antreprenorul de povara birocratică și de taxele aberante care astăzi îl împing să facă evaziune;
  • a urca România în clasamentul libertății economice;
  • a impune meritocrația în toate sistemele publice.

Fără asta, Pakistan.

DE ACELAȘI AUTOR:

1 COMENTARIU

  1. E suficienta prima cerinta: „a trimite la plimbare nulitățile care conduc țara”. Restul decurge de aici.
    Problema e cum o sa faci asta din moment ce nulitatile ce conduc tara sunt acolo fiindca sunt votate de nulitatile care voteaza. Elita e intotdeauna minoritara iar prostimea majoritara. Majoritatea decide iar majoritatea e prostimea. Vedeti vreo iesire de aici?
    Tare mi-ar place ca inteligentii astia care stiu ei care e treaba sa vina si cu o solutie. Dar nu ceva de tip „sa investim in educatie”. Cine „sa investim” Tu? Hotii care guverneaza au interesul ca prostimea sa ramina prostime si nu vor investi in educatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -